Advertisement
MEDIA

Άγγελος Πυριόχος: Τα αμέτρητα χρήματα στη τηλεόραση, το ατύχημα, το τυφλό μάτι και η νέα ζωή μετά το χωρισμό

17:08
Newsroom

Ο Άγγελος Πυριόχος δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.Το ραδιόφωνο και η εφημερίδα είναι αυτά που τον εκφράζουν περισσότερο, του δίνουν χαρά ενώ του γεμίζουν την καθημερινότητά του.

Της: Έπη Τρίμη

Advertisement

Από την άλλη, όπως έχει πει το να γράφει θέατρο καλύπτει τη ματαιοδοξία του. Ο ίδιος είχε αναφέρει σχετικά: «Βρέθηκα κατά λάθος να κάνω ραδιόφωνο στον 9.84 από την πρώτη μέρα. Μετά ούτε που κατάλαβα πώς ήρθαν τα υπόλοιπα, θέατρο, τηλεόραση, εφημερίδα, περιοδικά, στίχοι», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο Must.

Advertisement

Τα πολύ φτωχά παιδικά χρόνια

«Γεννήθηκα στην Πάτρα, γιατί οι γονείς μου κλέφτηκαν και έφυγαν από το νησί για να κρυφτούν εκεί. Ήρθα εδώ 5 ετών, με πολύ δύσκολες συνθήκες, πολύ φτωχά παιδικά χρόνια. Στα επτά μου άρχισα να δουλεύω με τον πατέρα μου ως βοηθός σερβιτόρου. Σήμερα είμαι σίγουρος ότι ήταν ευτυχισμένα χρόνια. Πρώτη Λυκείου ήρθα μόνος στην Αθήνα, πήγα νυχτερινό και ξεκίνησε η περιπέτεια. Έκανα διάφορες δουλειές, από γυψαδόρος και κορνιζάς μέχρι πωλητής και μουσικός σε ροκ συγκροτήματα. Πολύ γέλιο. Κατάφερα να σπουδάσω Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων και άνοιξα ένα εργαστήρι συντήρησης παλαιών αντικειμένων στην Πλάκα», έχει αναφέρει ο Άγγελος Πυριόχος.

Advertisement

Έφτιαξα το σπίτι μου από τα λεφτά της τηλεόρασης

Για τη χρυσή εποχή της τηλεόρασης μίλησε πρόσφατα ο Άγγελος Πυριόχος στην εκπομπή Pop Up λέγοντας: «Εγώ την τηλεόραση την έβλεπα ως δουλειά, δεν ήταν ούτε για να κάνω καριέρα… Και σιγά την καριέρα που έκανα» ενώ συνέχισε αποκαλύπτοντας: «Όταν στην εφημερίδα έπαιρνα 100.000 δραχμές το μήνα ή στο περιοδικό 300.000 δραχμές και η τηλεόραση σου έδινε για πλάκα 5-6 εκατομμύρια το μήνα και σου λέγανε κάτσε και θα σου δώσουμε 11 εκατομμύρια, τους κοιτούσα κι έλεγα είναι τρελοί οι άνθρωποι. Έφτιαξα το σπίτι μου από τα λεφτά της τηλεόρασης».

Advertisement

Το δεξί μου μάτι είναι τυφλό

Ο Άγγελος Πυριόχος το 1990 είχε ένα τραγικό ατύχημα που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή.Ο ίδιος είχε αναφέρει το 1999: «Ξαναγεννήθηκα σε μια χαράδρα στον Πάρνωνα. Παραμένω αναχωρητής και έχω δώρο 29 γενέθλια και όση αγάπη κατάφερα να πάρω και να δώσω.Ένα τετραθέσιο αεροπλάνο επιστρέφει από Σπάρτη, ο κασκαντέρ πιλότος δεν δέχεται τις συμβουλές των πιλότων της αερολέσχης να βγει Μονεμβάσια για να αποφύγει την κακοκαιρία ,προσπαθεί να ανεβάσει το αεροσκάφος πάνω από τον Πάρνωνα και λίγο πριν φτάσει στην κορυφή του και αφού έχει χάσει το ένα φτερό από σύγκρουση σε χαράδρα, πέφτει. Μέσα είμαστε 4 άτομα.

Ο Αλέξης φεύγει να καλέσει βοήθεια. Διαδρομή 4 ωρών δύσκολη και άγνωστη γίνεται σε μίση ορατό πρώτο αυτοκίνητο που περνά ανήκει στον διευθυντή του νοσοκομείου της Σπαρτής. Οι κάτοικοι από το Γεράκι ξεκινούν για βοήθεια. Έχω μείνει μέσα στο κουφάρι του σκάφους. Με βλέπω. Είναι η ώρα για το ταξίδι. Μόνο που ο άγγελος είναι σαφής. “Δεν είσαι Άγγελος είσαι Ευάγγελος. Οι γιατροί με θεωρούν κλινικά νεκρό. Οι γονείς το μαθαίνουν από την τηλεόραση. Μετά μιλούν για θαύμα. Εγώ κάτι μεταξύ Χάνιμπαλ και δημιούργημα του Φρανκενστάιν.

Ανοίγω τα μάτια στο ΚΑΤ και είναι ο Ζαμπέτας με τον όρο στο χέρι να μου τραγουδάει. Σκηνές ροκ που λέει και ο Νιόνιος. Από τότε ο Ευάγγελος ευαγγελίζεται και παλεύει. Το ψάχνει, δεν βρίσκει απαντήσεις , δεν χωράνε στο μυαλό του, στο μυαλό μου. Όσοι παίρνουν κερδίζουν. Δόξα , βραβεία, επιτυχίες. Εγώ έχω τη χαρά να δίνω».

Advertisement

Το 2015, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Άγγελος Πυριόχος είχε εξομολογηθεί: «Υποτίθεται πως είχα πεθάνει, αυτό μου το είπαν οι γιατροί πως ήμουν κλινικά νεκρός. Είδα πως είχαμε πάει κάπου με κάποιο ον που το είδαμε όλοι, το είδε και ο Βλαχοδημητρόπουλος (ο σκηνοθέτης που επέβαινε μαζί του στο αεροπλάνο), το είδε και το άλλο παιδί που ήταν δίπλα μας (νοσηλεύονταν στο ίδιο δωμάτιο του νοσοκομείου), ο Αλέξης. Είχαμε δει πως ήταν μία οντότητα δίπλα μας, κάτι σαν περίγραμμα. Εμένα με είχε πάει κάπου, τους άλλους τους είχε βοηθήσει απλώς, και όταν φτάσαμε εκεί πέρα (σ.σ εννοεί στον άλλο κόσμο), μου είπαν “Εσύ δεν είσαι Άγγελος, είσαι Ευάγγελος γύρνα πίσω».

Ο χωρισμός ήταν μια πολύ τραγική στιγμή στη ζωή μου

«Ο χωρισμός ήταν μια πολύ τραγική στιγμή στη ζωή μου. Έτσι αποφάσισα να φύγω, για να προλάβω να ζήσω τους γονείς μου, τους οποίους είχα αφήσει από 14-15 ετών, όταν ήρθα στην Αθήνα», τόνισε ο Άγγελος Πυριόχος όταν πήρε την απόφαση να ξεκινήσει μια νέα ζωή στη Ζάκυνθο.Ο ίδιος μάλιστα είχε πει σχετικά: «Έχω αποσυρθεί από το μεροκάματο της τηλεόρασης, το οποίο δεν με αφορούσε κιόλας. Το μεροκάματο ήταν μια χαρά, η καριέρα στην τηλεόραση δεν με αφορούσε». Μάλιστα ο ίδιος το 2015 στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» είχε δηλώσει: «Και ο χωρισμός δεν είναι ένα ξερίζωμα; Δεν βγάζεις έναν άνθρωπο από μέσα σου; Είναι επώδυνο. Όταν είσαι με έναν άνθρωπο 15 χρόνια και ξαφνικά πετάς 15 χρόνια από τη ζωή σου είναι σαν να σου κόβεται το μισό σου χέρι. Ένα θα σου πω. Δεν έκανα ξανά σχέση. Δεν θέλω πια σχέση γιατί θεωρώ ότι θα ξανατελειώσει και να ξαναζήσω το ίδιο πράγμα και δε θέλω».

Τι θερινό σινεμά στη Ζάκυνθο

Για τη Ζάκυνθο, όπου κατοικεί μόνιμα τα τελευταία 11 χρόνια και διατηρεί θερινό σινεμά, ο Άγγελος Πυριόχος είπε:«Όταν πήγα στην αρχή στο νησί, είχα απομονωθεί. Δεν μου μιλούσε κανείς. Με είχαν απομονώσει οι άνθρωποι. Με κοιτούσαν περίεργα. Όταν άνοιξα το σινεμά άρχισαν να είναι πιο επικοινωνιακοί μαζί μου. Όταν ήμουν στην τηλεόραση και ερχόμουν στη Ζάκυνθο με χαιρετούσαν όλοι. Όταν έμεινα στο νησί και έφτιαχνα ποπ -κορν στο σινεμά, έλεγαν τον κακομοίρη κοίτα πως κατάντησε».

Άγγελος Πυριόχος για Πάνο Χατζηκουτσέλη: Ήθελε να φύγει, είχε αφεθεί, δεν είχε χαρά

Ο Άγγελος Πυριόχος το 2020 μοιράστηκε όμορφες στιγμές αλλά και φωτογραφίες με τον Πάνο Χατζηκουτσέλη. «Δεν ταιριάζαμε καθόλου. Είχαμε ταιριάξει όμως πάρα πολύ επαγγελματικά. Κόβαμε και ράβαμε. Πιο πολύ γελάγαμε παρά γράφαμε. Ήταν ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου. Αλλά ήταν εξαρτημένο άτομο. Ήταν ικανός να πάει να δουλέψει τσάμπα» ανέφερε ο ηθοποιός και τόνισε πως θα ήθελε να εκδώσει τις ιστορίες που του έχει πει ο Πάνος διότι είναι ανεξάντλητες αλλά και άγνωστες».

TAGS:
Advertisement