aidia-amp-038-apotropiasmos-ayto-ekane-stin-kori-toy-o-43chronos-prin-skotosei-tin-36chroni-sokarismeni-oli-i-chora-280159
17:05

Αηδία & αποτροπιασμός: Αυτό έκανε στην κόρη του ο 43χρονος πριν σκοτώσει την 36χρονη, Σοκαρισμένη όλη η χώρα

17:05
Γιώτα Κορώνα

Τα ξημερώματα στην Αμφιλοχία εκτυλίχθηκε ένα θρίλερ διάρκειας περίπου δύο ωρών, το οποίο έφτασε στην ογδοη δολοφονία γυναίκας από την αρχή της χρονιάς και στην αυτοκτονία του δράστη.

Ο 43χρονος δολοφόνος, εισέβαλε με κλειδιά στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του, όπου βρισκόταν η 13χρονη κόρη τους. Το παιδί τους, αγόρι, βρισκόταν στο πατρικό του σπίτι με τον πατέρα του. Ο δράστης, ο οποίος φέρεται να είχε μαζί του μια κυνηγετική καραμπίνα, ήταν σε έξαλλη κατάσταση, εκφράζοντας απειλές και διεισδύοντας στην εν διαστάσει σύζυγο του ότι, εάν δεν επέστρεφε άμεσα στο σπίτι, θα ασκούσε βία στην κόρη τους. «Ελα, αλλιώς θα την σκοτώσω», έλεγε.

Advertisement

Το παιδί, έκπληκτο από τα γεγονότα, απηύθυνε έκκληση στη γειτόνισσα, η οποία κατόρθωσε να βοηθήσει το παιδί να εγκαταλείψει το σπίτι και να κλειδώσει μέσα τον δράστη. Ο άνδρας, βυθισμένος σε έξαλλη κατάσταση, συνέχιζε να απειλεί με ντελίριο, ενώ η εν διαστάσει σύζυγός του επέστρεψε με το αυτοκίνητό της στο σπίτι. Εκείνος, κλειδωμένος μέσα στο σπίτι και αδύνατος να αποδράσει, αποφάσισε να πηδήξει από το μπαλκόνι στο καπό του αυτοκινήτου και άρχισε να πυροβολεί ασύστολα. Πρώτα σκότωσε τη γυναίκα και έπειτα αμέσως αποφάσισε να στρέψει το όπλο κατά του εαυτού του.

Advertisement

Σύμφωνα με τις προς το παρόν πληροφορίες, κάτι που προκαλεί σημαντική απορία είναι ότι κανένας από τους γείτονες που άκουγαν τα συμβάντα δεν φαίνεται να ειδοποίησε τις αρχές.

Advertisement

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, το γεγονός που προκαλεί σημαντική αναταραχή είναι ότι κανείς από τους γείτονες που άκουσαν τα γεγονότα δεν φαίνεται να κάλεσε τις αρχές. Ο 43χρονος, που ήταν τότε και δράστης και αυτοχέιρας, είχε ζήσει κατάσταση ανυπολόγιστης βίας εναντίον της πρώην συζύγου του, αρνούμενος να δεχθεί το τέλος του γάμου τους. Δύο μέρες πριν, την Πέμπτη, το θύμα είχε υποβάλει μήνυση εναντίον του 43χρονου για βία και απειλή εντός οικογένειας, αλλά δεν είχε επιτευχθεί η σύλληψή του. Η γυναίκα είχε αρνηθεί να ζητήσει βοήθεια ή να μεταφερθεί σε καταφύγιο ακόμα και αφότου ο δράστης είχε σπάσει τα φρένα της μοτοσικλέτας της.

Επίσης, στις 12 Μαΐου, ο δράστης και αυτοχέιρας είχε συλληφθεί μετά από καταγγελία της πρώην συντρόφου του για ενδοοικογενειακή βία, απειλή, και σωματική βλάβη. Την ώρα που η γυναίκα επέστρεφε με το αυτοκίνητό της, ο 43χρονος, που κρατούσε την καραμπίνα, πήγε στο σπίτι της τα ξημερώματα. Η 13χρονη κόρη του γυναικοκτόνου που τον αντίκρισε άρχισε να φωνάζει. Ο διαμένων στον επάνω όροφο του σπιτιού άκουσε τις κραυγές, κατέβηκε, και βλέποντας τον με την καραμπίνα κατάλαβε ότι κάτι τρομακτικό θα ακολουθούσε, προσπαθώντας να τον σταματήσει. Επίσης, η γυναίκα επέστρεφε τότε στο σπίτι της με το αυτοκίνητό της.

Ο 43χρονος, που είχε αποποιηθεί τον εαυτό του, πήδηξε από το μπαλκόνι στο καπό του αυτοκινήτου και πυροβόλησε πρώτα τη γυναίκα μέσα από το παρμπρίζ και μετά από το παράθυρο, κόβοντας την ζωή της. Αμέσως μετά, πήγε πίσω από το αυτοκίνητο και αυτοκτόνησε.

Advertisement

Η αστυνομία, στην επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση αναφέρει:

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 13 Ιουλίου 2024, ανευρέθησαν νεκροί στην περιοχή της Αμφιλοχίας 36χρονη γυναίκα και 43χρονος άνδρας, οι οποίοι έφεραν τραύμα από κυνηγετικό όπλο.

Όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία, ο 43χρονος πυροβόλησε την 36χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία βρέθηκε νεκρή εντός οχήματος και κατόπιν αυτοκτόνησε λίγα μέτρα μακριά από το όχημα με το ίδιο όπλο, το οποίο βρέθηκε δίπλα του.

Επισημαίνεται ότι η 36χρονη την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του 43χρονου για ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή, που έλαβαν χώρα την 10 Ιουλίου 2024, πλην όμως δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η παθούσα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, ούτε να της χορηγηθεί η εφαρμογή του “panic button”.

Advertisement

Επίσης, στις 12 Μαΐου 2024, ο 43χρονος κατόπιν υποβολής μηνύσεως της 36χρονης είχε συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες, ενώ υπέβαλε στη συνέχεια σε βάρος της 36χρονης μήνυση για ενδοοικογενειακή βία.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στη συνέχεια αθωώθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης».

Η Ανάρτηση στο Instagram:

Η 36χρονη γυναίκα, της οποίας η ζωή τέλειωσε από τα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της στην Αμφιλοχία, είχε δημοσιεύσει ένα μήνυμα μέσω κοινωνικών μέσων για τους ανθρώπους που αγαπά. Το περιεχόμενο του μηνύματός της δεν είναι γνωστό, ωστόσο, συνιστά ένα πικρό και άσχημο σημείο αναφοράς.

«Ξεχωριστοί οι άνθρωποι που μιλούν με τα μάτια… που νιώθουν με την ψυχή… και αγαπούν με πράξεις!».