Ο Ντίνος Πικροδημήτρης είναι ο εγγονός του Ντίνου Ηλιόπουλου, ο οποίος ακολουθεί τα χνάρια του παππού του στην υποκριτική, συμμετέχοντας στις “Ψυχοκόρες” και υποδύεται τον Ιάκωβο.
Πρόκειται για τον 19χρονο γιο της μικρότερης κόρης του αείμνηστου κωμικού μας, της Χίλντας Ηλιοπούλου, την οποία απέκτησε με τη δεύτερη σύζυγό του, αυστριακής καταγωγής, Χίλντεγκαρντ Βίτσερ.
Ο νεαρός ηθοποιός είναι φοιτητής στο τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών και μάλιστα όταν βρισκόταν σε γυρίσματα με τις “Ψυχοκόρες”, έδινε ταυτόχρονα πανελλήνιες.
Ωστόσο, ούτε μία στιγμή δεν σκέφτηκε να τα παρατήσει, καθώς ήθελε πολύ αφενός να μπει στο πανεπιστήμιο και αφετέρου να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην υποκριτική.
Ο Ντίνος Πικροδημήτρης δεν γνώρισε ποτέ τον παππού του
Παρά το γεγονός ότι δεν γνώρισε ποτέ τον παππού του, καθώς ήρθε στον κόσμο τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του, αλλά μέσα από τις ταινίες του, τον παρακολουθούσε και του άρεσε πολύ ως καλλιτέχνης.
Το μυστικό του Ντίνου Πικροδημήτρη στην οντισιόν από τις “Ψυχοκόρες”
Πάντως, όταν πήγε σε οντισιόν για τον ρόλο του στις “Ψυχοκόρες” δεν είπε σε κανέναν ποιοι είναι ο παππούς και η μητέρα του και τελικά πέτυχε να υποδυθεί τον Ιάκωβο, καθώς ο casting director, Μάξιμος Καρράς, αναγνώρισε το ταλέντο του.
Ντίνος Ηλιόπουλος: Ανατριχιάζει η επιγραφή πάνω στον τάφο του, το ζήτησε ο ίδιος πριν τον θάνατό του
Ο Ντίνος Ηλιόπουλος, που έφυγε από τη ζωή τον Ιούνιο του 2001, έχει ταφεί στο Πρώτο Νεκροταφείο, το οποίο μοιάζει με ανοιχτό μουσείο και διαθέτει πάρα πολλά εντυπωσιακά έργα τέχνης, αλλά και τάφους πολύ σημαντικών ανθρώπων.
Ο αείμνηστος ηθοποιός, πέραν των κωμικών ρόλων, έπαιξε και στον υπέροχο «Δράκο» του Νίκου Κούνδουρου, αφήνοντας ανεξίτηλο στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο και τον πολιτισμό.
Τα χαρακτηριστικά που είχε ο Ντίνος Ηλιόπουλος
Ο ίδιος συχνά αυτοχαρακτηριζόταν «λάτρης του ωραίου φύλου», ενώ αυτοσαρκαζόταν συνεχώς και αυτά τα δύο χαρακτηριστικά του, αποφάσισε να τα αποτυπώσει και στο μνήμα του, στο Πρώτο Νεκροταφείο.
Έτσι, ζήτησε να τοποθετηθεί μία χιουμοριστική επιγραφή στον τάφο του, η οποία ανέφερε τα εξής: «Με συγχωρείτε, κυρίες μου, που δεν μπορώ να σηκωθώ».