Ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος βρέθηκε στην εκπομπή «Breakfast@star», σήμερα, Παρασκευή, το πρωί και αποκάλυψε τι θα κάνει με το έπαθλο, αλλά και το χειρουργείο που πρέπει να προγραμματίσει.
Όπως υπογράμμισε ο MasterChef «σίγουρα το πρώτο που θα κάνω είναι να δώσω ένα ποσό στους δικούς μου. Τόσα χρόνια έχουν κάνει τόσες θυσίες για εμάς, για να μας μεγαλώσουν εμένα και τον αδερφό μου, οπότε θα τους δώσω ένα ποσό να πάνε διακοπές όπου θέλουν στον κόσμο».
Ερωτηθείς από την Ελένη Χατζίδου για το χειρουργείο που πρέπει να κάνει, ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος απάντησε «πρέπει να το κάνω κι αυτό, καλά που μου το θυμήσατε. Το έχω αφήσει τρία χρόνια. Με το νεφρό μου είναι κάτι. Άμα το αφήσω, κάποια στιγμή θα συμβεί το χειρότερο. Η εγχείρηση αυτή που πρέπει να κάνω χρειαζόταν ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να γίνει. Τότε δεν είχα την οικονομική δυνατότητα, είχα πάρα πολλή δουλειά και το αμελούσα. Τώρα θα το κάνω όμως».
Απόψε, στις 13 Ιουνίου, ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος θα διεκδικήσει το μεγάλο έπαθλο των 70.000 ευρώ και τον τίτλο του κορυφαίου τηλεοπτικού σεφ στο MasterChef 2024. Πριν από αρκετούς μήνες, ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος κατάφερε να αποκτήσει μια θέση στο σπίτι του διαγωνισμού, ενσωματώνοντας τον στην εκλεκτή ομάδα των 24 παικτών του MasterChef.
Ένα ισπανικό γαστρονομικό πιάτο που παρουσίασε κατά τη διάρκεια των audition ήταν αυτό που του εξασφάλισε την πρόσκληση στον διαγωνισμό.
Από την αρχή παρουσίαζε αυτοπεποίθηση και κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών του παιχνιδιού, διακρίνονταν για την παρουσία του χωρίς να επιδεικνύει προκλητικότητα ή έντονο ύφος απέναντι στους συμπαίκτες του, αλλά ούτε και ανταγωνιστικότητα με αρνητική σημασία. Σίγουρος βεβαίως για τις ικανότητές του, αποδέχτηκε την πρόκληση να γίνει ο πρώτος αρχηγός της γκρι μπριγάδας στην έναρξη του παιχνιδιού και τα κατάφερε εξαιρετικά!
Από νεαρή ηλικία επιδείκνυε ενδιαφέρον για την τέχνη της μαγειρικής, τρυπώνοντας συχνά στην κουζίνα όπου η γιαγιά του ή η μητέρα του δημιούργησαν πολλά γευστικά πιάτα. Τόσο η μητέρα του όσο και ο θείος του είναι επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, κάτι που κατέστησε τις παιδικές του αναμνήσεις ιδιαίτερα ευχάριστες και «γλυκές». Όταν ήρθε η ώρα να επιλέξει το επαγγελματικό του μονοπάτι, αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό του και να γίνει μάγειρας.
Ο σημερινός Λευτέρης Ζαφειρόπουλος, ηλικίας 29 ετών, από τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον χώρο της μαγειρικής, εργάστηκε ως μάγειρας και στη συνέχεια ως βοηθός σεφ σε εστιατόρια της Ελλάδας πριν αποφασίσει να εξερευνήσει διεθνείς αγορές και ευκαιρίες στο εξωτερικό. Ανάμεσα στις πρώτες του εμπειρίες, χωρίς να έχει καμία αμφιβολία γι’ αυτές, ήταν η εργασία του σε ένα σουβλατζίδικο, ενώ μια από τις σημαντικότερες ευκαιρίες του ήταν η συμμετοχή του ως μέλος του καταξιωμένου εστιατορίου Sabor στο Λονδίνο, το οποίο κατέχει αστέρι Michelin.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, του παρουσιάστηκαν και άλλες σημαντικές ευκαιρίες, όπως η εργασία του ως Sous Chef σε φημισμένο εστιατόριο στη Σαντορίνη. Για τον ίδιο, η μαγειρική αποτελεί συνδυασμό αναμνήσεων και συναισθημάτων που απεικονίζει με χιούμορ στα πιάτα του, καθώς έχει καταφέρει ακόμα και να προκαλέσει συγκίνηση σε πελάτες που δοκιμάζουν τις δημιουργίες του.
Θα καταφέρει άραγε ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος να κερδίσει το μεγάλο βραβείο του MasterChef φέτος; Η απάντηση θα δοθεί απόψε το βράδυ στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού!