Η Ιμάν Κελίφ, η μποξέρ από την Αλγερία, είναι αδιαμφισβήτητα το πλέον πολυσυζητημένο πρόσωπο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.
Ο Ομάρ Κελίφ, πατέρας της Αλγερινής αθλήτριας Ιμάν Κελίφ, τοποθετήθηκε δημόσια μετά τον σάλο που έχει προκληθεί γύρω από την συμμετοχή της κόρης του στο Ολυμπιακό τουρνουά.
Ο πατέρας της Ιμάν Κελίφ, μιλώντας σε ήρεμο ύφος μπροστά στην κάμερα δήλωσε: “Το παιδί μου είναι κορίτσι. Τη μεγαλώσαμε σαν κορίτσι αλλά είναι πολύ δυνατή. Τη μεγάλωσα μαθαίνοντας την να εργάζεται σκληρά και να είναι γενναία. Κι έχει πολύ μεγάλη θέληση για να δουλέψει και να προπονηθεί”.
Ο ίδιος συμπλήρωσε λέγοντας “Η Ιταλίδα που αντιμετώπισε δεν μπορούσε να νικήσει την κόρη μου… Γιατί η κόρη μου είναι πιο δυνατή κι αυτή πιο μαλθακή. Η Ιμάνι είναι πρωταθλήτρια και είναι ευλογία να έχεις τέτοια κόρη… Με τιμάει που είναι παιδί μου. Είναι πρωταθλήτρια στη χώρα της και με τη βοήθεια του Θεού θα πάρει και το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες”.
Έπειτα, ο Ομάρ Κελίφ, παρουσίασε επίσης τα επίσημα έγγραφα της γέννησής της.
Η 25χρονη Ιμάν Κελίφ, η οποία προκάλεσε διεθνή αντιπαράθεση σχετικά με το φύλο της, σημείωσε εντυπωσιακή νίκη σε 46 δευτερόλεπτα την Πέμπτη. Χθες, Σάββατο, νίκησε επίσης την Λούκα Άννα Χομόρι με ομόφωνη απόφαση στον προημιτελικό αγώνα, εξασφαλίζοντας το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο της Αλγερίας στην πυγμαχία από το 2000.
Για την Ιμάν Κελίφ και τη συμμετοχή της στου Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, στη πυγμαχία, γράφει στο άρθρο της η Νίκη Μπάκουλη, στο news247.gr, προκαλώντας σάλο.
Όπως υπογραμμίζει : “Μήπως μαζεύτηκαν πολλοί που χρησιμοποίησαν την Ιμάν Κελίφ, για να εξυπηρετήσουν άλλους στόχους; Εκτός και αν είναι άσχετοι και βιαστικοί σε ό,τι κάνουν.
Μέχρι να έλθει το Internet στη ζωή μας, αποφάσιζαν τα ΜΜΕ για ό,τι διαβάζαμε και μαθαίναμε. Μετά το Internet αποφασίζουμε εμείς.
Εξήγησε μου λοιπόν, πώς γίνετε να είναι τόσο ανεπαρκής (επιλεκτική;) η γνώση, όταν έχεις όλες τις πληροφορίες μπροστά σου;
Πόσο μεγαλύτερη τελικά, είναι η ανάγκη του “ανήκειν”;
Ή της όποιας (εύκολης) ευκαιρίας προκύπτει να εκτονώσεις μέρος του μίσους που σε πνίγει μέσα σου -και λυπάμαι που θα στο πω, αλλά αφορά τη ζωή σου. Όχι τους άλλους. Πολύ περισσότερο όσους δεν επηρεάζουν ούτε στο ελάχιστο εσένα.
Δεν σου φταίει η Ιμάν Κελίφ. Ή η τελετή έναρξης των Αγώνων στο Παρίσι. Ψάξε λίγο καλύτερα μέσα σου και βάλε τη δουλειά που χρειάζεται για να αλλάξεις ό,τι δεν σου αρέσει στη ζωή σου.
Εκτόνωσες τόση οργή πάνω στην 25χρονη, λες και η Ιταλίδα Άντζελα Καρίνι (που σε καχύποπτους ανθρώπους φάνηκε να ‘τσιμπάει’ λίγο την ερμηνεία -μέρος μιας συνολικής παράστασης) ήταν αδελφή σου. Παρεμπιπτόντως, το ίδιο καθεστώς βιώνει και η Ταϊβανή Λιν Γιου-τινγκ.