Δύσκολη περίοδο διανύει η Γωγώ Φαρμάκη μετά τη διάγνωση ότι πάσχει από το σύνδρομο Wolff Parkinson White, όπως γνωστοποίησε στα social media.
Η Γωγώ Φαρμάκη με μια μακροσκελή ανάρτηση και μια σειρά εικόνων μέσα από το νοσοκομείο μίλησε για την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της.
«Πριν λίγους μήνες διαγνώστηκα με Wolf Parkinson White, που σίγουρα πολλοί δεν γνωρίζετε τι είναι, όπως κι εγώ όταν μου το ανακοίνωσαν. Έπειτα λοιπόν από φαρμακευτική αγωγή, αρκετά Holder και αφού σε ηρεμία έφτανα 212 παλμούς (χτυπούσε τόσο έντονα η καρδιά μου που κάποιες στιγμές νομιζα ότι κάνει σεισμό), είπαμε να μπούμε χειρουργείο. Όπως έχω ξανά πει, είμαι κάτι παραπάνω από τυχερή! Είχα δυο εξαιρετικούς γιατρούς τον κ. Χατζηγεωργίου (που είμαστε μαζί από την πρώτη μέρα) και τον κ. Πούλο που έκανε τα αδύνατα δυνατά για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του χειρουργείου
Αυτή τη στιγμή, που κάνω αυτό το post, είναι όλα τέλεια! Ανυπομονώ να ξεκινήσω τις προπονήσεις μου και θέλω να πω σε όλους σας να κάνετε εξετάσεις με το παραμικρό και να μην το αμελείτε (κάτι που έκανα εγώ)! Αν σκεφτείτε να το κάνετε Google, να θυμάστε πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας», έγραψε στην ανάρτησή της η Γωγώ Φαρμάκη.
Στο πλευρό της βρίσκονται φυσικά τα αγαπημένα της πρόσωπα. Ανάμεσα σε αυτά είναι βέβαια και η αδερφή της, Όλγα Φαρμάκη, που τη στηρίζει όλο αυτό το διάστημα.
Μάλιστα, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη για την περιπέτεια της υγείας της, η Όλγα Φαρμάκη έκανε σχετική ανάρτηση δημοσιεύοντας φωτογραφία δίπλα στην αδελφή της, Γωγώ γράφοντας: «Σ’ αγαπώ πολύ».
Το σύνδρομο Wolff-Parkinson-White είναι μια καρδιακή πάθηση στην οποία υπάρχει μια ανώμαλη επιπλέον ηλεκτρική οδός από τoν καρδιακό κόλπο στις κοιλίες της καρδιάς. Αυτό το σύνδρομο προκαλεί ταχυκαρδία, δηλαδή γρήγορο καρδιακό ρυθμό.
Το σύνδρομο Wolff-Parkinson-White είναι μία από τις συνηθέστερες αιτίες για διαταραχές του καρδιακού ρυθμού σε βρέφη και παιδιά.
Περίπου το 40% των ατόμων με ηλεκτρικό πρόβλημα δεν εμφανίζουν ποτέ συμπτώματα.
Τα συμπτώματα του συνδρόμου Wolff-Parkinson-White είναι:
Η αιτία του WPW είναι συνήθως άγνωστη και πιθανότατα οφείλεται σε συνδυασμό τυχαίων και γενετικών παραγόντων. Μικρός αριθμός περιπτώσεων οφείλεται σε μετάλλαξη του γονιδίου PRKAG2 που μπορεί να κληρονομηθεί από τους γονείς ενός ατόμου με αυτοσωμικό επικρατή τρόπο.
Η θεραπεία για το σύνδρομο Wolff-Parkinson-White εξαρτάται από τη σοβαρότητα και τη συχνότητα των συμπτωμάτων και τον τύπο της αρρυθμίας, που προκαλεί τον γρήγορο καρδιακό ρυθμό.
Οι στόχοι της θεραπείας είναι η επιβράδυνση ενός γρήγορου καρδιακού ρυθμού, όταν εμφανίζεται, και η πρόληψη μελλοντικών επεισοδίων.
Οι επιλογές θεραπείας περιλαμβάνουν τα εξής: