Advertisement
NEWS

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Νέα Μεγάλη Φωτιά Τώρα – “Κόκκινος” Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Τι έχει συμβεί

21:09
Γιώτα Κορώνα

Μια σοβαρή φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου, 28 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή Εφύρα της Ηλείας, προκαλώντας ανησυχία και κινητοποίηση των αρχών.

Σοβαρή Πυρκαγιά στην Ηλεία: Επιχειρούν Ικανές Πυροσβεστικές Δυνάμεις για την Κατάσβεση

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ένα δύσβατο σημείο, κοντά στον οικισμό, και οι φλόγες έχουν επεκταθεί σε μεγάλη έκταση. Ευτυχώς, προς το παρόν, δεν υπάρχουν απειλές για κατοικημένες περιοχές, όμως οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς. Η κατάσταση παραμένει υπό στενή παρακολούθηση, καθώς οι αρχές εργάζονται αδιάκοπα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και την προστασία των γύρω περιοχών.

Advertisement

Παρακάτω η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Advertisement

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα στην περιοχή Εφύρα του Δήμου Ήλιδας καίει σε δασική έκταση, προκαλώντας ανησυχία στις τοπικές αρχές και στους κατοίκους. Μέχρι αυτή τη στιγμή, η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά παραμένει άγνωστη, γεγονός που εντείνει την αγωνία για την εξέλιξη της κατάστασης. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα, προσπαθώντας να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς και να αποτρέψουν τυχόν καταστροφές στην περιοχή.

Advertisement

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά έχει επεκταθεί σημαντικά και πλέον παρουσιάζει ανησυχητικές διαστάσεις. Η πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατο σημείο, γεγονός που καθιστά τις προσπάθειες κατάσβεσης ιδιαίτερα απαιτητικές. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εργάζονται ακατάπαυστα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, προσπαθώντας να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς και να διασφαλίσουν την ασφάλεια της περιοχής.

Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την Πυρκαγιά στην Ηλεία

Εν μέσω σοβαρής κατάστασης, σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή της Ηλείας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις τόσο από το έδαφος όσο και από τον αέρα, με σκοπό την αποτελεσματική περιοριστική δράση στις φλόγες που έχουν ξεσπάσει.

Συγκεκριμένα, στο πεδίο της επιχείρησης κατάσβεσης συμμετέχουν 54 πυροσβέστες, οι οποίοι εργάζονται σε δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΟΔΕ, ενώ συνοδεύονται από 17 πυροσβεστικά οχήματα. Επιπλέον, η υποστήριξη από υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενισχύει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Advertisement

Παράλληλα, σε μία συντονισμένη επιχείρηση ρίψεων νερού, έξι εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων, συμμετέχουν στην καταπολέμηση της πυρκαγιάς, με σκοπό να συμβάλλουν στην καταστολή της και να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους που απορρέουν από την εξάπλωσή της.

TAGS:
Advertisement