Η Κάρμεν Ρουγγέρη παραχώρησε συνέντευξη και συζήτησε για το πέρασμα του χρόνου και την απόφασή της να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στον τομέα του παιδικού θεάτρου. Επιπλέον, αποκάλυψε το μυστικό που την διατηρεί νέα.
Η ηθοποιός καλεσμένη στην ψυχαγωγική εκπομπή της ΕΡΤ «Στούντιο 4», αρχικά ανέφερε για το θέατρο: «Ακολουθώ πάντα στις περιοδείες, προλογίζω τις παραστάσεις κι είναι κάτι που με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Παίρνω αγκαλιές τα παιδάκια και γι’ αυτό, στις 17 του μηνός γίνομαι 80 χρονών, αλλά μια χαρά. Με τις αγκαλιές των παιδιών νομίζω ότι διατηρούμαι καλά».
Εν συνεχεία, για τα χρόνια που περνούν, εξομολογείται: «Δεν έχω κουραστεί καθόλου, ίσα ίσα. Πάντως πολλοί συνταξιούχοι μου έχουν πει ότι από τη στιγμή που πήραν τη σύνταξη τους, έχασαν το κέφι τους για τη ζωή. Εγώ πιστεύω αυτό που έλεγε και ο Επίκουρος ότι δηλαδή το μυστικό της νεότητας είναι η προοπτική. Να έχεις προοπτική να κάνεις κάτι. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, να έχεις ενδιαφέροντα», τόνισε.
Όπως δήλωσε και μετέπειτα, δεν αντιλαμβάνεται καν ότι έχει φτάσει τα 80 έτη και εκφράζει την πρόθεσή της να δημιουργήσει περισσότερα έργα, προκειμένου να αφήσει κληρονομική κληρονομιά.
«Τώρα προσπαθώ να ετοιμάσω άλλα έργα για να αφήσω έτσι παρακαταθήκη. Το 80 δεν το νιώθω καθόλου, το λέω και δεν το πιστεύω. Για αυτό το λέω κιόλας. Ένα νούμερο είναι. Για αυτό το λέω και στα παιδιά μου να το ξέρουν να μη στενοχωρηθούν, όταν πεθάνουμε. Έτσι είναι ο κύκλος της ζωής. Γεννιόμαστε, μεγαλώνουμε, αφήνουμε το στίγμα μας.»
«Το λέω και στα παιδιά για να μη στεναχωρηθούν όταν θα πεθάνουμε, ότι είναι ο κύκλος της ζωής. Αφήνουμε το στίγμα μας! Αν είμαι άρρωστη γεμίζουν τα μάτια της κόρης μου αλλά της λέω “αγάπη μου, έτσι είναι”. Το παιδικό θέατρο θα το συνεχίσει η Χριστίνα (σ.σ. αν φύγει από τη ζωή). Έχει μπει στην σκηνοθεσία και σιγά σιγά της δίνω τη σκυτάλη. Δε θα φύγω ποτέ αλλά, χαίρομαι γιατί έχει το ίδιο πάθος με εμένα!», είπε κλείνοντας, με ένα τεράστιο χαμόγελο η Κάρμεν Ρουγγέρη.
Υπάρχουν πολλές πτυχές που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν για την αγαπημένη Κάρμεν Ρουγγέρη. Οι περισσότεροι την γνωρίζουμε από τις τηλεοπτικές σειρές που έχει συμμετάσχει καθώς και από την συγγραφή παιδικών θεατρικών παραστάσεων. Όμως, και η ίδια ζει έναν παραμυθένιο έρωτα με τον σύζυγο της που είναι μαζί εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια και έχουν δημιουργήσει μία πολύ όμορφη οικογένεια.
Η Κάρμεν Ρουγγέρη λοιπόν είναι εδώ και 50 χρόνια παντρεμένη με τον πολύ γνωστό βαρύτονο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ανδρέα Κουλουμπή. Μπορεί οι δημόσιες εμφανίσεις του ζευγαριού ανά τα χρόνια να είναι σπάνιες όμως κάθε φορά που θα τους πετύχουμε έξω επιβεβαιωνόμαστε πως ο έρωτας τους είναι διαχρονικός.
«Μπήκα στην Λυρική Σκηνή με το σπαθί μου, δίνοντας εξετάσεις σαν μεσόφωνος κι εκεί είχα την ευτυχία να γνωρίσω τον σύζυγό μου, Ανδρέα Κουλουμπή. Πιστεύοντας ότι ένα ζευγάρι δεν πρέπει να είναι στον ίδιο εργασιακό χώρο και έχοντας το προνόμιο του τραγουδιού, μπήκα εύκολα στο Εθνικό Θέατρο, όπου παρέμεινα για πολλά χρόνια. Παράλληλα πήρα μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές» ανέφερε σε συνέντευξη της η ηθοποιός.
Ενώ αποκαλύπτει το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο: «Αυτό που έλεγε και ο σύζυγός μου είναι η κατανόηση, ο αλληλοσεβασμός, η εμπιστοσύνη και η αγάπη. Δεν λες άντε χωρίζουμε με την πρώτη, όπως κάνουν τώρα τα νέα ζευγάρια».
«Όχι ποτέ. Πολλές φορές αν ένα ζευγάρι τα πάει άσχημα και έχει παιδιά είναι προτιμότερο να χωρίσει γιατί το παιδί υποφέρει με τους καβγάδες στο σπίτι. Εάν γίνεται όμως να μη δώσεις αυτή τη λύση στα παιδιά είναι καλύτερο. Αν χωρίσεις τουλάχιστον η μητέρα και ο πατέρας να είναι κοντά στα παιδιά, γιατί έχουν ανάγκη και τους δυο» απαντά στην ερώτηση του δημοσιογράφου.
Η Κάρμεν Ρουγγέρη με τον σύζυγο της Ανδρέα Κουλουμπή έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Την Χριστίνα Κουλουμπή που ακολούθησε τον δρόμο της υποκριτικής και έχει συνεργαστεί και με την μητέρα της (Η Ώρα Η Καλή, 40 Κύματα) και τον Βίκτωρα που είναι μπασίστας.
«Ο γιος μου λέει ότι είμαι άψογη. Είμαι διακριτική, όποτε με θέλουν είμαι στη διάθεση τους. Ας είναι το παιδί σου, η ζωή του ανήκει. Και σαν γιαγιά, λατρεύω τα εγγόνια μου εδώ που τα λέμε λατρεύω όλα τα παιδιά του κόσμου. Σχεδόν κάθε μέρα πηγαίνω και τα βλέπω».
Η αγαπημένη ηθοποιός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Έχει καταγωγή από την Ιταλία από την μεριά του πατέρας της, ο οποίος ήταν εκπαιδευτικός και η μητέρα της είναι Ελληνίδα, ενώ έχει και μια μεγαλύτερη αδελφή. Έχει τελειώσει στο Ελληνικό Ωδείο τραγούδι, παράλληλα θέατρο στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης και Όπερα στην Περούτζα. Το 1985 δημιούργησε το Θίασο «Ρακοσυλλέκτες», του οποίου ήταν σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Μέχρι σήμερα έχει δώσει πολλές παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το παιδικό θέατρο.
Ένα πράγμα που πολλοί θαυμαστές της δεν γνωρίζουν για αυτήν είναι πως έχει βιώσει την απώλεια σε μικρή ηλικία. Ειδικότερα, μεγάλωσε τα πρώτα της χρόνια σε μοναστήρι.
Όπως η ίδια αποκαλύπτει σε συνέντευξη της: «Τα πρώτα 4 χρόνια της ζωής μου τα πέρασα σε μοναστήρι της Σαντορίνης με την αδερφή μου, Ροζάρια. Θυμάμαι με αγάπη τις καλόγριες. Φορούσαν πάντα μεγάλα καπέλα και μιλούσαν γαλλικά. Αυτή ήταν και η πρώτη γλώσσα που μίλησα. Η γιαγιά μου, άλλωστε, από την πλευρά του πατέρα μου, ήταν Γαλλίδα και ο παππούς μου Ιταλός. Η μητέρα μου Αγγελική Πίντου ήταν γνήσια Σαντορινιά και καθολική. Το θέμα ήταν πως ο πατέρας μου που μιλούσε και δίδασκε εννέα γλώσσες ως διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου τότε, έπρεπε να ταξιδεύει πολύ. Έτσι αποφάσισαν με τη μητέρα μου να μας βάλουν στις καλόγριες για να μην μας τρέχουν μαζί τους».
Η Κάρμεν Ρουγγέρη είχε μιλήσει για μια ακόμη άγνωστη ιστορία της ζωής της, την “σύντομη” καριέρα αεροσυνοδού της: «Με είχαν δεχθεί στην Ολυμπιακή ως αεροσυνοδό και ήμουν έτοιμη να αφήσω μία θέση ρεσεψιονίστ όπου δούλευα μέχρι τότε. Ο εργοδότης μου, όμως, που με εκτιμούσε αφάνταστα με ρώτησε τι μισθό θα έπαιρνα από την Ολυμπιακή και μου έδωσε τα ίδια για να μη φύγω από την επιχείρησή του. Με εκτιμούσε πολύ. Έκανα μάλιστα baby-sitting στα παιδιά του. Μετά αποφάσισα να φοιτήσω σε δραματική σχολή και έτσι έγινα ηθοποιός».
Σχετικά με την νέα της παιδική παράσταση «Περσέας και Ανδρομέδα» που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, είχε αναφέρει σε μια πρόσφατη της συνέντευξη: «Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με το θέατρο για παιδιά. Απλά ήμουν σε μία επιτροπή και έπρεπε να δώσουμε άδεια, προκειμένου να παιχτούν παραστάσεις για τα παιδιά σε σχολεία, και τότε ήταν που συνειδητοποίησα ότι η κατάσταση είναι απελπιστική. Σκέφτηκα ότι έπρεπε να σοβαρευτούμε στο θέμα αυτό, καθώς μία παράσταση πρέπει να λειτουργεί σαν πηγή γνώσης για τα παιδιά. Πρέπει να τα κάνουμε να αγαπήσουν το θέατρο. Παρακολουθώντας 50 παραστάσεις το χρόνο, αντιλήφθηκα με πόση μιζέρια αντιμετωπίζουμε τις παραστάσεις που αργότερα θα έβλεπαν και εκείνα. Έτσι, άρχισα να ασχολούμαι με μία ερασιτεχνική ομάδα, με σκοπό να αποδείξω ότι αν ασχοληθείς πραγματικά, μπορούν να γίνουν θαύματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι μεράκι και αγάπη γι’αυτό που κάνεις. Εν τέλει, πήραμε βραβεία και κάποια στιγμή αυτό μαθεύτηκε στο Εθνικό θέατρο, με αποτέλεσμα να μου ζητηθεί να παραδώσω ένα έργο, το οποίο αφού εγκρίθηκε από τον διευθυντή, ανέβηκε. Ζήτησα βέβαια να το σκηνοθετήσω η ίδια, γιατί ήμουν σε θέση».