Advertisement
NEWS

8χρονος έπαθε ανακοπή και κόντεψε να πνιγεί σε παραλία της Χαλκιδικής: Ο γιατρός “φύλακας Άγγελός” που εμφανίστηκε και του έσωσε τη ζωή

11:22
Νίκη Μουλά

Ιδιώτης γιατρός που βρισκόταν στην παραλία ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ ενώ άμεσα έφτασε και εθελοντής εκπαιδευτής που παρείχε οξυγόνο
Μάχη για να σώσουν τη ζωή ενός 8χρονου σε παραλία της Χαλκιδικής έδωσαν οι δικοί του άνθρωποι, με τη συνδρομή ανθρώπων που βρέθηκαν στο σημείο εκείνη την στιγμή.

Ο μικρός εντοπίστηκε μπρούμυτα από τον πατέρα του στη θάλασσα στην παραλία της Φούρκας. Ιδιώτης γιατρός που βρισκόταν στην παραλία αναγνωρίζοντας πως πρόκειται για καρδιακή ανακοπή και ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ, ενώ μέσα σε 5 λεπτά και αφού ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, στο σημείο έφτασε εθελοντής εκπαιδευτής παρέχοντας οξυγόνο ενώ δε χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί απινιδωτής.

Advertisement

Σε σχετική ανάρτηση του KIDS SAVE LIVES αναφέρεται:

Πατέρας 8χρονου είδε πως το παιδί ήταν ΜΠΡΟΥΜΥΤΑ στη θάλασσα της Φούρκας πριν λίγη ώρα και έτρεξε να το βγάλει στην ακτή!

Advertisement

Από τύχη, δίπλα τους ήταν ένας ιδιώτης Ιατρός ο οποίος αναγνώρισε ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΠΗ και ξεκίνησε αμέσως #ΚΑΡΠΑ.

Advertisement

Παράλληλα ειδοποιήθηκε το 166 και ο εθελοντής εκπαιδευτής της περιοχής Θεμελης Ιερισσιώτης (ΕΟΔ | KSL), ο οποίος έφτασε μέσα σε 5 λεπτά με #Οξυγόνο και Αυτόματο Εξωτερικό #Απινιδωτή!

Με ΚΑΡΠΑ και παροχή Οξυγόνου το παιδί ξεκίνησε να #ΑΝΑΠΝΕΕΙ !!!!!…. χωρίς να απαιτηθεί η χρήση Απινιδωτή ⚡️

Τον 8χρονο παρέλαβε ΖΩΝΤΑΝΟ το ΕΚΑΒ, κάνοντας πρώτη στάση για #σταθεροποίηση στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και σε δεύτερο χρόνο στο εφημερεύον νοσοκομείο!

Advertisement

Ευχόμαστε να γίνει γρήγορα καλά ο μικρός τυχερός, χρειαζόμαστε τέτοιες ιστορίες #ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ αυτό το καλοκαίρι, σε αντίθεση με ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ιστορίες του προηγούμενου διαστήματος!

Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, ο Θεός να σας έχει καλά!!

TAGS:
Advertisement