eimai-i-areti-echei-oplo-tha-me-skotosei-ta-teleytaia-logia-tis-36chronis-stoys-astynomikoys-ligo-prin-pethanei-156182
22:23

«Είμαι η Αρετή, έχει όπλο θα με σκοτώσει»: Τα τελευταία λόγια της 36χρονης στους αστυνομικούς λίγο πριν πεθάνει

22:23
Ορφέας

Ολόκληρη η χώρα είναι συγκλονισμένη από την τραγική υπόθεση της δολοφονίας και αυτοκτονίας, με θύμα την 36χρονη Αρετή και δράστη τον εν διαστάσει σύζυγό της, στην Αμφιλοχία.

Το Χρονικό της Τραγωδίας

Ο 43χρονος δράστης πήρε την καραμπίνα και κατευθύνθηκε στο διαμέρισμα όπου διέμενε η εν διαστάσει σύζυγός του με την κόρη τους. Η 36χρονη απουσίαζε εκείνη τη στιγμή και στο σπίτι βρισκόταν το 13χρονο παιδί τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δράστης φέρεται να τηλεφώνησε στην εν διαστάσει σύζυγό του, απειλώντας ότι θα σκοτώσει την κόρη τους αν δεν επιστρέψει. Το 13χρονο παιδί ενημέρωσε τους συγγενείς της που ήταν στον επάνω όροφο, οι οποίοι την απομάκρυναν και κλείδωσαν τον 43χρονο μέσα στο σπίτι.

Advertisement

Η Τραγική Κατάληξη

Η 36χρονη επέστρεψε με το αυτοκίνητό της και ο 43χρονος, μη μπορώντας να βγει από το κλειδωμένο σπίτι, πήδηξε από το μπαλκόνι στο καπό του αυτοκινήτου και πυροβόλησε την Αρετή. Μετά από έναν δεύτερο πυροβολισμό, που ήταν θανατηφόρος για την 36χρονη, ο δράστης στράφηκε στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Advertisement

Η Ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, πριν φτάσουν στο σημείο, δεν είχαν δεχθεί κάποιο τηλεφώνημα από τη γειτονιά, αλλά είχαν ειδοποιηθεί από την 36χρονη. «Είμαι η Αρετή, έχει όπλο, θα με σκοτώσει» ήταν τα λόγια του θύματος στο τηλεφώνημα προς την Αστυνομία.

Advertisement

«Το θύμα κάλεσε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα αναφέροντας κίνδυνο της ζωής της από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ενώ διέκοψε την κλήση χωρίς να δώσει στοιχεία επικοινωνίας και διαμονής, παρά μόνο το ονοματεπώνυμό της» αναφέρει η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως «άμεσα, πλήρωμα περιπολικού κινήθηκε προς την κατοικία της, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσε επανειλημμένες κλήσεις, προκειμένου να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες και οδηγίες, ωστόσο ουδείς ανταποκρίθηκε».

Ολόκληρη η Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται στον ηλεκτρονικό Τύπο και αναφέρονται στη μη ανταπόκριση αστυνομικών σε τηλεφωνικές κλήσεις του θύματος και συγγενικών της προσώπων, πριν από τον θανάσιμο τραυματισμό της, διευκρινίζονται τα εξής:

Advertisement

Το θύμα κάλεσε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα αναφέροντας κίνδυνο της ζωής της από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ενώ διέκοψε την κλήση χωρίς να δώσει στοιχεία επικοινωνίας και διαμονής, παρά μόνο το ονοματεπώνυμό της.

Αστυνομικοί αναζήτησαν στα ψηφιακά αρχεία ταυτοτήτων και σε αρχεία δικογραφιών περαιτέρω στοιχεία για την καλούσα, εντοπίζοντας το τηλέφωνο επικοινωνίας και τη διεύθυνση κατοικίας της.

Άμεσα, πλήρωμα περιπολικού κινήθηκε προς την κατοικία της, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσε επανειλημμένες κλήσεις, προκειμένου να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες και οδηγίες, ωστόσο ουδείς ανταποκρίθηκε.

Μέσα σε λίγα λεπτά, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, όπου εντόπισαν το θύμα και το σύζυγό της θανάσιμα τραυματισμένους.

Advertisement

Παράλληλα, από τα αρχεία κλήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας, δεν προκύπτει κλήση από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος προς το οικείο Αστυνομικό Τμήμα ή την Άμεση Δράση, για αναφορά του περιστατικού.

Οποιαδήποτε κλήση πραγματοποιήθηκε αφορά σε χρόνο μεταγενέστερο των θανάσιμων τραυματισμών και ενώ αστυνομικοί είχαν ήδη προστρέξει στο σημείο.