Ο Τάσος Τρύφωνος, γεννήθηκε στην Λεμεσό, στις 4 Δεκεμβρίου 1974. Το 1994, σε ηλικία 20 ετών βρέθηκε μόνιμα στην Αθήνα για σπουδές, αφού ολοκλήρωσε και την στρατιωτική του θητεία. Σπούδασε στο Πάντειο πανεπιστήμιο Αθηνών και αποφοίτησε από το τμήμα ΜΜΕ και επικοινωνίας.Ερωτηθείς για την προσωπική του ζωή, ο ίδιος αποκάλυψε για πρώτη φορά πως στα ερωτικά του είναι μια χαρά, αλλά ξεχώρισε τον ορισμό του έρωτα από την σχέση.
Της: Έπη Τρίμη
Ο Τάσος Τρύφωνος να εργάζεται σε διαφορά περιοδικά , εφημερίδες και τηλεοπτικές εκπομπές όντας ακόμη φοιτητής. Το καλοκαίρι του 2012 επέστρεψε στην Κύπρο για να αναλάβει επιτελική θέση στον όμιλο SPP MEDIA και παράλληλα την δημιουργία και παρουσίαση της τηλεοπτικής εκπομπής talk-show ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ στο ΡΙΚ. Το ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ βραβεύτηκε για δυο συνεχόμενες χρονιές ως το αγαπημένο talk show της κυπριακής τηλεόρασης, ενώ έχει φιλοξενήσει σπουδαίες προσωπικότητες.
Το 2017 ανέλαβε την παρουσίαση του θρυλικού τηλεπαιχνιδιού “ο πιο αδύναμος κρίκος που είναι format του BBC, στο ΡΙΚ, που γνώρισε τεράστια επιτυχία. Το 2019 ανέλαβε την παρουσίαση του παιχνιδιού και στην Ελλάδα στο ΣΚΑΪ.
Από το Σεπτέμβριο του 2020 ανήκει πλέον στο δυναμικό του Alpha Κύπρου για να παρουσιάζει ένα επίσης πολύ πετυχημένο παιχνίδι στο εξωτερικό, το THE CHASE του ITV που προβάλεται με επιτυχία στις ΗΠΑ, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Ισπανία κ.α ενώ στην Ελλάδα συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν “Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος”, στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
“Ό,τι κάνω τώρα το είχα ονειρευτεί από μικρός. Με πλάνο, μάλιστα. Στο παιδικό μου δωμάτιο, στο σπίτι μου, στη Λεμεσό, υπάρχουν όλα εκείνα τα τετράδια που είχα γραμμένα τα πλάνα μου για τη ζωή.
Από μικρός, όταν με ρωτούσε κάποιος τι ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω, απαντούσα: “Να λέω τις ειδήσεις”. Ε, κοντά έπεσα Η αλήθεια είναι ότι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμαι μανιωδώς με το ραδιόφωνο, όπου άκουγα σχεδόν κάθε εκπομπή που υπήρχε, “μελετούσα” την ελληνική και την ξένη δισκογραφία, διάβαζα μανιωδώς καθημερινά ως χόμπι δύο εφημερίδες –μία κυπριακή και μία αθηναϊκή–, έβλεπα ως παιδάκι οπωσδήποτε τις ειδήσεις και τις επικαιρικές εκπομπές και αγόραζα ό,τι, μα ό,τι περιοδικό υπήρχε στα περίπτερα. Κάπταιν Μαρκ, Μπλεκ, Κράνος, Μάχη, Και, Εικόνες, Ταχυδρόμος, Φαντάζιο, Κατερίνα, Μανίνα, Σούπερ Κατερίνα και φυσικά Μίκυ Μάους και Κλασικά εικονογραφημένα. Το 1991, όντας στη Β’ Λυκείου, όλοι οι μαθητές επιλέγαμε πού θα περνούσαμε τη λεγόμενη “εβδομάδα εργασίας” ανάλογα με το τι σκοπεύαμε να σπουδάσουμε στο μέλλον. Εγώ έκανα αίτηση στο ΡΙΚ, τη δημόσια ραδιοτηλεόραση της Κύπρου, κι έτσι βρέθηκα για μία εβδομάδα δίπλα στους τηλεπαρουσιαστές και τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς που τότε παρακολουθούσα και άκουγα ως μαθητής”, είχε πει ο Τάσος Τρίφωνος.
Δε θεωρώ ότι έχω κάποια ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα. “Δεν είμαι και ο Ρουβάς. Ίσως επειδή δουλεύω από πολύ μικρός και, όπως σου είπα, σε πολλά πόστα, νιώθω απλά ότι κάνω τη δουλειά μου. Δε με κατατάσσω στην κατηγορία “TV σταρ”, όπως, π.χ., μπορεί να είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Γιώργος Λιάγκας ή η Ελένη Μενεγάκη”, είπε για τον εαυτό του ο Τάσος Τρίφωνος.
“Με μπαμπά στην Αρχή Λιμένων και με δικό μας σπίτι, σε μια γειτονιά κοντά στο Ζακάκι, θεωρούσα ότι ήμασταν πάρα πολύ καλά οικονομικά. Μια μέρα στο γυμνάσιο, όταν ο διευθυντής του σχολείου μάς συγκέντρωσε για να δώσει συγχαρητήρια σε κάποιο συμμαθητή μας που κέρδισε ένα βραβείο σε κάποιο παγκύπριο διαγωνισμό, θυμάμαι που είπε τα εξής «Είναι πολύ σημαντικό ακόμη και στις φτωχογειτονιές της Ομόνοιας να υπάρχουν παιδιά που ξεχωρίζουν». Και εκεί γκρεμίστηκε ο κόσμος μου. Έπαθα ψυχολογικό. Λέω από μέσα μου «Ζούμε σε φτωχογειτονιά;». Ζούσα τα απόλυτα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια βαθιά ξημερωμένος σε ένα δικό μου κόσμο. Δεν ήμασταν πλούσιοι αλλά σχεδόν ποτέ δεν στερήθηκα κάτι. Ό,τι ήθελα το είχα”, είχε πει ο Τάσος Τρίφωνος για την παιδική του ηλικία.
Όταν η Σοφία Βόσσου και ο Ανδρέας Μικρούτσικος ήταν σε σχέση και ζούσαν μαζί, έμαθα τον αριθμό του τηλεφώνου τους στο σπίτι και τους καλούσα σχεδόν καθημερινά για να μιλήσουμε. Μερικές φορές ή έβγαινε ο τηλεφωνητής και τους άφηνα μήνυμα ή άκουγαν τη φωνή μου και σήκωναν το ακουστικό. Τώρα με τη Σοφία είμαστε αρκετά καλοί φίλοι και όταν θυμάμαι πόσο «θρασύς» θαυμαστής ήμουν σαν παιδί γελάμε.
Την αγκαλιά την έχω κάθε βράδυ στο κρεβάτι μου από τον γάτο μου τον Μάρτιν. Δεν υπάρχει μέρα που να μην κοιμηθούμε μαζί. Πρόκειται για τον ένα από τους δύο γάτους μου που έφερα μαζί μου όταν επέστρεψα στην Κύπρο από την Αθήνα. Ο άλλος, δυστυχώς, πέθανε και τώρα έχω τον Μάρτιν που είναι 12 ετών και μου χαρίζει όλες τις αγκαλιές που έχω ανάγκη. Υποφέρει, φυσικά, που τις περισσότερες στιγμές της ημέρας είναι μόνος του αλλά όταν πάω στο σπίτι, μου λέει όλα τα νέα της ημέρας. Είναι ο πιο φλύαρος γάτος που έχω γνωρίσει ποτέ, έχει πει ο Τάσος Τρίφωνος.