Μια συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των τηλεθεατών, των παικτών και των υπόλοιπων κριτών του MasterChef. Στον χθεσινό τελικό του διαγωνισμού μαγειρικής, καλεσμένος ήταν ο διεθνούς φήμης Chef, Andoni Luis Aduriz, με τον οποίο ο Λεωνίδα Κουτσόπουλος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν, κάτι το οποίο επανέφερε στην μνήμη του και τα μάτια του βούρκωσαν.
«Εγώ, παιδιά, έτσι αγκαλιάζομαι με τον σεφ γιατί το 2008, παλιά, είχα πάρει το αυτοκίνητο από δω και είχα στείλει ένα μέιλ στο εστιατόριο του σεφ. «Θα κοιμάμαι στο πάρκινγκ μέχρι να με πάρετε» έγραφε το μέιλ. Πήγα και είχα την τύχη να βρεθώ δίπλα στον σεφ για όσο καιρό» εξομολογήθηκε αρχικά, με μάτια βουρκωμένα, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος απευθυνόμενος τόσο στους δυο φιναλίστ όσο και σε όλους τους υπόλοιπους πρώην παίκτες του φετινού MasterChef.
«Συζητάμε για έναν από τους τιτανομεγιστοτεράστιους, όχι μόνο στο επάγγελμα. Εγώ, επειδή το έχω βιώσει και προσωπικά, οφείλω να το μοιραστώ. Και σαν άνθρωπος. Όσοι είχαν και είχαμε την χαρά να συνεργαστούμε και την τιμή να υπάρξουμε έστω και για λίγο δίπλα του, το πόσα πήρα φεύγοντας… ήταν τα πολλαπλάσια».
«Για πολλά πράγματα, όχι για τις συνταγές. Οι συνταγές υπάρχουν και στα βιβλία. Άλλα είναι αυτά που καταλαβαίνεις και στην πορεία ότι είναι τα πιο σημαντικά» πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος για να συστήσει αμέσως μετά τους δυο φιναλίστ του MasterChef, Χριστίνα και Λευτέρη στον σεφ Andoni Luis Aduriz.
Masterchef 2024 ο Λευτέρης: Ξέσπασε σε λυγμούς μόλις το άκουσε, από τα σουβλατζίδικα στα ρεστοραν και τα 100.000 ευρώ
Ο μεγάλος τελικός του MasterChef ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης και νικητής αναδείχθηκε ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος κερδίζει το τρόπαιο και το έπαθλο των 100.000 ευρώ.
Ποιος είναι ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος, που αναδείχθηκε νικητής του MasterChef 2024
Ο Λευτέρης είναι 29 χρονών και έχει εμπειρία σε διάφορες κουζίνες, έχοντας δουλέψει από εστιατόρια στο Λονδίνο μέχρι και σε σουβλατζίδικο.
Αποφοιτώντας από το Λύκειο, αποφάσισε να σπουδάσει μηχανικός αεροσκαφών, μια επιλογή που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ανταποκρινόταν στα πραγματικά του ενδιαφέροντα. Με επιρροές από το θείο του, που είναι μάγειρας, και τη μητέρα του, που είναι ζαχαροπλάστης, η μαγειρική τον κέντρισε κι αποφάσισε να αλλάξει καριέρα για να ακολουθήσει το νέο του πάθος.
Ο Λευτέρης παρακολούθησε σπουδές σε ιδιωτική σχολή και στη συνέχεια πραγματοποίησε την πρακτική του εκπαίδευση στο εστιατόριο του καζίνο Mont Parnes, το οποίο σηματοδότησε την πρώτη του επαγγελματική εμπειρία. Ακολούθησε μια σειρά θέσεων σε εστιατόρια της Αθήνας, όπως το Politia Club, όπου υπηρέτησε ως executive chef, επιμελούμενος μενού. Κατόπιν, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, εξασφαλίζοντας τη θέση του Β’ μάγειρα στο πολύ απαιτητικό εστιατόριο Berner’s Tavern (3 AA Rosette) στο Λονδίνο, υπό την συμβουλή του διεθνούς φήμης σεφ Jason Atherton. Κατά τη διαμονή του στο Λονδίνο για τρία χρόνια, απέκτησε πολύτιμη εμπειρία σε διάφορα εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένων του White City Soho House ως Α’ μάγειρας και του Sabor (1 Michelin) ως Sous Chef. Η περίοδος του στο Λονδίνο αποτέλεσε σημαντική εμπειρία ζωής, ενισχύοντας τις μαγειρικές του δεξιότητες και παρέχοντας σημαντικά μαθήματα, όπως η διαχείριση της πίεσης μέσα στην κουζίνα.
Από την επιστροφή του στην Ελλάδα, έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε εστιατόρια της Αθήνας και των ελληνικών νησιών. Στη Σαντορίνη, εργάστηκε ως Sous Chef στο Petra Restaurant Canaves Oia, ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια του νησιού και ως Executive Chef στο Kaliya Restaurant στα Φηρά. Επιπλέον, ανέλαβε το ρόλο του consulting chef στο Alisachni στη Σαντορίνη, στο 40 Tales Fox της Σύρου και του Head Chef στο “Μανη Μανη” στην Αθήνα.
Μετά το μαγειρικό του ταξίδι στο Μεξικό και στο Λας Βέγκας, όπου ήρθε σε επαφή με μία πρωτότυπη μαγειρική παράδοση, αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο MasterChef 2024 διεκδικώντας το πρώτο βραβείο που συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο των 100.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα του επιτρέψει να πραγματοποιήσει το όνειρο του να ανοίξει ένα δικό του εστιατόριο σε συνεργασία με τον αδερφό του, Παναγιώτη, που ακολουθεί τα μαγειρικά του βήματα.
Για τον Λευτέρη, η μαγειρική αποτελεί ένα συνονθύλευμα αναμνήσεων και συναισθημάτων, το οποίο αγαπά να αποτυπώνει στα πιάτα του. Καταλαβαίνει πως μέσω της μαγειρικής μπορεί να μεταδώσει σημαντικές εμπειρίες και συναισθήματα, ενώ μέσα από τα πιάτα του έχει προσφέρει στους πελάτες του συγκινητικές στιγμές.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Μετά το μαγειρικό του ταξίδι στο Μεξικό και στο Λας Βέγκας, όπου ήρθε σε επαφή με μία πρωτότυπη μαγειρική παράδοση, αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο MasterChef 2024 διεκδικώντας το πρώτο βραβείο που συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο των 100.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα του επιτρέψει να πραγματοποιήσει το όνειρο του να ανοίξει ένα δικό του εστιατόριο σε συνεργασία με τον αδερφό του, Παναγιώτη, που ακολουθεί τα μαγειρικά του βήματα.
Λευτέρης Ζαφειρόπουλος: Η ηλικία, τα παιδικά χρόνια, το σουβλατζίδικο που έγινε… ρεστοράν με Michelin & το MasterChef
Απόψε, στις 13 Ιουνίου, ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος θα διεκδικήσει το μεγάλο έπαθλο των 70.000 ευρώ και τον τίτλο του κορυφαίου τηλεοπτικού σεφ στο MasterChef 2024. Πριν από αρκετούς μήνες, ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος κατάφερε να αποκτήσει μια θέση στο σπίτι του διαγωνισμού, ενσωματώνοντας τον στην εκλεκτή ομάδα των 24 παικτών του MasterChef.
Ένα ισπανικό γαστρονομικό πιάτο που παρουσίασε κατά τη διάρκεια των audition ήταν αυτό που του εξασφάλισε την πρόσκληση στον διαγωνισμό.
Από την αρχή παρουσίαζε αυτοπεποίθηση και κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών του παιχνιδιού, διακρίνονταν για την παρουσία του χωρίς να επιδεικνύει προκλητικότητα ή έντονο ύφος απέναντι στους συμπαίκτες του, αλλά ούτε και ανταγωνιστικότητα με αρνητική σημασία. Σίγουρος βεβαίως για τις ικανότητές του, αποδέχτηκε την πρόκληση να γίνει ο πρώτος αρχηγός της γκρι μπριγάδας στην έναρξη του παιχνιδιού και τα κατάφερε εξαιρετικά!
Ποιος είναι ο Λευτέρης που διεκδηκεί απόψε τον τίτλο του Έλληνα MasterChef 2024;
Από νεαρή ηλικία επιδείκνυε ενδιαφέρον για την τέχνη της μαγειρικής, τρυπώνοντας συχνά στην κουζίνα όπου η γιαγιά του ή η μητέρα του δημιούργησαν πολλά γευστικά πιάτα. Τόσο η μητέρα του όσο και ο θείος του είναι επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, κάτι που κατέστησε τις παιδικές του αναμνήσεις ιδιαίτερα ευχάριστες και «γλυκές». Όταν ήρθε η ώρα να επιλέξει το επαγγελματικό του μονοπάτι, αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό του και να γίνει μάγειρας.
Ο σημερινός Λευτέρης Ζαφειρόπουλος, ηλικίας 29 ετών, από τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον χώρο της μαγειρικής, εργάστηκε ως μάγειρας και στη συνέχεια ως βοηθός σεφ σε εστιατόρια της Ελλάδας πριν αποφασίσει να εξερευνήσει διεθνείς αγορές και ευκαιρίες στο εξωτερικό. Ανάμεσα στις πρώτες του εμπειρίες, χωρίς να έχει καμία αμφιβολία γι’ αυτές, ήταν η εργασία του σε ένα σουβλατζίδικο, ενώ μια από τις σημαντικότερες ευκαιρίες του ήταν η συμμετοχή του ως μέλος του καταξιωμένου εστιατορίου Sabor στο Λονδίνο, το οποίο κατέχει αστέρι Michelin.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, του παρουσιάστηκαν και άλλες σημαντικές ευκαιρίες, όπως η εργασία του ως Sous Chef σε φημισμένο εστιατόριο στη Σαντορίνη. Για τον ίδιο, η μαγειρική αποτελεί συνδυασμό αναμνήσεων και συναισθημάτων που απεικονίζει με χιούμορ στα πιάτα του, καθώς έχει καταφέρει ακόμα και να προκαλέσει συγκίνηση σε πελάτες που δοκιμάζουν τις δημιουργίες του.
Θα καταφέρει άραγε ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος να κερδίσει το μεγάλο βραβείο του MasterChef φέτος; Η απάντηση θα δοθεί απόψε το βράδυ στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού!
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Αναστάτωση για χιλιάδες τηλεθεατές: Αυτό το κάνουν για 1η φορά στο Star, δεν θα γίνει ο τελικός του MasterChef αύριο
Το MasterChef έχει μπει στην τελική ευθεία και μεθαύριο, Πέμπτη, θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός, αντί για αύριο, Τετάρτη, που είχε προγραμματιστεί αρχικά.
Μετά το ταξίδι τους στη Μεσσηνία, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμασία του τελικού, οι φιναλίστ, Χριστίνα Χριστοφή και Λευτέρης Ζαφειρόπουλος, επέστρεψαν σήμερα, Τρίτη και πάλι στην κουζίνα του MasterChef, για τη δεύτερη ημέρα του τελικού.
Η πρώτη δοκιμασία είναι παρελθόν. Η βαθμολογία των τριών chef κριτών, για τα πιάτα που παρουσίασαν οι φιναλίστ, έχει σφραγιστεί. Απόψε, λοιπόν, θα σφραγιστεί ακόμα μια βαθμολογία, καθώς θα διαγωνιστούν στη δεύτερη και προτελευταία μαγειρική δοκιμασία του φετινού τελικού, με το τεστ δημιουργικότητας.
Οι τρεις κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ζήτησαν ένα δημιουργικό μενού τεσσάρων σταδίων, με το κάθε στάδιο, το οποίο έχει διαφορετικό χαρακτήρα, να είναι εμπνευσμένο από δοκιμασίες του φετινού MasterChef.
– Το amuse bouche, πρέπει να είναι βγαλμένο από την Cucina Povera.
– Το ορεκτικό, εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα.
– Το κυρίως, να έχει τα χαρακτηριστικά της fusion κουζίνας.
– Το γλυκό, να έχει βασικό υλικό τη σοκολάτα.
Οι φιναλίστ μπορούν να χρησιμοποιήσουν όποια υλικά επιθυμούν από την αποθήκη τροφίμων, έχοντας στη διάθεσή τους τρεις ώρες για να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους.
Στον εξώστη βρίσκονται πρώην παίκτες του φετινού διαγωνισμού, αλλά και τα αγαπημένα πρόσωπα των φιναλίστ, για να τους εμψυχώσουν και να τους υποστηρίξουν.
Ο λόγος που άλλαξε μέρα ο τελικός του MasterChef
Το τρίτο μέρος του τελικού, δεν θα προβληθεί αύριο, Τετάρτη, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, αλλά την Πέμπτη, λόγω μίας σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης.