Η δημοσιογράφος, Μαρί-Πωλ Σουζάνα Κομίνη Flament, άφησε την τελευταία της πνοή, προχθές, Δευτέρα, όπως γνωστοποίησε η ΕΣΗΕΑ.
Ειδικότερα, η Μαρί – Πωλ Σουζάνα Κομίνη Flament γεννήθηκε στην πόλη Μονς του Βελγίου, το 1949.
Το πλούσιο βιογραφικό της δημοσιογράφου
Από το 1982 και έως τη συνταξιοδότησή της, το 2010, δούλεψε ως συντάκτρια του γαλλικού δελτίου ειδήσεων του ΑΠΕ.
Όπως αναφέρθηκε από την ΕΣΗΕΑ, υπήρξε μία εργατική και ευσυνείδητη δημοσιογράφος, με υποδειγματική συμπεριφορά προς τους συναδέλφους της.
Μάλιστα, το 1988, τιμήθηκε με το “Βραβείο Αξίας” του Αθηναϊκού Πρακτορείου.
Θα αποτεφρωθεί η δημοσιογράφος
Το τελευταίο αντίο στη δημοσιογράφο θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.
Νεκρός τα ξημερώματα, ο γνωστός δημοσιογράφος Σέργιος Τράμπας, θρήνος στην οικογένειά του- Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Πένθος στον δημοσιογραφικό κόσμο, καθώς έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Σέργιος Τράμπας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗδημοσιογράφος ΕΑ.
Τον κέρδισε όμως από πολύ νωρίς η δημοσιογραφία και έτσι ξεκίνησε την σταδιοδρομία του το 1969 στην εφημερίδα «Εξπρές» ως οικονομικός ρεπόρτερ. Τα πρώτα αυτά χρόνια της καριέρας του, εργάστηκε επίσης στην εφημερίδα «Νέα Ελλάδα», την οποία διαδέχθηκε ο «Ριζοσπάστης», όπου συνέχισε.
Τα μεγάλα δημοσιογραφικά βήματα που έκανε ο γνωστός δημοσιογράφος
Ανέλαβε σύντομα, για την εφημερίδα «Εξπρές», το ρεπορτάζ του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και με την εξειδίκευση και τις γνώσεις του, διακρίθηκε στην ανάδειξη των θεμάτων της ελληνικής ναυτιλίας, στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.
Ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα, από συζητήσεις και συνεντεύξεις με ναυτιλιακούς και οικονομικούς παράγοντες, ότι ο Πειραιάς, λόγω της γεωστρατηγικής του θέσης, μπορεί να μετατραπεί σε «City» και, ταυτόχρονα, να αναδειχθεί ο σπουδαίος ρόλος της ναυτιλιακής βιομηχανίας και των Ελλήνων πλοιοκτητών στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
Την περίοδο εκείνη, άρχισε τη συνεργασία του με την εβδομαδιαία εφημερίδα «Ναυτιλιακή-Ναυτεργατική» και μετείχε σε σημαντικές πρωτοβουλίες, συνέδρια, εκθέσεις και εκδόσεις, που είχε η εφημερίδα αυτή, πάντα με επίκεντρο τον Πειραιά.
Στη συνέχεια, ανέλαβε τη διεύθυνση του περιοδικού «Ναυτιλιακή», που διαδέχθηκε την εφημερίδα και συνεργάστηκε με το διεθνές περιοδικό «Sea Trade» του Λονδίνου.
Ανήσυχο πνεύμα ο ίδιος, καθιέρωσε δύο ακόμη ναυτιλιακά περιοδικά, το «Output» και το «Outlook», αναδεικνύοντας με επιτυχία τα προβλήματα, τις εξελίξεις και τις προοπτικές της ναυτιλιακής και ναυπηγικής βιομηχανίας.
Εργάστηκε επίσης για πολλά χρόνια στην ΕΡΤ ως αρχισυντάκτης οικονομικού, με εκπομπές οικονομικού περιεχομένου, έχοντας την επιμέλεια του ενθέτου για τους Financial Times, καθώς και στο Κανάλι της Βουλής.
Ιδιαίτερα σημαντικός σταθμός στην πορεία του είναι η δημιουργία της εκπομπής «Αειναύτες- Οι Έλληνες και η Θάλασσα».
«Ο Σέργιος Τράμπας υπήρξε ένας δημοσιογράφος με μεγάλη κατάρτιση στο οικονομικό ρεπορτάζ και ιδιαίτερη εξειδίκευση στα ναυτιλιακά θέματα. Άνθρωπος ευγενής, ήπιος, διαλλακτικός, συνεπής με τις αρχές και τις αξίες του, μπορούσε εύκολα να μεταδώσει τις γνώσεις του και να ενημερώσει υπεύθυνα το πλατύ κοινό και για τα πιο δύσκολα θέματα της επικαιρότητας», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.
Η κηδεία του Σέργιου Τράμπα θα τελεστεί την Πέμπτη, 16 Μαΐου στις 11:00 στο Κοιμητήριο Κηφισιάς.