tragiki-eironia-ayti-itan-i-teleytaia-anartisi-tis-ntemis-georgioy-ligo-prin-ton-thanato-tis-283134
13:31

Τραγική ειρωνία: Αυτή ήταν η τελευταία ανάρτηση της Ντέμης Γεωργίου λίγο πριν τον θάνατό της

13:31
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Η είδηση του θανάτου της πρώην παίκτριας του MasterChef, Ντέμη Γεωργίου έχει προκαλέσει θλίψη στο πανελλήνιο ύστερα από βακτηριακή μόλυνση που υπέστη στην Πάρο.

Η Ντέμη Γεωργίου βρισκόταν από τον χειμώνα στην Πάρο μαζί με τη σύντροφό της, με την οποία ετοίμαζαν το εστιατόριό τους στο νησί. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το βράδυ του Σαββάτου 20/7 η Ντέμη Γεωργίου λιποθύμησε ενώ εργαζόταν και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Advertisement

Οι γιατροί έδωσαν μεγάλη μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Στο πλευρό της βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή οι φίλοι της.

Οι followers της έσπευσαν να την «αποχαιρετήσουν» μέσα από την τελευταία φωτογραφία που είχε ανεβάσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram το οποίο ήταν μια δημιουργία της στο εστιατόριο που εργαζόταν στην Πάρο.

Advertisement

Advertisement

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Demmy P. Georgiou Official (@demmygeorgiou)

Advertisement

Advertisement

Θάνατος Ντέμης Γεωργίου: Τι είναι η βακτηριακή λοίμωξη που την σκότωσε – Πως προκαλείται, ποια τα συμπτώματα

Ντέμη Γεωργίου: Τι είναι η βακτηριακή λοίμωξη που οδήγησε στον θάνατο την 39χρονη πρώην παίκτρια του MasterChef.

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος της πρώην παίκτριας του MasterChef, Ντέμης Γεωργίου από οξεία βακτηριακή λοίμωξη. Η 39χρονη σεφ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από την Πάρο στην Αθήνα, όπου έδωσε μία πολύ δύσκολη μάχη αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Τι είναι η βακτηριακή λοίμωξη από την οποία πέθανε η Ντέμη Γεωργίου

Η Ντέμη Γεωργίου κατέληξε από πολυοργανική καταπληξία (πολυοργανική ανεπάρκεια) αποτέλεσμα μιας βακτηριακής λοίμωξης που της προκάλεσε σηψαιμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia, η κατάστασή της ήταν πολύπλοκη, καθώς μεταξύ άλλων παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση σε πολλά συστήματα του οργανισμού της, μεταξύ αυτών, στον εγκέφαλο και το πάγκρεας. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, για να διαπιστωθεί ποιο ακριβώς ήταν το βακτήριο της προκάλεσε τη λοίμωξη, που οδήγησε σε σηψαιμία και πολυοργανική κατάρρευση.

Τα συμπτώματα – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο – Οι τρόποι μετάδοσης

Τα συμπτώματα της σηψαιμίας είναι:

Υψηλός πυρετός

Ρίγη

Ταχύπνοια

Ταχυκαρδία

Μη καλή επαφή με το περιβάλλον

Εμετός

Σηπτικό σοκ εμφανίζεται όταν υπάρχει υπόταση και ανεπαρκής ροή αίματος στα όργανα, ως το αποτέλεσμα σήψης (παρουσίας παθογόνων στο αίμα). Οι οργανισμοί που συχνότερα ευθύνονται για το σηπτικό σοκ είναι αρνητικά ή θετικά κατά gram βακτήρια, αλλά και μύκητες ή άλλοι οργανισμοί. Το σηπτικό σοκ αποτελεί στάδιο του συνδρόμου συστηματικής φλεγμονώδους αντίδρασης (SIRS).

Το καρδιαγγειακό σύστημα αδυνατεί να εξασφαλίσει επαρκή ροή αίματος και οξυγόνου στα όργανα και δεν μπορεί να υποστηρίξει τις μεταβολικές απαιτήσεις της κυτταρικής λειτουργίας. Η κατάσταση της καταπληξίας συναντάται συχνά σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, είναι απειλητική για τη ζωή και αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο του ασθενούς.

Το σηπτικό σοκ μπορεί να εξελιχθεί σε σύνδρομο δυσλειτουργίας πολλαπλών οργάνων και αποτελεί την πιο συνήθη αιτία θανάτου σε μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως συνέβη και στην περίπτωση της 39χρονης Ντέμης Γεωργίου.

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο για να προσβληθούν από βακτηριακή λοίμωξη είναι τα άτομα με διαβήτη, ηλικιωμένοι, γυναίκες σε εγκυμοσύνη, μικρά παιδιά και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Πώς μια βακτηριακή λοίμωξη μπορεί να γίνει απειλητική για τη ζωή

Τα πρώτα σημάδια μιας βακτηριακής λοίμωξης περιλαμβάνουν πυρετό, γαστρεντερικά προβλήματα όπως ναυτία και έμετο, γρήγορο καρδιακό ρυθμό και λιποθυμία. Τα συμπτώματα ενδεχομένως να αναγκάσουν τους ανθρώπους να εισαχθούν στη ΜΕΘ.

Άτομα που έχουν προσβληθεί από βακτηριακές λοιμώξεις μπορεί να εισαχθούν στις ΜΕΘ σε περίπτωση που δεν μπορούν να διατηρήσουν την οξυγόνωση, την αρτηριακή πίεση ή έχουν σοβαρή βλάβη οργάνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί στην κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσει σηψαιμία, η οποία μπορεί να απαιτεί εισαγωγή στη ΜΕΘ.

Η σήψη έχει εκτεταμένες επιπτώσεις στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της βλάβης των ιστών, της ανεπάρκειας οργάνων και του θανάτου. Οι βακτηριακές λοιμώξεις στην πλειονότητά τους αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά, τα οποία δρουν σκοτώνοντας τα βακτήρια και εμποδίζοντας την αναπαραγωγή τους.