Η Τραϊάνα Ανανία γεννήθηκε το 1989 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με το χορό. Το 2007, έχοντας τελειώσει το σχολείο, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει Κοινωνική Πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έξι μήνες μετά ξεκίνησε σπουδές υποκριτικής στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος του Βασίλη Διαμαντόπουλου με σκοπό να γίνει ηθοποιός. Έκανε αίσθηση με την πρώτη της εμφάνιση στο σήριαλ συμμαθητές. Πικάντικο πρόσωπο, αισθησιακή φωνή και άψογη σιλουέτα.
Της: Έπη Τρίμη
Εργάστηκε και ως χορεύτρια σε νυχτερινά μαγαζιά ενώ έχει δουλέψει και ως τραγουδίστρια σε μουσικά σχήματα.Η καριέρα της στο τραγούδι άρχισε το 2013, όταν συνεργάστηκε πρώτη φορά με τους Onirama. Έκτοτε ακολούθησαν και άλλες συνεργασίες. Το 2017-2018 κυκλοφόρησε τα δύο digital singles «Όταν θα φύγω» και το «Αρκεί να θες» μέσα από το προσωπικό της κανάλι στο YouTube.
To θεατρικό ντεμπούτο
Το 2011, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην υποκριτική, έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο στην παράσταση «Amadeus» στο Θέατρο Βρετάνια την περίοδο 2011-2012 σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη. Ακολούθησε η παράσταση “Οθελλος” σε σκηνοθεσία Γιώργος Κιμούλης– Κωσταντίνος Μαρκουλάκης κι άλλες θεατρικές δουλειές ενώ το 2013 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία «Ελεύθερη Βούληση». Η τελευταία της τηλεοπτική δουλειά ήταν στο σήριαλ “Κρατάς μυστικό”, ενώ συμμετείχε και στο Nomads.
Το εφηβικό όνειρο
Το εφηβικό της όνειρο έγινε πραγματικότητα το 2011, όταν συνεργάστηκε στο θέατρο με τον έρωτα της ζωής της Χριστόφορο Παπακαλιάτη και με τον οποίο έχει παρακολουθήσει σεμινάριο υποκριτικής τηλεόρασης και κινηματογράφου. «Συνέχεια ερωτεύομαι κάποιον συνάδελφό μου. Νομίζω ότι το προκαλώ για να μη βαριέμαι. Τότε που συνεργαστήκαμε (με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη) ήμουν ερωτευμένη με άλλον. Πήγα στον Χριστόφορο και του το είπα, αλλά δεν υπήρχε χώρος για άλλον. Τότε ζούσα μεγάλο έρωτα», έχει δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή της.
Το Gay Pride
Όμορφη, σέξι, πολυτάλαντη και ατίθασο πνεύμα η Τραϊάνα Ανανία έχει ανέβει επίσης σε άρμα του Gay Pride της Θεσσαλονίκης για να τραγουδήσει το «Like a Prayer» της θρυλικής Madonna, ενώ το πρώτο τραγούδι της το «ονειρεύτηκε» και κατάφερε να το μαγνητοφωνήσει στο κινητό της μόλις ξύπνησε.
Το τσιφτετέλι που άφησε εποχή
Πέρα, όμως, από τις υποκριτικές τις ικανότητες, η Τραϊάνα Ανανία έχει αποδείξει στα πλήθη και τις χορευτικές τις ικανότητες μέσα από το τσιφτετέλι που χόρεψε στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου. «Εκείνο το βράδυ στο γύρισμα δεν περίμενα ότι χορεύοντας τσιφτετέλι θα γίνει κάτι ιδιαίτερο και θα συζητηθεί. Εγώ χορεύω συνέχεια, το ξέρουν όλοι ότι και χωρίς να γίνεται κέφι, χορεύω. Σκέψου πως ο μόνος τρόπος για να σηκωθώ το πρωί είναι να βάλω ραδιόφωνο και να ξυπνήσω με τη μουσική, όχι από θορύβους», τονίζει.
Το βίντεο έγινε viral, με την ηθοποιό να παραδέχεται σήμερα πως ένιωσε ιδιαίτερα άβολα από την έκταση που πήρε το θέμα. «Δεν βλέπω τον εαυτό μου όπως οι υπόλοιποι. Εκπέμπω κάτι το οποίο δεν ήξερα», σχολιάζει και προσθέτει για την αντίδρασή της μετά το περιστατικό. «Χάθηκα, άλλαξα τηλέφωνο, έπαθα μια υστερία. Η στάση μου ήταν να απέχω από αυτό».
Έχω δεχτεί – Αν μιλήσω θα κλείσουν σπίτια
Στην εφημερίδα Real life μίλησε η Τραϊάνα Ανανία και αναφέρθηκε με θάρρος στο κύμα των αποκαλύψεων που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στον καλλιτεχνικό χώρο το τελευταίο διάστημα.
Ειδικότερα, η Τραϊάνα Ανανία δήλωσε πως “όταν ασχοληθώ πιο σοβαρά με το θέμα μου, θα κλείσουν σπίτια. Γιατί ουκ ολίγα έχουν συμβεί. Ήταν κάτι που όλος ο καλλιτεχνικός χώρος γνώριζε, αλλά κανείς δεν είχε το κουράγιο να το πει”.
“Είμαι υπέρ της Σοφίας Μπεκατώρου και οποιουδήποτε αποφασίσει να μιλήσει, για οποιαδήποτε μορφή βίας” πρόσθεσε η ηθοποιός τονίζοντας πως θεωρεί πολύ σοβαρό το ζήτημα, καθώς είναι πολλές οι γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση και το γεγονός ότι δεν το έχουν καταγγείλει αφήνει τους θύτες να δρουν ελεύθερα.
Υπενθυμίζεται πως η εντυπωσιακή ηθοποιός μίλησε πρόσφατα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, πηγαίνοντας καλεσμένη του στο The 2night Show, για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε όταν ήταν 14 ετών.
“Αντέδρασα πολύ λάθος εκείνο το διάστημα, οπότε η δική μου περίπτωση δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση. Δεν τον έβαλα φυλακή, δεν επέμεινα, δεν μίλησα, αυτό είναι το λάθος. Δεν ήταν συγγενικό μου πρόσωπο, ήταν από το μπαλέτο που πήγαινα, ένας άνθρωπος που δούλευε εκεί, υπάλληλος”, είπε μεταξύ άλλων.