Η Τάνια Τσανακλίδου σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», αναφέρθηκε στην στην καριέρα της, στους έρωτές της, στα social media και στο πόσο εγωίστρια ήταν.
Ο έρωτας στην Τάνια Τσανακλίδου απουσιάζει παντελώς
Η τραγουδίστρια, που θα παρουσιάζει στο Θέατρο Ακροπόλ, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, από 4 Απριλίου, το δεύτερο μέρος της παράστασης «Το Μαγικό κουτί», 26 χρόνια μετά την πρώτη της πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε «“Το μαγικό κουτί” γεννήθηκε το 1996 από έρωτα. Βίωνα πολύ έντονα συναισθήματα και είχε κατευθείαν απεύθυνση εκείνη η παράσταση. Οι έρωτες πάνε και χάνονται, άλλα μας αφήνουν μία ωραία προίκα, πράγματα που φτιάξαμε, γιατί θέλαμε κάποιον να γοητεύσουμε. Στην παρούσα φάση ο έρωτας απουσιάζει παντελώς, άλλα με απασχολούν τα ίδια θέματα: Ο φόβος, η μνήμη, η απώλεια, άλλα και ο έρωτας με άλλο τρόπο. Κύριο αίτημα είναι η αγάπη και η συμπόνοια. Μπροστά μας υπάρχει το ενδεχόμενο της πείνας, είδα ένα γεράκο να στάζει λάδι από τα σκουπίδια για το σπίτι. Δεν έχουν τελειώσει όλα, μας μένει ακόμη συμπόνοια. Θέλω να είμαι εκεί έξω και να φωνάξουμε στο τέρας «έλα να μας πάρεις άμα είσαι τόσο μάγκας». Η ερωτική επιστολή που έκανα το 1996 για έναν άνθρωπο δεν έπιασε τόπο, οι άνθρωποι δεν είναι υποχρεωμένοι να μας ερωτεύονται».
Η συμπεριφορά της Τάνιας Τσανακλίδου στα πρώτα χρόνια της καριέρας της
Σχετικά με την καριέρα της, η Τάνια Τσανακλίδου επεσήμανε «όταν ξεκινάμε, όλοι νομίζουμε πως είμαστε αυθεντίες, οι πιο όμορφοι, οι πιο έξυπνοι, μετά αρχίζουν οι φάπες και συνέρχεσαι. Εάν δεν είχα ένα τερατώδες «εγώ» δεν θα πάταγα τη σκηνή. Ήμουν «ψωνάρα» στην αρχή και ένιωθα ότι μου ανήκουν όλα. Το τρακ με βασανίζει αδιάλειπτα ακόμα. Όταν σταματήσω να έχω τρακ θα πρέπει να πάω σπίτι, θα πει ότι δεν μου φαίνεται σημαντικό αυτό που κάνω».
Όσον αφορά τους καλλιτέχνες, σημείωσε «απευθυνόμαστε στις ψυχές των ανθρώπων και στις ψυχές τους δεν κάνει να μπαίνουμε με λασπωμένα παπούτσια. Θα πρέπει να είμαστε καθαροί. Υπήρξα και σνομπ σε όσα δεν μπορούσα να φτάσω και όλα τα χειρότερα υπήρξα, άλλα είχα και πολλά καλά που τα ισοστάθμιζαν», ενώ παραδέχτηκε «έχω πει ψέματα, έχω κανιβαλίσει ανθρώπους, έχω κριτικάρει, έχω κουτσομπολέψει, το ότι το κάνουν όλοι όμως δεν μας δικαιώνει».
Για τα social media, η Τάνια Τσανακλίδου τόνισε «αυτό που συμβαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αγριευτικό. Πώς βγαίνεις και λες «ψόφος» σε κάποιον; Πιστεύω πως τα δηλητήρια που βγάζουμε, δηλητηριάζουν καταρχάς εμάς, όχι τον άλλον. Έχω πέσει θύμα «ψόφου» άλλα δεν είναι κάνεις σε θέση να μου βουλώσει το στόμα, γιατί ποτέ μου δεν εντάχτηκα σε κόμματα, ομάδες και συστήματα», ενώ ξεκαθάρισε ότι «πορεύομαι μόνη μου και σαν αντίδωρο αυτής της μοναχικότητας είναι η ελευθερία μου και δεν με τρομάζει κανένας».
Αποκάλυψε ότι έχει πάθει κρίση ηλικίας, προσθέτοντας «3-4 φορές, η πρώτη ήταν στα 40, η δεύτερη στα 50, στα 60 ήταν «φάπα» και φέτος γίνομαι 70 και λέω μέσα μου “ρε παιδί μου πολύ γριά 70 χρονών”», ενώ για την απόφασή της να μην γίνει ποτέ μητέρα, είπε «αν έκανα ποτέ παιδί, θα το καταπίεζα πολύ και ίσως να προστάτευσα ένα παιδί από μεγάλη καταπίεση».
Παράλληλα, η Τάνια Τσανακλίδου εξομολογήθηκε ότι «έχω καταφύγει δυο φορές σε ψυχολόγο άλλα με διώξανε, επειδή ήξερα πολύ καλά τι μου συμβαίνει και επειδή έχω την τέχνη μου, που με γιατρεύει» και συμπλήρωσε ότι «τραγουδάω σπάνια, άλλα τελευταία που έχασα την αδελφή μου δεν ήθελα καθόλου να τραγουδήσω. Σε κάθε απώλεια κάτι πολύ μεγάλο φεύγει από τη ζωή μου, γίνεται βαρίδι και ώσπου να το συνηθίσω περνάει καιρός».
Για τον θάνατο κατέληξε «τώρα που η ζωή μου έχει ολοκληρωθεί και ό,τι ήταν να ζήσω το έζησα, δεν πειράζει να πεθάνω και αύριο, τώρα λοιπόν λέω πως ο θάνατος είναι λύτρωση, σε λυτρώνει».