den-aytoktonise-anatropi-me-ton-thanato-toy-19chronoy-poy-vrethike-kremasmenos-spiti-toy-amp-8211-ereyna-gia-anthropoktonia-277231
12:15

Δεν αυτοκτόνησε; Ανατροπή με τον θάνατο του 19χρονου, που βρέθηκε κρεμασμένος σπίτι του – Έρευνα για ανθρωποκτονία

12:15
Γιώτα Κορώνα

Οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του 19χρονου φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα στα Σπάτα φαίνεται να παρουσιάζουν σημαντική δυναμική, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρονται στο anikolouli.gr, η επικεφαλής εισαγγελέας της έρευνας διέταξε προκαταρκτική έρευνα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, μεταφέροντας την υπόθεση στην υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Advertisement

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η δικαστική αξιωματούχος λήψης υπόψη των ως τώρα δεδομένων, ενέτεινε την ανασύνδεση των δικογραφιών που προέκυψαν από τις μηνύσεις του πατέρα και της μητέρας του νεαρού φοιτητή.

Η νέα αυτή εξέλιξη υποδεικνύει ότι η θεωρία της αυτοκτονίας, η οποία είχε καταλήξει η προανάκριση του τοπικού αστυνομικού τμήματος Σπάτων, δεν είναι οριστική. Κρίσιμη σημασία αποδίδεται στην έκθεση του τεχνικού συμβούλου του πατέρα, ιατροδικαστή Χαράλαμπου Κούτση, η οποία χαρακτηρίζει την αυτοκτονία ως απίθανη ενώ επίσης σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η έκθεση της εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, η οποία ανέδειξε διαφορετική γραφή στις χειρόγραφες σημειώσεις του νεαρού φοιτητή.

Advertisement

Τα Αιτήματα του Πατέρα:

Στην μήνυση που υπέβαλε από τις 17 Μαΐου, ο πατέρας του νεαρού Νικόλα Ντουρτουρέκα παρουσιάζει αιτήματα που αποσκοπούν στη διερεύνηση των περιστάσεων του θανάτου του γιου του. Ανάμεσα σε αυτά, ζητά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να εντοπιστούν τα κινητά τηλέφωνα που βρίσκονταν στο σπίτι την ημέρα του θανάτου, πριν από την ενδεχόμενη απώλειά τους. Επιπλέον, ζητεί τη διεξαγωγή αναπαράστασης του σκηνικού του απαγχονισμού με την παρουσία ειδικού πραγματογνώμονα ιατροδικαστή και την κατάθεση σημαντικών προσώπων για την υπόθεση, που μέχρι στιγμής δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν.

Advertisement