Advertisement
LIFESTYLE

Θρήσκος και λάτρης του Θεού δηλώνει τώρα ο Νίκος Καρβέλας: «Αν υπάρχει Θεός θα είμαι ένα από τα αγαπημένα του τέκνα»

20:50
Νίκη Μουλά

Ο Νίκος Καρβέλας ζητούσε να γκρεμιστούν οι εκκλησίες, για να καταπολεμηθεί η φτώχεια, σε βίντεο που ανάρτησε στο κανάλι του στο YouTube, πριν από μερικές μέρες, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Αφού τον αποδοκίμασαν οι χρήστες του διαδικτύου, ο συνθέτης, σε δεύτερο βίντεο, εξήγησε ότι μιλούσε μεταφορικά, δηλώνοντας οπαδός της χριστιανικής θρησκείας.

Advertisement

 

Advertisement

 

Advertisement

Όπως υπογράμμισε ο Νίκος Καρβέλας στο δεύτερο βίντεο «θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τι εννοούσα στο προηγούμενο βίντεο όταν μίλησα για γκρέμισμα των εκκλησιών. Δεν εννοούσα γκρέμισα των εκκλησιών με γκασμάδες και εκσκαφείς. Γκρεμίζοντας τις εκκλησίες δεν θα γίνει κανείς πλούσιος. Νόμιζα ότι θα το καταλαβαίνατε αυτό, είναι αυτονόητο. Το εννοούσα μεταφορικά. Εννοούσα με ξήλωμα της εκκλησίας, της εκκλησιαστής εξουσίας».

 

Ο Νίκος Καρβέλας από τους μεγαλύτερους οπαδούς της χριστιανικής θρησκείας

 

Advertisement

Και συμπλήρωσε ότι «αυτή τη στιγμή όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, έως αστείο, εγώ τυχαίνει να είμαι ίσως ένας από τους καλύτερους και από τους μεγαλύτερους οπαδούς της χριστιανικής θρησκείας. Δηλαδή αν υπάρχει Θεός, θα είμαι ένα από τα πολύ αγαπημένα του τέκνα, γιατί δεν πειράζω κανέναν, δεν ενοχλώ κανέναν, σέβομαι όλους, θα ήθελα να υπάρχει ισότητα, μάχομαι για την ισότητα, την πνευματική και την οικονομική ισότητα και συγχωρώ όταν κάποιος μου ζητήσει συγγνώμη. Άρα εγώ είμαι ένας πολύ καλός χριστιανός κατά λάθος. Όλοι εσείς οι οποίοι βρίζετε, μισείτε, πολεμάτε, σκοτώνετε είστε αντίχριστοι και άθεοι και δεν έχετε καμία σχέση με αυτό που ονομάζεται πίστη στον Θεό. Εγώ είμαι πιστός στην ιδέα του χριστιανισμού. Σε κανέναν όμως παπά και μητροπολίτη. Προσπαθώ να σε αφυπνίσω πιστέ άνθρωπε. Δεν σου λέω να γίνεις άπιστος, το αντίθετο. Σου λέω να γίνεις πιστός. Να πιστέψεις στον Θεό».

 

Το πρώτο βίντεο του Νίκου Καρβέλα

 

Στο πρώτο βίντεο, ο τραγουδιστής, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «ο πολίτης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εξουσία. Αγαπάει την εξουσία, θέλει την εξουσία. Έχει ανάγκη από κάτι το οποίο δεν έχει ανάγκη. Οι αφανείς εξουσίες, οι οποίες κάνουν και όλη τη ζημιά, η μια λέγεται “δημοσιογραφία”. Οι άνθρωποι αυτοί είναι η αιχμή του δόρατος. Αυτοί κάνουν την περισσότερη δουλειά και αυτοί οι οποίοι κρατάνε όλη τη ρίζα του κακού, είναι κάτι που ακούει στο όνομα “θρησκεία” και κατ’ επέκταση “Εκκλησία”. Την ξέρω πάρα πολύ καλά τη λύση του προβλήματος. Οι άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν το πρόβλημα και τον τρόπο της επίλυσής του συνήθως είναι άνθρωποι αντιπαθητικοί, απεχθείς προς τον λαό, ο οποίος λαός θέλει αυτούς που τον έχουν καβαλημένο και τον πάνε στα τέσσερα μαζί με τα γκέμια. Πώς να πείσεις έναν άνθρωπο ότι ο βασικός του εχθρός είναι ο καλύτερός του φίλος; Ο Θεός».

Advertisement

 

Σχετικά με τη δημιουργία ενός ενδεχόμενου κόμματος, ο Νίκος Καρβέλας σημείωσε «το πρόβλημα είναι η Εκκλησία. Από εκεί ξεκινάει όλο το πρόβλημα. Η Εκκλησία, η οποία αποβλακώνει τον άνθρωπο και τον κάνει πρόβατο και πηγαίνει εκεί που πηγαίνουν όλα τα άλλα πρόβατα… Και να με ρωτάς εμένα: “Οκ, Καρβέλα, όλοι λες ότι είμαστε ένας λόχος, ο οποίος χεζ** σε ένα μέρος και εμείς τα τρώμε στο κεφάλι. Και; Σου λέω: “Είσαι διατεθειμένος να το λύσεις αυτό το πρόβλημα;”. Είμαι διατεθειμένος να μπω μπροστά, είμαι διατεθειμένος να κάνω ένα κόμμα, ψήφισέ με για να σε βοηθήσω να απαλλαγείς από το πρόβλημα. Πόσοι είναι εκείνοι που θα δεχτούν να ψηφίσουν έναν άνθρωπο, ο οποίος τους λέει: “Θα σας απαλλάξω από τη γάγγραινα, από τον καρκίνο που λέγεται “Εκκλησία”. Πόσοι είναι εκείνοι που θα πουν: “Ναι, αυτό θέλουμε, αυτόν περιμέναμε, αυτός είναι ο Μεσσίας μας που θα μας οδηγήσει στη λύση της φτώχειας;”».

 

Όσον αφορά το ζήτημα της φτώχειας, ανέφερε ότι «η φτώχεια δεν είναι πρόβλημα, είναι αρρώστια, αρρώστια του εγκεφάλου. Δηλαδή αν γκρεμίσουμε τις εκκλησίες θα θεραπευτεί η φτώχεια; Ναι. Ναι. Ναι. Αν έφτιαχνα ένα κόμμα, πόσοι θα ψήφιζαν τον Νίκο Καρβέλα και το καινούργιο του κόμμα, που επιχειρεί να θεραπεύσει το πρόβλημα; Κανείς δεν θέλει “Νίκους Καρβέλες”. Θέλει Μητσοτάκηδες, Κασσελάκηδες, Τσίπρες, θέλει τέτοιους ανθρώπους. Δεν θέλει τους ανθρώπους που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Πιστεύετε σε έναν Θεό ο οποίος δεν βοήθησε και δεν θα βοηθήσει ποτέ, γιατί δεν υπάρχει. Μιλάμε για 8 εκατομμύρια ψηφοφόρους, οι οποίοι είναι εντελώς… αποχαυνωμένοι και δεν μπορούν να απαλλαγούν από την αποχαύνωση στην οποία τους έχει βουλιάξει ο Θεός τους».

 

 

Η δημοσίευση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με πολλούς να υποστηρίζουν πως θα τον ψήφιζαν σε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στις εκλογές ή στη σύσταση νέου κόμματος, ενώ άλλοι τον αποδοκίμασαν, κυρίως για το ζήτημα της πίστης και τον θεσμό της Εκκλησίας.

 

«Βαμμένα μαλλιά καμμένα μυαλά» σχολίασε κάποιος, ενώ κάποιος άλλος τον ρωτά «Θυμήθηκες στα 70+ σου να μας μεταλαμπαδεύσεις τις γνώσεις και αξίες σου εκ του ασφαλούς;».

 

 

Σταμάτης Κραουνάκης: «Μου αρέσει ο Νίκος Καρβέλας γιατί τολμάει να βάφει τα μάτια του και τα νύχια του»

 

Ο Σταμάτης Κραουνάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Χαμογέλα και πάλι”, εξέφρασε την άποψή του για τη Μαρίνα Σάττι και τον Νίκο Καρβέλα.

Η συμπάθεια του Σταμάτη Κραουνάκη στον Νίκο Καρβέλα

 

Ειδικότερα, για τον Νίκο Καρβέλα, ο συνθέτης υπογράμμισε ότι «μου αρέσει γιατί είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος. Μου αρέσει που μεγαλώνοντας τολμάει να βάφει τα μάτια του και τα νύχια του».

Σχετικά με το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision, επεσήμανε «η Μαρίνα Σάττι θα μπορούσε να έχει πάει στη Eurovision με ένα τραγούδι πιο νορμάλ. Ήταν σαν “δειγματολόγιο” το κομμάτι της, δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ σε αυτό που μου σέρβιραν. Εμένα με ενθουσίασε ο Γάλλος. Πολύ καλό τραγούδι και το υποστήριξε εξαιρετικά».

 

Ο Σταμάτης Κραουνάκης δεν είναι αντίθετος στη συναυλία της Άννας Βίσση στο Ηρώδειο

Όσον αφορά την Άννα Βίσση, σημείωσε «είναι μια γυναίκα ικανή που νίκησε τις δεκαετίες και ο κόσμος την αγαπάει. Δίνει πυγμή, τον εαυτό της, γίνεται θυσία στον κόσμο», ενώ για τη συναυλία της στο Ηρώδειο, ανέφερε «παγκοσμίως τα μνημεία δίνονται σε όποιον καλλιτέχνη θέλει να παίξει εκεί. Έλεος, γιατί να μην πάει η Βίσση; Τι είναι το Ηρώδειο; Ένα ρωμαϊκό θέατρο που του έφυγε η στέγη και είναι πια υπαίθριο. Ιερός χώρος είναι η Επίδαυρος».

Για την οικογένεια Μαζωνάκη και τη δικαστική διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στον τραγουδιστή με την αδερφή του, ο Σταμάτης Κραουνάκης κατέληξε «ξέρω και τον Γιώργο και τη Βάσω. Είναι μια κακή ώρα για τα αδέρφια. Τον συμπαθώ τον Γιώργο πολύ».
TAGS:
Advertisement