Ο Βαγγέλης Γερμανός έχει γεννηθεί στον Πειραιά στις 14 Νοεμβρίου 1949.Εκτός από το τραγούδι, έχει εμφανιστεί σε σίριαλ, όπως τον Κόκκινο Κύκλο και σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως Ο αδερφός μου κι εγώ.
Της: Έπη Τρίμη
Μετά το Γυμνάσιο, μετέβη στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε στο Τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ για ένα χρόνο και τον επόμενο πήρε μεταγραφή για την Αθήνα όπου συνέχισε τις σπουδές του. Παράλληλα, ο Βαγγέλης Γερμανός σπούδασε κιθάρα και θεωρητικά.
Ο Βαγγέλης Γερμανός ξεκίνησε την καριέρα του στο τραγούδι το 1980 με το συγκρότημα του Διονύση Σαββόπουλου.
Τον επόμενο χρόνο εξέδωσε τον πρώτο δίσκο του με τίτλο Τα μπαράκια ο οποίος σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το 1982 εξέδωσε το δεύτερό δίσκο του με τίτλο Ερωτικό κούρδισμα απ’ τον οποίο ακούστηκε περισσότερο το τραγούδι «Κρουαζιέρα», το 1984 το δίσκο Βραχυκύκλωμα, το 1985 το δίσκο Χάδια και χαστούκια και το 1994 το δίσκο Ασκήσεις.Το 2014 ο Βαγγέλης Γερμανός ήταν κριτής στον παιδικό μουσικό διαγωνισμό The Music School Greece. Συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Γερμανός είχε πει σχετικά: «Στα talent shows πάνε οι άνθρωποι για να δείξουν την όποια τέχνη τους, να έρθουν σ’ επαφή με άλλους, να πάρουν μια γνώμη. Βγαίνουν τραγουδιστές από τα talent shows. Αυτό συνέβαινε και στο παρελθόν. Είχα μια τέτοια εμπειρία με παιδιά-τραγουδιστές. Θυμάμαι πως πέρασα όμορφα με τα παιδιά».
Κοντά στο θάνατο έφτασε, ο γνωστός τραγουδιστής. Ο Βαγγέλης εισήχθη σε νοσοκομείο για να πραγματοποιήσει επέμβαση ρουτίνας. Όμως, ο Έλληνας τραγουδιστής αναφέρει πως βρέθηκε σχεδόν πεθαμένος. Όλα άρχισαν όταν ο ίδιος εισήχθη σε νοσοκομείο στις 12 Δεκεμβρίου του 2017.
Ο Βαγγέλης Γερμανός πήρε εξιτήριο την επόμενη ημέρα. Όμως, στις 28 του ίδιου μήνα παρουσίασε φλεγμονή. Εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο και υπεβλήθη σε νέα επέμβαση στις 30 Δεκεμβρίου. Στις αρχές του 2018 ο τραγουδιστής παρουσίασε αναπνευστική επιβάρυνση και εισήχθη στη ΜΕΘ. Ο Βαγγέλης Γερμανός κατέθεσε αγωγή κατά δημοσίου νοσοκομείου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Σε αυτή περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που πέρασε λέγοντας: «Από εκεί που πήγαινα για μια απλή βουβωνοκήλη, βρέθηκα στην εντατική αναίσθητος. Χειρουργεία κόντρα χειρουργεία. Πήγα να αποδημήσω εις Κύριον. Έκανα το χειρουργείο και μετά έκανα πυρετό και είχα πόνους για καμία εβδομάδα… Έμεινα 20 μέρες στην εντατική από τις οποίες τις μισές ήμουν αναίσθητος… Όταν άρχισα να ξυπνάω είχα τρομακτικές παραισθήσεις» δήλωσε ο Βαγγέλης Γερμανός το 2018.
Ο φιλόζωος συνθέτης που μετά τον πρώτο του γάμο που έληξε γρήγορα σε πολύ μικρή ηλικία, δεν ήθελε να παντρευτεί ξανά μίλησε για την ευτυχία που έχει βρει στο πρόσωπο της συντρόφου του Χρυσούλας, τα τελευταία 20 χρόνια ενώ αποκάλυψε ότι προχώρησε σε σύμφωνο συμβίωσης μετά την περιπέτεια υγείας του που τον άφησε στην εντατική μεγάλο χρονικό διάστημα. «Καλό είναι να υπάρχει ένας άνθρωπος κοντά σου, να υπογράφει όταν χρειαστεί να κάνεις μια μεγάλη επέμβαση» σχολίασε ο Βαγγέλης Γερμανός, τονίζοντας ότι και η αγαπημένη του κόρη είναι στο πλευρό του αλλά προκύπτει η ανάγκη να υπάρχει μια θεσμοθετημένη σχέση με τον άνθρωπο που ζεις.
Επίσης σε άλλη συνέντευξη ο Βαγγέλης Γερμανός είχε πει για το ίδιο θέμα «Παντρεύτηκα σε μικρή ηλικία αλλά δεν καταλαβαίνω τη χρησιμότητα του γάμου. Δεν έχεις να δώσεις λόγο σε κανέναν. Λόγο έχεις να δώσεις στον εαυτό σου. Πας και βάζεις μια υπογραφή στο δημαρχείο. Υπάρχει η επιλογή του συμφώνου συμβίωσης που έχω κάνει και με τη σύντροφο μου, την Χρυσούλα» είπε ο Βαγγέλης Γερμανός.
«Δεν τον ενοχλώ και δεν με ενοχλεί ο χρόνος. Με τον χρόνο πρέπει να συμφιλιώνεται κάποιος. Δεν πρέπει να τον βλέπεις σαν εχθρό. Γιατί τότε ο χρόνος βαραίνει πάνω σου Αν τον δεις σαν σύμμαχο, τότε σε ελευθερώνει ο χρόνος. Ελευθερώνεσαι από τους φόβους σου, το τι θα πει ο κόσμος. Όλα αυτά τα παράξενα και περίεργα που μας τσαλακώνουν τη ψυχολογία», έχει πει ο Βαγγέλης Γερμανός.
Χιούμορ είναι μια κατάκτηση του πολιτισμού, σαν τη θρησκεία,την επιστήμη την Τέχνη. Είναι τόσο σοβαρό θέμα το χιούμορ. Δροσίζει τη ζωή μας. Κάποιος σοφός είχε πει ότι μπορείς να γελάς και μόνος σου.Δεν χρειάζεται λοιπόν να έχουμε κάποια σοβαρή αιτία για να γελάσουμε .Μόνο με το γεγονός ότι είμαστε ζωντανοί, υγιείς και παλεύουμε για τη ζωή. Είναι ένα θαύμα από μόνο του, έχει αναφέρει ο Βαγγέλης Γερμανός.