akoys-pantoy-klamata-kai-moirologia-stin-agkalia-ton-mayroforemenon-filon-toy-stin-teleytaia-toy-katoikia-o-giannis-293773
19:47

Ακούς παντού κλάματα και μοιρολόγια: Στην αγκαλιά των μαυροφορεμένων φίλων του στην τελευταία του κατοικία o Γιάννης

19:47
Εβίτα Γκέκα

Ο νεαρός βρήκε τραγικό θάνατο όταν εκτοξεύθηκε από το κάθισμα ενός παιχνιδιού, το οποίο αποδείχθηκε να είναι σάπιο και σκουριασμένο. Η κηδεία του τελέστηκε μέσα σε ατμόσφαιρα βαθιάς θλίψης, με συγγενείς και φίλους να αποχαιρετούν τον Γιάννη με λευκά λουλούδια και δάκρυα στα μάτια.

Advertisement

Η θλίψη της οικογένειας και των φίλων

Η τελετή έγινε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Παπάγου, ενώ η ταφή πραγματοποιήθηκε στα Κοιμητήρια του Διαβατού. Η οικογένεια, συντετριμμένη από τον πόνο, παρακάλεσε τους παρευρισκόμενους να προσφέρουν δωρεές στην ενορία αντί να στείλουν στεφάνια.

Advertisement

Ο καλύτερος φίλος του Γιάννη, παραμένει σε σοκ από την απώλεια, δήλωσε πως θεωρούσε τον Γιάννη σαν αδερφό του. «Μου λείπει πάρα πολύ και θα κάνω τα πάντα να μείνω δίπλα στην οικογένειά του και στα αδέρφια του»,

Advertisement

Οι λέξεις του ήταν γεμάτες πόνο, καθώς προσπαθούσε να διαχειριστεί το σοκ από τον ξαφνικό θάνατο του φίλου του.

Η αμέλεια που κόστισε μια ζωή

Το τραγικό ατύχημα αναδεικνύει σοβαρά ζητήματα ασφάλειας στα λούνα παρκ, καθώς τα καθίσματα του συγκεκριμένου παιχνιδιού βρέθηκαν σε κατάσταση προχωρημένης φθοράς, με σαπισμένα και σκουριασμένα σημεία. Σύμφωνα με τις αναφορές, μόνο μία από τις τέσσερις ομάδες καθισμάτων ήταν σε λειτουργική κατάσταση, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ευθύνη των υπευθύνων της επιχείρησης.

Advertisement

Οι δύο συλληφθέντες, ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού και ο 58χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης, αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι μετά την απολογία τους ενώπιον της εισαγγελέα. Ωστόσο, αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες, καθώς η εισαγγελέας διέταξε την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας για να συμπληρωθεί η δικογραφία και να προχωρήσει η ποινική δίωξη.

Ψάχνοντας τη δικαιοσύνη

Η οικογένεια του Γιάννη ζητά απαντήσεις και δικαίωση για τον άδικο χαμό του παιδιού τους. Ο δικηγόρος τους, Γιάννης Μανδράου, εξέφρασε την έντονη οργή και τον βαθύ θρήνο της οικογένειας, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση και σε βάθος έρευνα, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν για την τραγωδία.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του δικηγόρου

Advertisement

Είπε αυτές τις λέξεις και μετά τραγωδία: Τα λόγια του χειριστή λίγο πριν σκοτωθεί ο 19χρονος στο λούνα παρκ της Χαλκιδικης

Η τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής υπερβαίνει κάθε ανθρώπινη λογική, καθώς ο άτυχος 19χρονος υπέστη σοβαρότατο τραυματισμό κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε παιχνίδι και δυστυχώς δεν κατάφερε να επιβιώσει. Το περιστατικό έχει βυθίσει την οικογένειά του σε απέραντη θλίψη, καθώς οι διακοπές τους στη Χαλκιδική μετατράπηκαν σε εφιάλτη εξαιτίας της μοιραίας «κούρσας» στο λούνα παρκ.

Ο 16χρονος αδερφός του θύματος, ο οποίος ήταν μαζί του στο ίδιο παιχνίδι τη στιγμή του δυστυχήματος, βρέθηκε αντιμέτωπος με την τραγική πραγματικότητα και ήταν αυτός που ενημέρωσε τη μητέρα τους για τον θάνατο του παιδιού της. Στην ανατριχιαστική περιγραφή του προς το newsit.gr, ο 16χρονος αφηγείται τις συγκλονιστικές στιγμές που οδήγησαν στο μοιραίο ατύχημα, φωτίζοντας τις δραματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το θλιβερό αυτό γεγονός.

«Ήμουν με τον αδελφό μου στο ίδιο παιχνίδι. Καθόμουν ακριβώς δίπλα του. Φαίνεται πως ήταν κακοσυντηρημένα παιχνίδια. Το παιχνίδι πήγαινε υπερβολικά γρήγορα, περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Και ξεκόλλησε. Εγώ ήμουν τυχερός και αντέδρασα πολύ γρήγορα και έπιασα το σίδερο.

Ο αδελφός μου εκσφενδονίστηκε και χτύπησε με το κεφάλι σε ένα κολωνάκι. Ήρθαμε από τη Βέροια στη Χαλκιδική για διακοπές με τη μητέρα μου και τα αδέλφια μου και έγιναν όλα αυτά. Προσπαθούμε όλοι. Εγώ ο ίδιος δυστυχώς ενημέρωσε τη μητέρα μου πως ο αδελφός μου δεν τα κατάφερε», αναφέρει ο αδερφός του 19χρονου στο newsit.gr.

Το ξεκολλημένο κάθισμα

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο χειριστής του μηχανήματος, ο οποίος εξαφανίστηκε αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα, φέρεται να απευθύνθηκε στον 19χρονο και τον αδερφό του πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, λέγοντάς τους: «Θα το βάλω δυνατά, ετοιμαστείτε…». Αυτή η δήλωση, που υποδηλώνει την πρόθεση για αυξημένη ένταση στη λειτουργία του παιχνιδιού, προσθέτει μια ανησυχητική διάσταση στο ήδη σοκαριστικό περιστατικό.

Εν τω μεταξύ, μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνει με τραγικό τρόπο την εικόνα του αποκολλημένου καθίσματος από το παιχνίδι «crazy dance», το οποίο αποτέλεσε την αφορμή για το μοιραίο συμβάν, στο οποίο ο νεαρός έχασε τη ζωή του.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

Τα όσα ανέφερε η γιαγιά του 19χρονου:

Την ίδια στιγμή, η γιαγιά του 19χρονου δεν μπορεί να συγκρατήσει τον πόνο και την οργή της, εκφράζοντας τη βαθιά της θλίψη και αγανάκτηση σε δηλώσεις της στο newsit.gr.

«Πήγαν τα παιδιά να παίξουν στο λούνα παρκ και χάθηκε τόσο άδικα η ζωή του εγγονού μου. Αυτό έγινε. Τόσο άδικα. Ένα παλικάρι 19 χρονών, θα το βάλουμε τώρα σε ένα κουτί γιατί κάποιοι ανεγκέφαλοι κρατούν τέτοιες επιχειρήσεις. Πήγε να παίξει το παιδί…

Ήταν με τα άλλα δύο αδέλφια του, δίπλα του, ευτυχώς σώθηκαν αυτά.

Ο Γιάννης μας ήταν να φύγει για σπουδές στην Αθήνα στην αεροπορία και τώρα όλα γκρεμίστηκαν. Όλα έσβησαν μέσα σε μία στιγμή. Και τον πόνο που πήρε το παιδί ώσπου να βγει η ψυχούλα του; Έσπασε κρανίο, αυχένα και είχε χτυπήματα και στο πρόσωπο. Ποιός ξέρει πόσο δυνατό ήταν αυτό το χτύπημα. Το παιδί είχε πεθάνει από την πρώτη στιγμή».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα Κασσανδρείας έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για να διευκρινιστούν οι ακριβείς συνθήκες και αιτίες του τραγικού δυστυχήματος. Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, η οποία θα συμβάλει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Την ίδια στιγμή, οι αρχές βρίσκονται σε αναζήτηση του χειριστή του παιχνιδιού, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος.