Σε αποστασιοποίηση αναπνοής βρίσκεται η είσοδος των νέων παικτών στο reality μαγειρικής Masterchef 4 και όπως είναι λογικό υπάρχει αγωνία καθώς θα πρέπει να διαμορφωθούν οι τελικές ομάδες των παικτών.
Κατά την παραμονή τους στο MasterChef 4 οι παίχτες αμείβονται με 300 ευρώ άρα αν μείνουν έναν μήνα θα λάβουν ζεστά 1200 ευρώ. Η δε πληρωμή τους ξεκινά πριν η εκπομπή βγει στον τηλεοπτικό αέρα αφού ‘ήδη έχουν εγκατασταθεί στο σπίτι.
Σωτήρης Κοντιζάς: Ο Σωτήρης Κοντιζάς είναι γεννημένος από μητέρα Γιαπωνέζα και πατέρα Έλληνα και έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Πήρε πτυχίο Οικονομικών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώ εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος αλλά άλλαξε πλεύση καθώς δεν ήταν ικανοποιημένος.
Το 2005 έκανε τα πρώτα του βήματα στη μαγειρική πλάι στον Χριστόφορο Πέσκια με τον οποίο δούλεψαν αρκετά χρόνια. Στη συνέχεια εργάστηκε σε εστιατόρια της Κοπεγχάγης και του Λονδίνου. ενώ μαθήτευσε δίπλα σε μεγάλους chef όπως ο Rasmus Kofoed (Geranium) και ο Torsten Vildgaard (Studio), εξασφαλίζωντας τη μεταγραφή του σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου με δύο αστέρια Michelin, στο The Ledbury του Λονδίνου.
Ως chef εργάζεται στο εστιατόριο Nolan”, γνωστό για τη διεθνή μοντέρνα κουζίνα του ενώ το 2006 βραβεύτηκε σε διεθνή διαγωνισμό.
Πάνος Ιωαννίδης: Ο 42χρονος Πάνος Ιωαννίδης από τα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε με τη μαγειρική. Πήρε Bachelor από ελβετικό κολέγιο στο μάρκετινγκ στη διοίκηση εστιατορίων και ανάπτυξη προϊόντων, ενώ διαθέτει πιστοποίηση αρχιμάγειρα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά.
Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος γεννήθηκε την ίδια ημερομηνία με την πτώση του τείχους του Βερολίνου αλλά χρονικά 7 χρόνια νωρίτερα. Διαθέτει χιούμορ ενώ δεν είναι σοβαροφανής.Ο Λεωνίδας κατέκτησε την κουζίνα αν και δεν τελείωσε ποτέ τη σχολή μαγειρικής, στην οποία γράφτηκε μετά το Λύκειο.
Εργάστηκε στην κουζίνα του Semiramis και από εκεί, πέταξε στο Λονδίνο για να «σπουδάσει» στο πανεπιστήμιο ενός κορυφαίου εστιατορίου, με μέντορά του τον Gordon Ramsey γεμίζοντάς τον εμπειρίες και αυτοπεποίθηση.
Η συνεργασία του με τον Jerom Seres απέδωσε καρπούς μόλις σε 6 μήνες καθώς οι δυο τους πήραν το πρώτο τους αστέρι Michelin.Η είδηση βρήκε τον Λεωνίδα όπως ο ίδιος λέει στο βιογραφικό του κάπου μεταξύ ενός φούρνου και ενός χασάπικου, όπου εργαζόταν αμισθί, σπουδάζοντας στην πράξη τα μυστικά των πρώτων υλών.
Στη συνέχεια εργάζεται στη Σαντορίνη, στο εστιατόριο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ, ενώ ταξιδεύει στην Σαν Σεμπάστιαν στην Ισπανία και δουλεύει στο 3ο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, το MUGARITZ ενώ πήγε απλώς να δειπνίσει στη Κοπενχάγη στο ΝΟΜΑ για να δει από κοντά το λόγο που είναι το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου.
Ηγείται του ΑΛΕΡΙΑ, βραβεύεται από το Αθηνόραμα ενώ στη ζωή του μπαίνει το MasterChef, όπου αναλαμβάνει Food and Beverage Producer.
Εργάζεται στη Γερμανία και στην Ελλάδα ως chef ενώ σήμερα είναι executive chef στο εστιατόριο Feedel Urban Gastronomy, που ανήκει στον όμιλο Momentum που πρόσφατα πήρε το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017 από το Αθηνόραμα.