Η Ζώγια Σεβαστιανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν το 1986.Ώς μαθήτρια έλαβε μέρος στις παραστάσεις του θεάτρου Τέχνης: Ηλέκτρα του Σοφοκλή , Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλο και Θερμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη.
Της: Έπη Τρίμη
Η Ζώγια Σεβαστιανού δουλεύει ακατάπαυστα πολλά χρόνια στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. Από παιδί ήταν συνειδητοποιημένη ότι το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να γίνει ηθοποιός. «Πάντα ήθελα να γίνω ηθοποιός. Δεν αναρωτήθηκα ποτέ αν θέλω κάτι άλλο. Ήταν τόσο σίγουρο και τετελεσμένο που οι δικοί μου δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Θα έφευγα από το σπίτι αν δεν το δεχόντουσαν». Οι γονείς της έτσι το πήραν από νωρίς απόφαση.
Και εκεί που η οι ρόλοι διαδέχονταν ο ένας τον άλλο, κάποια στιγμή, για προσωπικούς λόγους η Ζώγια Σεβαστιανού αποφάσισε να κάνει ένα μικρό διάλειμμα, για το οποίο σήμερα πιστεύει ότι δεν έπρεπε να είχε γίνει. «Για 3 χρόνια, 1991 με 93 είχα παρατήσει το θέατρο, έφυγα από την Αθήνα για ένα χρόνο και μετά τα άλλα δύο δεν δούλευα στο θέατρο. Επέστρεψα το 1994 στο ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου. Δεν μου έκανε καλό η αποχή όμως. Δεν υπήρχε λόγος, γιατί με πήγε πίσω σε μια περίοδο που είχα αρχίσει να στήνω πράγματα. Μετά έπρεπε να ξεκινήσω τα πάντα από την αρχή».Όσο για οικογένεια, η Ζώγια ποτέ δεν βιαζόταν να κάνει, μάλλον περισσότερο κατά του γάμου ήταν πάντα. Το παιδί ήρθε στα 33της χρόνια και της γέμισε την ψυχή.
Η ηθοποιός δημοσίευσε ένα κείμενο στο οποίο καταγγέλλει τον Θύμιο Καρακατσάνη, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή, τον σκηνοθέτη Γιώργη Χριστοφυλάκη καθώς και τον «παραμυθά» των παιδιών Νίκο Πιλάβιο,
Η ανάρτηση της ηθοποιού αναφέρει:
«Ότι στο χώρο μας (όπως και σε πολλούς άλλους εργασιακούς χώρους) συνέβαινε και συμβαίνει από παρενόχληση έως κακοποίηση κάθε είδους, είναι γνωστό και κανείς μας δεν πέφτει απ’τα σύννεφα. Κι επειδή υποψιάζομαι ότι ο Κιμούλης πάει να γίνει, όχι άδικα, το εξιλαστήριο θύμα, παραθέτω κάνα δυο ονοματάκια ακόμα, από τα οποία είχα προσωπική εμπειρία παρενόχλησης. Νίκος Πιλάβιος (ναι, ο συμπαθέστατος κυριούλης με τις εκπομπές για παιδιά}, Θύμιος Καρακατσάνης (καθόλου συγχωρεμένος), Γιώργης Χριστοφυλάκης (προοδευτικός σκηνοθέτης).
Απλώς τότε αυτή η κατάσταση θεωρούνταν κανονική στο χώρο και το μόνο που μπορούσες να κάνεις ήταν να απομακρυνθείς. Σίγουρα όχι να καταγγείλεις μια και το να “σου την πέσει” κάποιος στον εργασιακό χώρο δεν ήταν δα κι έγκλημα!
Άσχετα αν αυτός ο κάποιος είχε την εξουσία του εργασιακού σου μέλλοντος και την εκμεταλλευόταν μέχρις εσχάτων. Το να γίνει λοιπόν μια κίνηση να στιγματιστεί τουλάχιστον, αυτή η διεστραμμένη κανονικότητα, μόνο θετικά μπορώ να το δω. Και μπράβο στη #ΖεταΔουκα που το ξεκίνησε. Είναι πολύ σημαντικό να φοβηθούν. Και μόνο γι’αυτο αξίζει!
Υ.Γ. Τροποποιώ την ανάρτηση για να προσθέσω και τις απειλές που μου έστειλε ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Σκορδάλης, όταν απαίτησα τα δεδουλευμένα μου, οι οποίες (απειλές) υπάρχουν στο κινητό μου για όποιον αμφιβάλλει»».
Πηγές: Facebook |Cosmopoliti |