Ένας τουρίστας έπαθε σοκ μόλις είδε τον λογαριασμό σε ένα τουριστικό θέρετρο στην Τουρκία, για μία βότκα με κόκα κόλα.
Ειδικότερα, ο Βρετανός, ο οποίος διαχειρίζεται μια δημοφιλή σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μοιράστηκε την απογοήτευσή του σε ένα βίντεο στο TikTok, υπογραμμίζοντας ότι οι αυξανόμενες τιμές στην εν λόγω πόλη, θα μπορούσαν να αποτρέψουν τους τουρίστες να την επισκεφθούν τα επόμενα χρόνια.
Ο ταξιδιώτης κλήθηκε να πληρώσει για το ποτό 15 λίρες (18 ευρώ) – μια τιμή που, όπως υποστήριξε, συναγωνίζεται αυτή που μπορεί να πληρώσει κανείς σε πολυτελείς προορισμούς όπως το Ντουμπάι και εξέφρασε τις ανησυχίες του ότι το τουριστικό θέρετρο μπορεί να μην αποτελεί πλέον μια σοφή επιλογή για όσους θέλουν να μην χαλάσουν αρκετά λεφτά στις διακοπές τους. Φοβάται ότι οι απότομες αυξήσεις των τιμών θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους επισκέπτες να αναζητήσουν πιο προσιτές εναλλακτικές λύσεις αλλού.
Παράλληλα, προέβλεψε ότι μέχρι το 2025, το θέρετρο θα μπορούσε να δει μια σημαντική πτώση στον τουρισμό, αν όχι την πλήρη εξαφάνιση των επισκεπτών και κατέληξε ότι σύντομα αναμένεται αύξηση των τιμών κατά 15%, γεγονός που επιτείνει την απογοήτευσή του.
Ο Salt Bae δημοσίευσε στο instagram έναν λογαριασμό από το εστιατόριο του στο Άμπου Ντάμπι και προκάλεσε χαμό στους ακολούθους του, που είδαν πόσο πληρώνουν για ένα τραπέζι.
Ειδικότερα, ο γνωστός σεφ ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram μια φωτογραφία του εξωφρενικού λογαριασμού για να καυχηθεί.
Ο Τούρκος επιχειρηματίας, κατά κόσμον Nusret Gökçe, έχει ανοίξει 22 εστιατόρια, αφού πρώτα είχε γίνει γνωστός για τον περίεργο τρόπο με τον οποίο έριχνε αλάτι στα κρέατα.
Όσοι έχουν επισκεφθεί τα εστιατόρια του, μιλούν για φανταχτερά πιάτα και πανάκριβα φαγητά, όπως για παράδειγμα η μπριζόλα tomahawk, η οποία όταν σερβίρεται στους πελάτες επικαλύπτεται με φύλλα χρυσού.
Το εν λόγω γεύμα αποτελούνταν από νερό, που κόστιζε περίπου 10 ευρώ, μια μπύρα που κόστιζε σχεδόν 13 ευρω και ένα negroni για 18 ευρώ, μπουκάλια Petrus, ένα κρασί που φημίζεται για την υψηλή του τιμή, η οποία έφτασε τα 24.000 ευρώ το μπουκάλι και τον χρυσό μπακλάβά, ο οποίος είναι τυλιγμένος σε φύλλα χρυσού και κοστίζει 95 ευρώ το κομμάτι.
Οι ακόλουθοι σχολίασαν ότι η τιμή των φαγητών και των ποτών δεν έχουν καμία σχέση με την ποιότητα των γευμάτων.