an-eiche-kanei-mono-1-pragma-tha-itan-amp-8230-zontanos-sygklonizei-o-pateras-toy-22chronoy-poy-skotothike-me-goyroyna-295120
14:49

Αν είχε κάνει μόνο 1 πράγμα, θα ήταν… ζωντανός: Συγκλονίζει ο πατέρας του 22χρονου που σκοτώθηκε με γουρούνα

14:49
Εβίτα Γκέκα

Βαθιά θλίψη έχει σκορπίσει στον Πύργο Ηλείας η τραγική απώλεια ενός 22χρονου κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Άνδρο.

Ο νεαρός είχε ταξιδέψει στο νησί με τους γονείς του, όταν συνέβη το μοιραίο. Η γουρούνα που οδηγούσε ο πατέρας του, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ξέφυγε από την πορεία της και κατέληξε σε γκρεμό. Ο συγκλονισμένος πατέρας δήλωσε με πόνο: “Το παιδί μου θα ζούσε αν φορούσε κράνος”.

Advertisement

Το χρονικό της τραγωδίας

Η μοιραία διαδρομή ξεκίνησε από το Μπατσί της Άνδρου με προορισμό τη Χώρα. Ωστόσο, λίγα χιλιόμετρα πριν τον προορισμό τους, η γουρούνα ξέφυγε από την πορεία της και έπεσε σε γκρεμό βάθους πέντε μέτρων.

“Πηγαίναμε με μόλις 20 χιλιόμετρα την ώρα. Η ταχύτητα δεν ήταν μεγάλη, αλλά το μηχανάκι ξέφυγε από μόνο του”, ανέφερε ο πατέρας. “Ο γιος μου, δυστυχώς, δεν φορούσε κράνος. Αν το είχε φορέσει, θα ήταν ακόμα ζωντανός”.

Advertisement

“Οδηγός ήμουν εγώ και ξαφνικά από ευθεία που πηγαίναμε έκαναν οι ρόδες μια προς τα δεξιά και έπεσε κάτω. Πιθανώς να είχε κάποιο πρόβλημα η γουρούνα γιατί έφυγε ξαφνικά από το δρόμο” αναφορικά με τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος.

Advertisement

Τι λένε ειδικοί στο Star για την οδηγήση της γουρούνας

Οι ειδικοί εξηγούν στο Star τις ιδιαιτερότητες στην οδήγηση των γουρουνών καθώς και το νομικό κενό που υπάρχει γύρω από τη χρήση τους.

“Οι γουρούνες απαιτούν εξειδικευμένη γνώση για ασφαλή οδήγηση, λόγω του στενού πλάτους τους, των φαρδιών ελαστικών και της ιδιαίτερης κατασκευής τους,” σύμφωνα με τον  Κώστα Στεφανή, παρουσιαστή της εκπομπής Traction.

Advertisement