Η Αγγελική Νικολούλη είναι δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, ερευνήτρια και συγγραφέας. Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας.
Παρά τις απαιτητικές επαγγελματικές της υποχρεώσεις, η διάσημη δημοσιογράφος φροντίζει να διατηρεί μία άψογη φυσική κατάσταση, κάτι που καταφέρνει χωρίς υπερβολές και αυστηρές απαγορεύσεις. Οι επιλογές της στη διατροφή της ξεχωρίζουν για την ισορροπία, αλλά και για έναν απαράβατο κανόνα που τηρεί πιστά: Δεν τρώει ποτέ μετά τις 8 το βράδυ.
Ο χρυσός κανόνας της διατροφής της: Όχι γεύματα μετά τις 8 μ.μ.
Η Αγγελική Νικολούλη έχει υιοθετήσει έναν απόλυτο κανόνα που της εξασφαλίζει ενέργεια και καλή φυσική κατάσταση: δεν τρώει ποτέ μετά τις 8 το βράδυ. Ο κανόνας αυτός έχει διπλή λειτουργία: αφενός συμβάλλει στον καλό ύπνο και αφετέρου βοηθά στη διατήρηση της σιλουέτας της. Η Νικολούλη τονίζει ότι αποφεύγει να ενδώσει σε μεταμεσονύκτια σνακ, δίνοντας στο σώμα της χρόνο να “ξεκουραστεί” από τις θερμίδες της ημέρας.
Το πρωινό είναι για την ίδια το πιο σημαντικό γεύμα, και ακολουθεί πιστά τη γνωστή ρήση “Φάε σαν βασιλιάς”. Ξεκινά την ημέρα της με γιαούρτι, δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα, μέλι, ξηρούς καρπούς και άπαχο τυρί, τρόφιμα που της προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια. Μάλιστα, πριν αρχίσει να τρώει, φροντίζει να πιει δύο ποτήρια νερό για να ενυδατώσει τον οργανισμό της και να περιορίσει το αίσθημα της πείνας.
Γεύματα και ενδιάμεσα σνακ
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η Αγγελική Νικολούλη προτιμά να καταναλώνει γεύματα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αποφεύγοντας τα βαριά και λιπαρά πιάτα. Στην κουζίνα της πρωταγωνιστούν τα ελληνικά παραδοσιακά φαγητά, με τα λαδερά και τα όσπρια να έχουν κεντρική θέση στο διατροφολόγιό της. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, εντάσσει στη διατροφή της σαλάτες με εποχικά λαχανικά, που τις συνοδεύει με ψητά ψάρια ή άπαχο λευκό κρέας, λαμβάνοντας με τον τρόπο αυτό όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Στα ενδιάμεσα των γευμάτων, απολαμβάνει παγωμένο τσάι από βότανα, το οποίο ετοιμάζει με συστατικά όπως το κύμινο, ο κόλιανδρος και οι σπόροι μάραθου. Το αφέψημα αυτό τη βοηθά να αποτοξινωθεί και να κρατήσει την πείνα της υπό έλεγχο, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγει σε ανθυγιεινά σνακ.
Ισορροπία στη διατροφή
Αν και αγαπά τα φρούτα, τα καταναλώνει με φειδώ, λόγω της ζάχαρης που περιέχουν. Αντίθετα, δίνει έμφαση στα ωμά λαχανικά, τα οποία απολαμβάνει κυρίως στις σαλάτες της, κάνοντάς τα την πρώτη επιλογή της για τα ελαφρά γεύματά της.
Η Αγγελική Νικολούλη, με την ισορροπημένη διατροφή που ακολουθεί, μας αποδεικνύει ότι η ισορροπία και η συνέπεια είναι τα πιο σημαντικά για την υγεία και τη σιλουέτα της. Χωρίς αυστηρές δίαιτες και στερήσεις, έχει καταφέρει να διατηρεί άψογη φυσική κατάσταση και ενέργεια, κλέβοντας την προσοχή για τη λαμπερή εμφάνισή της.