Το MasterChef 5 ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη, με την ανάδειξη του νικητή, μεταξύ των δύο φιναλίστ, της Μαργαρίτας Νικολαΐδη και του Διονύση Σαρακίνη.
Οι δύο φιναλίστ μπήκαν στις κουζίνες και κλήθηκαν να φτιάξουν ένα μενού τεσσάρων πιάτων που θα αντικατόπτριζε τον χαρακτήρα τους και όλη τη μαγειρική τους πορεία στο MasterChef και στη συνέχεια οι κριτές κλήθηκαν να δοκιμάσουν τις προσπάθειές τους.
Ο Διονύσης Σαρακίνης σέρβιρε πρώτος τα πιάτα του, με τον Σωτήρη Κοντιζά να ρωτά τον παίκτη αν πήρε δυνάμεις και από ποιους, από όσους βρέθηκαν στον εξώστη. Εκείνος απάντησε ότι πήρε δύναμη από τους γονείς του.
Ο Διονύσης Σαρακίνης εξήγησε στους κριτές τι πήγε στραβά στα πιάτα του και ο Πάνος Ιωαννίδης παρατήρησε ότι θα μπορούσε το ορεκτικό να ήταν καλύτερα στημένο, ο Σωτήρης Κοντιζάς παρατήρησε κάποια επανάληψη σε ορισμένες παρασκευές και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος υπογράμμισε «γενικά το πιο δημιουργικό πιάτο και τεχνικά είναι το marshmallow με φέτα».
Ο Πάνος Ιωαννίδης δεν τρώει καρπούζι με φέτα, αλλά το πιάτο του άρεσε. «Ξεκινήσαμε πολύ καλά», συμφώνησαν όλοι. «Γευστικά η ιδέα με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο», πρόσθεσε ο Κουτσόπουλος.
Στο δεύτερο πιάτο, οι σεφ βρήκαν μια καλή ιδέα που θα μπορούσε κάποιος να πειραματιστεί. «Τεχνικά δεν έχουμε ένα marshmallow, έχουμε μια μους φέτα, η οποία έχει πάρει όγκο. Στο τζελ του μελιού η υφή είναι περίεργη», επεσήμανε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ενώ ο Πάνος Ιωαννίδης θα το ήθελε για γλυκό. «Δύσκολα θα πάω στο κυρίως πιάτο», σημείωσε.
Το κοκκινιστό μοσχαράκι με τη μελιτζάνα δεν χάλασε τον Σωτήρη Κοντιζά. «Η κροκέτα δεν έπρεπε να μπει καθόλου, τρώμε ξανά φέτα και μου έλειψε η μελιτζάνα», τόνισε.
«Βλέπω μια επανάληψη σαν να είναι η γιορτή του τυριού. Στα καλά στοιχεία δοκίμασα ένα από τα καλύτερα φιλέτα», είπε ο Πάνος Ιωαννίδης.
«Κροκέτα και κρακεράκι πελτές δεν έπρεπε να έχουν μπει πάνω. Δεν έχουμε μελιτζάνες με μοσχαράκι κοκκινιστό», τόνισε ο Κουτσόπουλος.
Το γλυκό δεν άρεσε εμφανισιακά. «Είναι σαν κρύα τυρόπιτα με παγωτό από πάνω», είπε ο Πάνος Ιωαννίδης.
«Έχουμε μια έκπληξη αλλά όχι ευχάριστη», συμπλήρωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και ο Πάνος συμπλήρωσε «δεν θα ήθελα να είχα δοκιμάσει αυτό το πιάτο».
«Έχει ένα ωραίο στοιχείο, αλλά ο μπακλαβάς δεν έχει πετύχει καθόλου. Είναι σαν παγωμένη σφολιατοτυρόπιτα», επεσήμανε ο Κοντιζάς. «Το 70% του πιάτου τεχνικά έχει πάει λάθος», τόνισε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.
Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη παρουσίασε τα λουλουδένια πιάτα της. Παράλληλα εξιστόρησε την ιστορία του πρώτου πιάτου της με τα τριαντάφυλλα και τα σαλιγκάρια. «Ήθελα να σας δείξω μια χαριτωμένη πλευρά μου. Δεν θέλω να σας θυμίσω κηδεία, ήθελα να σας δείξω τη ρομαντική πλευρά μου».
Η παίκτρια αποκάλυψε τα λάθη της σε όλη τη διαδικασία, ωστόσο, δήλωσε ευχαριστημένη.
Το πιάτο με το τριαντάφυλλο εξέπληξε θετικά τους κριτές. «Η χρήση του ροδόνερου κάνει πολύ βαρύ το πιάτο. Τα σαλιγκάρια είναι μια γαρνιτούρα», τόνισε ο Κοντιζάς, με τους δύο άλλους σεφ να συμφωνούν.
Όσον αφορά το δεύτερο πιάτο, ο ζωμός ήταν νόστιμος, σύμφωνα με τον Λεωνίδα Κοντιζά και είχε ένα πολύ ωραίο ψήσιμο η καραβίδα. Η πάπρικα ταιριάζει με την καραβίδα. Το θέμα μου εδώ είναι ότι μου λείπει κάτι», πρόσθεσε ο Σωτήρης Κοντιζάς.
Το κυρίως «ατημέλητο» πιάτο άρεσε στον Πάνο Ιωαννίδη, αλλά ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος θα ήθελε να έχει περισσότερη προσοχή. «Νιώθω ότι η Μαργαρίτα σαν να έχει χάσει την ικανότητά της να συνδυάσει στοιχεία. Δεν υπάρχει τίποτα το κακομαγειρεμένο σε αυτό το πιάτο, είναι όλα τέλεια, αλλά δεν δένουν», σχολίασε ο Σωτήρης Κοντιζάς.
«Θα ήταν πιο ωραίο αν είχε κάνει γεφύρωση με μια σάλτσα και ένταση», πρόσθεσε ο Πάνος Ιωαννίδης.
Για το γλυκό ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος «καλωσόρισε» τη Μαργαρίτα που είχε χάσει στα προηγούμενα τρία πιάτα. «Παίζει με επίπεδα γλύκας, υφές, εντάσεις, το στοιχείο της έκπληξης. Είναι παιχνιδιάρικο και πολύ ευχάριστο», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς.
«Η ιδέα είναι εξαιρετική και η γεύση είναι κάτι που δεν το περιμένεις», τόνισε ο Πάνος Ιωαννίδης.