Στην εκπομπή «Μega Καλημέρα», μίλησε ο Έλληνας ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων και μάλιστα παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.
Ο ιατροδικαστής μεταξύ άλλων δήλωσε: «Τα πάντα τα ζυγίζω και βλέπω ποιο είναι το κοινωνικό όφελος σε σχέση με εμένα προσωπικά. Νομίζω καταφέραμε και απελευθερώσαμε ανθρώπους που είχαν να συνεισφέρουν στο θέμα της Πάτρας. Εάν φοβόμουν δεν θα ήμουν ιατροδικαστής. Δεχόμουν ανακοινώσεις ακόμα και από συνάδελφους. Υπήρξαν και υπερβολές με ανώνυμα τηλεφωνήματα».
Αναφερόμενος στο επάγγελμά του, ο ίδιος δήλωσε: «Την πρώτη φορά στο νεκροτομείο ακούς περίεργους ήχους, κάποιοι φοιτητές αντιδρούν ιδιαίτερα άσχημα. Το μόνο δύσκολο στην δουλειά μας είναι όταν για παράδειγμα ξυπνήσει ο γιος μου και βλέπει τα βιβλία ιατροδικαστικής. Ο γιος μου φοβάται λιγότερο τις ιατροδικαστικές φωτογραφίες από την γυναικά μου. Η σύζυγός μου στην αρχή σιγουρά λόγω επαγγέλματος δεν θα με είδε και πολύ θετικά. Μετά την ενθουσίασε μάλλον».
Ο Γρηγόρης Λέων μίλησε και για την προσωπική του ζωή, αναφέροντας: «Είμαστε 11 χρόνια παντρεμένοι με την γυναίκα μου, γνωριστήκαμε μέσω κοινών φίλων. Δεν έχασα ευκαιρία, ζήτησα τηλέφωνο, ήμουν μαχητής. Στον γιο μου, που είναι 10 χρόνων, δυστυχώς έχει αρχίσει να του αρέσει το επάγγελμα μου».
«Στο σχολείο, μού έλεγαν τι ωραία μαλλιά που έχω, τώρα τους λέω αστειευόμενος πως με γκαντέμιασαν», δήλωσε με αρκετή δόση χιούμορ και συνέχισε σχετικά με το «μακάβριο χιούμορ» των ιατροδικαστών, ανέφερε: «Κάποιος που δεν με ξέρει ίσως παρεξηγήσει το χιούμορ του ιατροδικαστή. Με ρωτάνε πως πάει η δουλειά και λέω «ψόφια πράγματα»!
«Όταν ασχολούμαι με ένα μεγάλο έγκλημα με ρωτάει ο κόσμος», κατέληξε στη συνέντευξή του.
«Βλέπει ο ένας τον άλλον να πεθαίνει»: Καθηλώνει ο Γρηγόρης Λέων για το χαμένο υποβρύχιο στο ναυάγιο του Τιτανικού
Κορυφώνεται η αγωνία για τους πέντε αγνοούμενους του τουριστικού υποβρυχίου Titan, που έκανε εκδρομές στα συντρίμμια του ναυαγίου Τιτανικού στον Ατλαντικό Ωκεανό και χάθηκε την Κυριακή (18/6).
Όσο περνούν τα δευτερόλεπτα το οξυγόνο, που έφτανε για 96 ώρες, για τους επιβαίνοντες μειώνεται, αυξάνονται τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα ενώ παράλληλα η θερμοκρασία πέφτει.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες του μοιραίου υποβρυχίου δεν βρεθούν, όλοι τους θα καταλήξουν από ασφυξία.