ekrixi-ston-deytero-orofo-nosokomeioy-chtypise-o-synagermos-amp-8211-i-proti-dilosi-toy-dieythynti-275253
10:36

Έκρηξη στον δεύτερο όροφο Νοσοκομείου: Χτύπησε ο συναγερμός – Η πρώτη δήλωση του διευθυντή

10:36
Γιώτα Κορώνα

Στον δεύτερο όροφο του Νοσοκομείου Βόλου βρίσκεται ο κεντρικός κόμβος του (η «καρδιά» του), όπου εγκατεστημένος είναι ο σύνθετος μηχανολογικός εξοπλισμός και το σύστημα ελέγχου.

Advertisement

Σήμερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, χτύπησε ο συναγερμός στο νοσοκομείο όταν έγινε ακούσια έκρηξη και παρήχθη πυκνός καπνός στον δεύτερο όροφο. Αμέσως ενεργοποιήθηκε εκτάκτως η διαδικασία ασφαλείας, με την αποκοπή της λειτουργίας των ανελκυστήρων και την άμεση κλήση της πυροσβεστικής.

Ευτυχώς, δεν εκδηλώθηκε φωτιά και η κατάσταση ελήφθη υπό έλεγχον εντός δέκα λεπτών. Σημειώνεται πως ο δεύτερος όροφος δεν περιλαμβάνει κλινικές, γραφεία ή άλλες διευθύνσεις, αλλά μόνο τον εξοπλισμό για τη μηχανική λειτουργία του νοσοκομείου.

Advertisement

Η πυροσβεστική αναζητά την αιτία της έκρηξης στον “κόμβο” των μηχανημάτων, ενώ επιβεβαιώνεται πως η λειτουργία των κλινικών δεν επηρεάστηκε. Ο διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Ντόκος, δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Advertisement

«Εσκασε μια μπαταρία και το σύστημα κατάσβεσης λειτούργησε αυτόματα. Ο καπνός εκδηλώθηκε από την υπερθέρμανση. Εγιναν όλα άμεσα από την τεχνική μας υπηρεσία και την Πυροσβεστική», δήλωσε.

Advertisement