Tον γνωρίσαμε μέσα από την τηλεοπτική σειρά «το Ρετιρέ» τη δεκαετία του ’90, ως τον μικρό λαχειοπώλη που πουλούσε λαχεία στο γραφείο της κ. Ζαχαροπούλου.
Ο μικρός Ερμής μεγάλωσε και δε θυμίζει σε τίποτα το μικρό αγόρι της σειράς. Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον Ερμή Μαλκότση στην προβολή της παράστασης «Αντιγόνη», στο αφιέρωμα στον Λευτέρη Βογιατζή.
Ο γιος των ηθοποιών Κωστή Μαλκότση και Νικόλ Κοκκίνου είναι πλέον 47 ετών. Είναι ηθοποιός, χορευτής και χορογράφος. Έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον επίσης ηθοποιό, Λαέρτη Μαλκότση.
Ο Ερμής Μαλκότσης από το 1995 εργάστηκε σαν χορευτής και το διάστημα 2000-2005 βρέθηκε στην παραγωγή και διδασκαλία παραστάσεων και σεμιναρίων. Από το 1996 είναι ενεργό μέλος της ομάδας χορού sinequanon με την οποία συγχορογράφησε τα έργα “Η Νύχτα τού Τράγου”(θέατρο Πολιτεία-Σ.Χατζάκης, 2001-2002) , “Gala ενόργανης Γυμναστικής του Αθήνα 2004 , “Βάκχες”(Εθνικό Θέατρο-Φεστιβάλ Αθηνών 2005) ,”ένα ακόμα και φύγαμε”(Κ.Θ.Β.Ε., φεστιβάλ Φιλίππων, Αθήνα 2010,,”to lose Lautrec”(Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος 2011).
Γνωστός χορογράφος με μούσια και κοτσίδα: O νεαρός λαχειοπώλης του Ρετιρέ στα 47 του είναι άλλος άνθρωπος
Ο Ερμής Μαλκότσης ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία την καριέρα του στην υποκριτική, καθώς είχε την ευκαιρία να εμφανιστεί στην ιστορική σειρά «Το Ρετιρέ». Αυτή η εμφάνιση, η οποία θα προβληθεί εκ νέου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αναδείχθηκε σε ένα από τα ξεχωριστά στιγμιότυπα της καριέρας του.
Ο Ερμής Μαλκότσης συμμετείχε στην εμβληματική κωμωδία του 1992 χρησιμοποιώντας το πραγματικό του όνομα. Υποδύθηκε τον ρόλο ενός νεαρού λαχειοπώλη που πωλούσε λαχεία στο κοινό της εταιρίας.
Ο Ερμής Μαλκότσης, γιος των γνωστών ηθοποιών Κωστή Μαλκότση και Νικόλ Κοκκίνου, πλέον φτάνει τα 47 του χρόνια. Εκτός από ηθοποιός, είναι επίσης γνωστός ως χορευτής και χορογράφος. Αναδεικνύεται ως καλλιτέχνης με πολυσχιδή δραστηριότητα και έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Λαέρτη Μαλκότση, ο οποίος επίσης ακολουθεί την καριέρα του στην υποκριτική.
Από το 1995, ο Ερμής Μαλκότσης είχε την ευκαιρία να αποδείξει τις ικανότητές του ως χορευτής, ενώ κατά την περίοδο από το 2000 έως το 2005 αφιέρωσε τον χρόνο του στην παραγωγή και διδασκαλία παραστάσεων και σεμιναρίων. Από το 1996, ενσωματώθηκε στην ομάδα χορού sinequanon, συμβάλλοντας ως συγχορευτής στα έργα “Η Νύχτα τού Τράγου” (Θέατρο Πολιτείας – Σ. Χατζάκης, 2001-2002), “Gala ενόργανης Γυμναστικής του Αθήνα 2004, “Βάκχες” (Εθνικό Θέατρο – Φεστιβάλ Αθηνών 2005), “ένα ακόμα και φύγαμε” (Κ.Θ.Β.Ε., φεστιβάλ Φιλίππων, Αθήνα 2010), και “to lose Lautrec” (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος 2011).
Δείτε πως είναι σήμερα: