Περίπου τρεις δεκαετίες έχουν περάσει από την προβολή της εμβληματικής σειράς «Απαράδεκτοι», η οποία παραμένει αναλλοίωτη και συνεχίζει να εντυπωσιάζει το κοινό, όπως και οι ηθοποιοί που την πλαισίωσαν.
Δύο από τους πιο χαρακτηριστικούς πρωταγωνιστές της, η Δήμητρα Παπαδοπούλου και ο Γιάννης Μπέζος, επανήλθαν στους ρόλους τους μέσα από ένα σύντομο σκετσάκι, με αφορμή τις παραστάσεις της Δήμητρας στην «Ταράτσα του Φοίβου».
Στην αναβίωση αυτή, η Δήμητρα απευθύνθηκε στον Γιάννη με τη χαρακτηριστική της αμεσότητα: «Να σου πω κάτι, Γιάννη, να σε ρωτήσω κάτι και μην παρεξηγηθείς, γιατί είσαι και πολύ ευαίσθητος και δεν ξέρω πώς να μιλήσω… εσύ είσαι ακόμα γκέι;», ενώ οι δύο τους κάθονταν στον καναπέ του σαλονιού.
Ο Γιάννης, πιστός στο ύφος του χαρακτήρα του από τη σειρά, απάντησε με αυτοπεποίθηση: «Βέβαια! Αλλά πολύ πιο απελευθερωμένος! Καμία σχέση με πριν!». Στη συνέχεια, του επέστρεψε τη ρώτηση με την ίδια δόση χιούμορ: «Να σε ρωτήσω όμως κι εγώ κάτι και μην παρεξηγηθείς. Εσύ είσαι ακόμα τόσο ηλίθια;».
Ο Γιάννης Μπέζος έδωσε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» και στον Κώστα Τσουρό μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης και μίλησε για όλους και για όλα.
Αναφερόμενος στη συνέντευξη στης συζύγου του, Ναταλίας Τσαλίκη, η οποία είπε πως λέει συχνά σ ’αγαπώ καθώς το στερήθηκε στην παιδική της ηλικία, είπε:
«Το σ’ αγαπώ ούτε να το λες ούτε να το διαφημίζεις. Αυτά είναι πράγματα που δεν πρέπει να τα βγάζεις σημαία αλλά πρέπει να τα ζεις. Η ζωή εμπεριέχει τα πάντα. Το να αφουγκραζόμαστε την ευαισθησία του άλλου είναι μία σπουδαία τέχνη. Θέλει να αφήνεις τον εαυτό σου ελεύθερο και να έχεις αυτοπεποίθηση. Να μην φοβάσαι να έχεις συναισθήματα και να ακούμε τον άλλον. Εγώ έκανα αγώνα για να το καταφέρω αυτό. Το να ακούς πραγματικά δεν είναι εύκολο πράγμα. Υπήρχαν χρόνια που δεν άκουγα ή άκουγα επιλεκτικά».
Σε σχέση με το εάν προέκυψαν προβλήματα στη σχέση τους καθώς ήταν και οι δύο ηθοποιοί, ο Γιάννης Μπέζος είπε:
«Υπήρχαν θέματα δημιουργικά σε όσα αφορούσαν τη δουλειά μας. Ανταγωνιστικά προβλήματα δεν υπήρχαν ποτέ. Θεωρώ πως δεν έχει νόημα γιατί όταν μοιράζεσαι τη ζωή και τον χρόνο, το να τον ανταγωνίζεσαι σημαίνει πως δεν τον εκτιμάς».
Ενώ σε σχέση με την κόρη του, η οποία είναι και η ίδια ηθοποιός είπε αναφορικά με το εάν τη βοήθησε το όνομα του πατέρα της.
«Αυτή η δουλειά δεν γίνεται στο όνομα του πατρός και της μητρός. Δεν κάνω κριτική σε κανέναν, ούτε στην κόρη μου. Η υποκριτική είναι ένας χαώδης χώρος που δεν μπορείς να κάνεις κριτική και να πεις να εάν είναι σωστό ή λάθος κάτι. Η κριτική που γίνεται κατ΄ επάγγελμα είναι αστείο. Πρέπει να αφήνουμε τον χρόνο».
Παραδέχτηκε πως δεν ασχολείται με τα όσα μπορεί να γραφτούν ανά διαστήματα για εκείνον.
«Δεν ασχολούμαι με το τι γράφεται για εμένα. Το ξέρω πως από τη στιγμή που εκτίθεσαι το θεωρώ φυσικό αλλά εάν είναι κάτι συκοφαντικό θα απαντήσω αλλά δεν έχω δει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής. Δεν έχω μετανιώσει κάτι που έχω πει. Εάν συζητιέται κάτι χαίρομαι γιατί σημαίνει πως έχει ενδιαφέρον. Εγώ καταλαβαίνω πως οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται διαφορετικά τη ζωή. Αυτό δεν σημαίνει πως εγώ θα ικανοποιήσω τις προθέσεις τους, έχω δικές μου. Όποιος θέλει να συνομιλήσει μαζί μου ευχαρίστως. Στη δημόσια ζωή μου δεν θέλω να ικανοποιώ όλους τους ανθρώπους».
Ο Γιάννης Μπέζος πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Αινιγματικές Παραλλαγές» στο θέατρο Βεάκη με τον Πυγμαλίων Δαδακαρίδη.
«Έχει να κάνει με το ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει μόνος του αλλά πρέπει να αναμετριέσαι με κάτι. Δεν μπορείς να είσαι μόνος σου. Ο ρόλος μου είναι ένας επιτυχημένος συγγραφέας που υποτίθεται τα έχει όλα αλλά τελικά βλέπουμε πως κάτι του λείπει. Αυτό είναι δείγμα πως οι άνθρωποι δεν πρέπει να παίρνουμε τις θεϊκές διαστάσεις που πολλές φορές θέλουμε να δώσουμε στον εαυτό μας. Πρέπει να είμαστε άνθρωποι. Βλέπουμε πως μαλακώνει και εγώ αυτό το εκφράζω ως πρόοδο. Σημαίνει πως δεν φοβάται να κάτι».
Ο αγαπημένος ηθοποιός όμως, μίλησε και για την άποψή του σχετικά με τον γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια.
«Βλέπω πως γίνεται ένας μεγάλος θόρυβος. Δεν μπορεί να μην υπάρξουν αναταράξεις. Η κοινωνία μας παραμένει συντηρητική όπως και η τηλεόρασή μας. Βλέπετε τις απόψεις της εκκλησίας, εκφράζει μία συντηρητική πλευρά. Αυτό δεν σημαίνει πως η κοινωνία πρέπει να το κάνει. Θεωρώ θετικό το να ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Για να το αποδεχτεί η κοινωνία θέλει χρόνο. Δεν πατάς ένα κουμπί μια και γίνονται όλοι ξαφνικά ανοιχτοί. Είμαστε άνθρωποι με κατάλοιπα χριστιανικά και μία ιστορία με σχέση με την Ανατολή και αυτά δεν λύνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Το ότι η κοινωνία αντιδρά δεν σημαίνει πως η Πολιτεία θα πρέπει να μείνει πίσω. Να θυμίσω πως με τον πολιτικό γάμο πάλι είχε αντιδράσει η κοινωνία, στις ταυτότητες πάλι, στην κατάργηση της προίκας, αλλά πολύ σωστά έγιναν και τώρα δεν ασχολείται κανείς. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Οι τόνοι πρέπει να είναι χαμηλοί και από αυτούς που είναι υπέρ και από αυτούς που έχουν μια παλαιότερη ηθική».