Ο Στέφανος Μουαγκιέ φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και την εκπομπή «The 2night show», όπου μίλησε για πτυχές τις προσωπικής του ζωής, που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ο 34χρονος ηθοποιός απάντησε στα ερωτήματα που του έθεσε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.
Ο Στέφανος μίλησε για τη γέννησή του, την οικογένειά του, τις συνθήκες στην Ουγκάντα, τη ζωή του στην Ελλάδα, αλλά και για τον ρατσισμό. Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις του τηλεοπτικού «Μαμαντού» από τη σειρά του ΑΝΤ1, «Πέτα τη Φριτέζα».
«Γεννήθηκα στην Ελλάδα. Παιδί έρωτα. Οι γονείς μου ήρθαν στην Ελλάδα από την Ουγκάντα για να σπουδάσουν. Μαιευτική-νοσηλευτική η μητέρα μου και βιολόγος-μικροβιολόγος ο μπαμπάς. Συνταξιοδοτήθηκαν τώρα. Έχω και μια αδερφή μικρότερη. Δεν ήταν επιλογή της μητέρας μου να έρθει στην Ελλάδα. Έγινε κλήρωση στην οικογένειά της. Ήταν 13 παιδιά και υπήρχε πόλεμος στην Ουγκάντα και Χούντα εδώ. Του πατέρα μου ήταν επιλογή του να έρθει στην Ελλάδα. Τα παιδικά μου χρόνια τα έζησα στον Βύρωνα. Δεν βίωσα ρατσισμό. Όλες οι πόρτες ήταν ανοιχτές για μένα και το ίδιο και το δικό μας σπίτι»
O Στέφανος Μουαγκιέ, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου του 1985 στο Βύρωνα, όπου και μεγάλωσε, αν και η καταγωγή του είναι από την Ουγκάντα. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία σε ανοιχτό πανεπιστήμιο, ενώ έχει παίξει και στο θέατρο σε ερασιτεχνικές ομάδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στη χώρα καταγωγής του. Του αρέσει και η μουσική και έχει ασχοληθεί και με το ραδιόφωνο όταν το 2007 – 2009 παρουσίαζε την εκπομπή Τemple of hiphop, με ελληνόφωνη και ξενη Rap και αλλα είδη μαύρης μουσικης στον Atlantis fm.
Έπαιξε για πρώτη φορά (2008 – 2009) στην τηλεόραση, στο «Γ4» του Alpha. Εκεί υποδυόταν ένα παιδί μεταναστών, τον Αμπντέλ, που, όπως και ο Στέφανος, έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα.
Το 2011, ακολούθησε η σειρά Πολυκατοικια στο Mega, του Βασιλη Θωμοπουλου ενώ το 2012 τον συναντάμε στη σειρά “Κλεμμένα Όνειρα” του Mega.
Πέρα από αυτά όμως, ο Στέφανος Μουαγκιέ έχει εργαστεί ως free lancer στην Athens voice.
2009-10: ΑΓΝΩΣΤΟ (μικρού μήκους)
2010: Photoshooting for the worldwide pioneer fashion magazine dapper dan (the jazz project)
2010: worldwide project art short art film (SARKA) by Filep Motwary & Maria Mastori
2011: Συμμετοχή στην ταινία j.a.c.e του Γιώργου Φρέτζου
2011: Από τα κόκαλα βγαλμένα του Σωτήρη Γκοριτσά (Dr. Οχενεμπα)
2011: documentary AFR..ικανοί για την παγκόσμια μέρα μετανάστευσης (σενάριο, επιμέλεια, παρουσίαση)
2011: πανελλαδική περιοδεία με θέμα την μετανάστευση
Θέατρο: ομάδα ΜΟΡΦΕΑΣ (διαπολιτισμικό – θέατρο δρόμου)