Γιώργος Καπουτζίδης: Ο ηθοποιός, σεναριογράφος και παρουσιαστής ανέφερε ότι αυτή τη χρονική στιγμή έχει αποφασίσει να θέσει την καριέρα του σε δεύτερη μοίρα. Η επιλογή αυτή πηγάζει από τον σκοπό να αφιερώσει τον χρόνο του και τις προσπάθειές του σε ζητήματα που αφορούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Αναλαμβάνοντας αυτή τη δέσμευση, εκφράζει τη διάθεσή του να συμβάλει στην προώθηση και την υποστήριξη των θεμάτων που αφορούν στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.
«Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντικό και όντως έχω στρέψει την προσοχή μου εκεί», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Καπουτζίδης, επισημαίνοντας πως «έχω αφήσει την καριέρα μου ηθελημένα σε δεύτερη μοίρα».
«Δεν με απασχολεί η καριέρα μου αυτή τη στιγμή. Αυτό που συμβαίνει τώρα το θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό και είναι κάτι που πρέπει να γίνει στη χώρα μας» υπογράμμισε για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τη τεκνοθεσία. «Το να ζεις υπο το καθεστώς μιας διάκρισης από τότε που γεννήθηκες μέχρι τα 51 σου και να μην έχει λυθεί, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Έχει να κάνει με την προσωπικότητά μου, την αξιοπρέπειά μου, με έχουν πληγώσει πολλές φορές, έχει να κάνει με τα όνειρά μου. Με την ίδια μου τη φύση» τόνισε o Γιώργος Καπουτζίδης.
«Το ότι έχουμε φτάσει σε σημείο να τα συζητάμε, είναι σημαντικό. Η ερώτηση “έιμαι υπέρ ή κατά” δεν είναι σωστή. Η σωστή απάντηση είναι να γυρίσει κάποιος και να σου πει ότι “εγώ δεν έχω τη δύναμη να στερήσω ή να απονείμω δικαιώματα σε συμπολίτες μου”. Αυτή είναι η δημοκρατία. Είναι το πολίτευμα όπου όλοι οι πολίτες είναι ίσοι. Αν κάποιοι πολίτες αισθάνονται ότι έχουν τη δύναμη να το κάνουν αυτό, υπάρχει πρόβλημα. Κάτι δεν έχουν καταλάβει σωστά ή αισθάνονται ότι κάποιοι συμπολίτες τους είναι κατώτεροι» επισήμανε για την ομοφοβία που παρατηρείται στην ελληνική κοινωνία» ανέφερε.
Για την τεκνοθεσία, ο Γιώργος Καπουτζίδης ρώτησε τον Γιώργο Λιάγκα «γιατί να μην δούμε την παρενθεσία σαν πράξη αλληλεγγύης, σαν μια πράξη αγάπης; Ότι μια γυναίκα δέχεται να γίνει παρένθετη μητέρα για κάποιους ανθρώπους που αγαπά. Πολλές φορές η επιλογή ενός ομόφυλου ζευγαριού είναι να επιλέξει μια γυναίκα απο το συγγενικό ή το φιλικό περιβάλλον. Αυτό γιατί δεν το συζητά κανένας; Επίσης, έχει θεσμοθετηθεί στην Ελλάδα από το 2002. Αντέδρασε κανένας; Απλά τώρα θέλουμε να συντηρηθεί μια διάκριση. Υπάρχει μια διάκριση στην κοινωνία η οποία δυστυχώς δεν οδήγησε σε τιποτα καλό. Με την ομοφοβια μεγαλώσαμε όλοι μας. Στη δική μου γενιά, όλοι ομοφοβικοι είμαστε. Σου φύτεψαν την ομοφοβία και έμαθες να μισείς αυτούς τους ανθρώπους κι εμένα που είμαι ομοφυλόφιλος να ντρέπομαι και να έχω τύψεις για τον εαυτό μου. Έχουμε μια διαδρομή. Να ξεριζώσουμε την ομοφοβία. Είναι πολύ πιο σημαντικό και αυτό πρέπει να συζητάμε.»
«Η πυρηνική οικογένεια από τι θα κινδυνεύσει; Την επόμενη ημέρα όταν ψηφιστει το νομοσχέδιο θα έχουμε γάμους και μωρά στα μαιευτήρια. Η δικιά τους οικογένεια θα αλλάξει σχήμα; Από τι θα κινδυνεύσει; Η δουλειά μας είναι να βλέπουμε τη δικιά μας οικογένεια και να την κάνουμε πιο καλή και πιο ευτυχισμένη» υπογράμμισε.