egrapse-7-lexeis-se-aschimi-katastasi-i-yvonni-mposniak-to-dimosio-minyma-gia-ton-antoni-remo-kai-i-stirixi-277564
13:01

Έγραψε 7 λέξεις: Σε άσχημη κατάσταση η Υβόννη Μπόσνιακ, το δημόσιο μήνυμα για τον Αντώνη Ρέμο και η στήριξη

13:01
Γιώτα Κορώνα

Ο Αντώνης Ρέμος βρίσκεται υπό έλεγχο από τις φορολογικές αρχές λόγω υποψίας φοροδιαφυγής, και οι αρχές έχουν προσωρινά κατασχέσει όλη του την περιουσία μέχρι να διευκρινιστεί η κατάσταση.

Ο γνωστός τραγουδιστής αντέδρασε μέσω ενός βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, διαβεβαιώνοντας πως δεν έχει διαπράξει φοροδιαφυγή και ότι οι πληροφορίες θα διασαφηνιστούν σύντομα.

Advertisement

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Στη στήριξή του στέκεται σταθερά η σύζυγός του, Υβόννη Μπόσνιακ, η οποία έχει εκφράσει την αλληλεγγύη της μέσω κοινωνικών μέσων.

Advertisement

Ο Αντώνης Ρέμος και η Υβόννη Μπόσνιακ είναι ζευγάρι από το 2010 και έχουν αποκτήσει μια κόρη, την 9χρονη Ελένη. Παραμένουν στενά ενωμένοι και στηρίζουν ο ένας τον άλλον σε κάθε δύσκολη κατάσταση.

Advertisement

Και αυτήν τη φορά, η Υβόννη Μπόσνιακ αποφάσισε να εκφράσει την αγάπη και τη στήριξή της προς τον σύζυγό της με μια δημοσίευση φωτογραφίας στο προφίλ της στο Instagram, συνοδεύοντας τη με τα εξής λόγια: «Αγάπη μου. Ζωή μου. Μαζί σου μέχρι το τέλος του κόσμου».

Σε άσχημη κατάσταση ο Ρέμος: Του δέσμευσαν όλη την περιουσία, θα δανειστεί από φίλους του για να κινηθεί οικονομικά

Είναι αυτονόητο για έναν τόσο δημοφιλή ερμηνευτή όπως ο Αντώνης Ρέμος ότι μια έρευνα από την Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, που εξετάζει την πιθανή φοροδιαφυγή του, θα είχε έντονη δημοσιότητα, όπως συμβαίνει και με άλλα πρόσωπα από τον χώρο της ελληνικής showbiz.

Advertisement

Η Ανακοίνωση μέσω των Συνηγόρων:

Στην αντίδρασή του μέσω των δικηγόρων του, ο τραγουδιστής αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και εκφράζει τη λύπη του για τη δημόσια έκθεση.

«Με λύπη και εύλογη απορία» επισημαίνει «πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία, και έτσι με εκθέτουν. Η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή. Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τι μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

Η Έρευνα για το Ξέπλυμα

Η έρευνα της Αρχής κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για το ξέπλυμα χρημάτων που εστιάστηκε στον Αντώνη Ρέμο διήρκεσε αρκετούς μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν. Η δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων πραγματοποιήθηκε με την ολοκλήρωση της έρευνας, καθώς οι ελεγκτές φέρεται να ανακάλυψαν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με αυτόν και την εταιρία συμφερόντων του. Η εν λόγω εταιρία φαίνεται να διαφέρει εντελώς από τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες.

Advertisement

Σύμφωνα με τις πρακτικές των ελέγχων αυτού του είδους, η Αρχή δεσμεύει την κινητή και ακίνητη περιουσία του ελεγχόμενου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας, χωρίς να τον ενημερώσει, ενώ ταυτόχρονα αποστέλλει το πόρισμα στον Οικονομικό Εισαγγελέα για την περαιτέρω αντιμετώπιση της υπόθεσης.

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας, έχοντας λάβει και εξετάσει επιμελώς το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα, της οποίας επικεφαλής είναι ο πρώην Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, πρόκειται να καλέσει τον Αντώνη Ρέμο για να παράσχει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον αναλυτικό έλεγχο, αποκαλύφθηκαν υποψίες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε ποσό που φτάνει περίπου τα 1.500.000 ευρώ. Επιπλέον, υπάρχει σημαντική αναφορά στις φορολογικές δηλώσεις του Αντώνη Ρέμου τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι δηλώσεις αυτές φαίνεται να δείχνουν εισόδημα περίπου 50.000 ευρώ ετησίως, κάτι που προκάλεσε ανησυχία στους ελεγκτές, καθώς θεωρήθηκαν υπερβολικά χαμηλές για κάποιον με το εύρος και τη δημοφιλία του Αντώνη Ρέμου. Ο τραγουδιστής, εκτός από τις εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα και συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, εμφανίζεται και σε ιδιωτικά και κοσμικά πάρτι, καθώς και σε επιχειρηματικά events.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, έγινε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή και της εταιρίας που ερευνάται, καθώς και των τραπεζικών του λογαριασμών, καθώς επίσης και πιθανών σκαφών. Η επόμενη κίνηση αναμένεται να είναι η κλήση του δημοφιλούς ερμηνευτή για να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, αφού ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά κάθε κατηγορία φοροδιαφυγής.

Τι δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Συνήγορος του Τραγουδιστή:

Το πρωί της Παρασκευής, ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος συζήτησε στην εκπομπή «Happy Day» για την υπόθεση που αφορά τον γνωστό τραγουδιστή και τα δημοσιεύματα που τον κατηγορούν για φοροδιαφυγή.

«Πριν γίνει η δέσμευση, ή αφού γίνει, πριν διαπομπεύσουμε τον οποιονδήποτε πολίτη δημόσια, θα πρέπει να τον καλέσει η αρχή ξεπλύματος, και να τον ρωτήσει, να του ζητήσει εξηγήσεις… Ένα μέτρο τόσο επαχθές δε πρέπει να παίρνεται. Επίσης, πως διαρρέεται ένα όνομα τόσο εύκολα… Σας λέω κατηγορηματικά ότι η πληροφορία ότι δήλωνε 50.000 δεν είναι ακριβής. Είναι μια διαρροή που έχει σκοπό τη διαπόμπευση του συγκεκριμένου καλλιτέχνη» είπε αρχικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Είναι από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που έχει ελεγχθεί από τις φορολογικές αρχές επανειλημμένως και είναι συνεπέστατος στις υποχρεώσεις του. Είναι πολύ στεναχωρημένος διότι αιφνιδιάστηκε από τη δέσμευση αλλά και για τη διαρροή του ονόματός του. Από την άλλη, είναι σίγουρος για την αθωότητά του» πρόσθεσε.

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα:

Η Απροσδιόριστη Κατάσταση στα Social Media Σύμφωνα με τον Γ. Λιάγκα:

Ο Γιώργος Λιάγκας εξετάζει στην εκπομπή «Πρωινό» τη συγκεκριμένη υπόθεση, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφέρει το όνομα του Αντώνη Ρέμου ενώπιον των θεατών.

«Δε μπορούμε να πούμε το όνομά του, είναι αστείο όλο αυτό που γίνεται, να μη μπορούμε να πούμε το όνομά του και να το βλέπετε στα social όπου γίνεται πάλι δημόσιος λιθοβολισμός κι αυτό είναι μεγάλο θέμα» είπε αρχικά ο παρουσιαστής.

«Επειδή είναι φίλος μου και θέλω να είμαι δίκαιος. Τον σκεφτόμουν από χθες το βράδυ, μίλησα και μαζί του. Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, αυτό να το ξεκαθαρίσουμε. Αν ο συγκεκριμένος τραγουδιστής έχει παραβεί το νόμο, να το πληρώσει. Θέλω να είμαι δίκαιος. Θα στενοχωρηθώ για τον φίλο μου, θα στενοχωρηθώ με τη στενοχώρια του και με τη δυσμενή κατάσταση που μπορεί να βρεθεί. Ωστόσο δεν θα αλλάξω την πρακτική που έχω και θεωρώ ότι όλοι πρέπει να είμαστε ίσιοι απέναντι στον νόμο. Άρα αν έχει παραβεί το νόμο να το πληρώσει, και να το πληρώσει οικονομικά» πρόσθεσε επίσης ο Γιώργος Λιάγκας.

«Εδώ δεν έχουμε μία τελεσίδικη απόφαση που να μας λέει ότι ο συγκεκριμένος τραγουδιστής έκλεψε 1,5 εκατομμύριο ευρώ, άρα εμείς του δεσμεύουμε μία περιουσία ισόποση, ώστε αν καταδικαστεί τότε εμείς σαν κράτος να έχουμε 1,5 εκατομμύριο. Τώρα υπάρχει μία δημόσια διαπόμπευση. Αν δικαιωθεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος, αν φανεί ότι δεν έχει κλέψει την εφορία ή αν φανεί ότι υπάρχει μία κακοδιαχείριση και είναι μία διαφορά πολύ μικρότερη του 1,5 εκατομμυρίου, θα βγει κάποιος να του ζητήσει συγγνώμη;» συμπλήρωσε, επίσης ο Γιώργος Λιάγκας τονίζοντας ότι στενοχωριέται για την περιπέτεια στην οποία μπαίνει ο Αντώνης Ρέμος.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής «Πρωινό» αποκάλυψε ότι ο τραγουδιστής του δήλωσε πως λόγω δέσμευσης των λογαριασμών του από τις αρχές, δεν διαθέτει καθόλου χρήματα και θα χρειαστεί να βρει χρηματοδότηση από φίλους του για τις οικονομικές του ανάγκες τους επόμενους μήνες.

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα: