Την αποχώρησή του από τρία εστιατόρια του ανακοίνωσε ο διάσημος σεφ, Σωτήρης Κοντιζάς, μέσω ανάρτησης του στο Instagram.
Στη νέα συνέντευξη που παραχώρησε ο καταξιωμένος σεφ στην Lifo και τον M.Hulot, αποκαλύπτει για πρώτη φορά τους λόγους που τον έκαναν να πάρει αυτή την απόφαση.
Γιατί έφυγες από τα μαγαζιά; Το Nolan, τον Προβελέγγιο και το Sweet Nolan;
Γιατί τους τελευταίους δεκατέσσερις μήνες υπήρχε έλλειψη επικοινωνίας, αυτό ήταν το βασικό. Μάλλον θέλαμε άλλα πράγματα, αλλά προσπάθησα να φύγω ειρηνικά. Έβαλα το εγώ μου στην άκρη για να είναι μπροστά οι ομάδες, γιατί είχα τους ανθρώπους μου εκεί, και η τάση μου είναι «πάντα μπροστά η ομάδα». Ήταν δύσκολο συναισθηματικά, είναι σαν να αποχωρίζεσαι ένα παιδί που το έχεις μεγαλώσει και το έχεις φτάσει μέχρι εκεί, αλλά αυτήν τη στιγμή νομίζω ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Είναι για καλό όλων, ξαλάφρωσα, και όλη μου η προσοχή είναι πλέον στο Tanpopo, στην οικογένειά μου, στην ομάδα εδώ πέρα.
Πόσο δύσκολο είναι να είναι κανείς σεφ και επιχειρηματίας μαζί;
Είσαι περισσότερο ψυχολόγος της ομάδας παρά οτιδήποτε άλλο, αναγκαστικά, αλλά αυτό ισχύει σε πάρα πολλές δουλειές, όταν φτάσεις σε μια θέση στην οποία τρέχεις μια ομάδα. Πλέον ο Μίλτος τρέχει το μαγειρικό κομμάτι· διορθώνω εγώ, διαφωνούμε, τσακωνόμαστε, αλλάζουμε προμηθευτές, δοκιμάζουμε μαζί, αλλά αυτός είναι υπεύθυνος για τη mise en place, που είναι η προετοιμασία. Στην ουσία αυτό είναι και το μαγειρικό κομμάτι, το άλλο είναι αυτό που έχεις οραματιστεί, το τι θες να συμβαίνει μέσα σε ένα μπολ, σε ένα πιάτο.
Έχεις σχέδια να ανοίξεις νέο μαγαζί;
Δεν θέλω να ανοίξω ένα μαγαζί απλώς για να ανοίξω ένα μαγαζί· να μου γεμίσει τι; Δεν νιώθω κανένα κενό, νιώθω πλήρης, και μαγειρικά. Το μόνο που εύχομαι είναι υγεία αυτήν τη στιγμή για τα παιδιά της ομάδας και τα παιδιά του κόσμου. Αν όμως έρθουν οι φίλοι μου, η παλιά μου ομάδα, και μου πουν «σεφ, τι κάνουμε τώρα;», θα μου δημιουργηθεί και η όρεξη να κάνω κάτι, γιατί θα έχει να κάνει με την ομάδα πλέον.
Με μια απρόσμενη ανακοίνωση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, ο διάσημος σεφ Σωτήρης Κοντιζάς γνωστοποίησε την αποχώρησή του από τα εστιατόριά του, προκαλώντας αίσθηση στον χώρο της γαστρονομίας.
Ο αγαπημένος κριτής του τηλεοπτικού «Masterchef» ανάρτησε μία φωτογραφία του μπροστά από τη φωτεινή επιγραφή του «Nolan», του πρώτου εστιατορίου που δημιούργησε στο κέντρο της Αθήνας, αποκαλύπτοντας ότι πλέον δεν έχει ενεργή συμμετοχή σε τρία από τα πιο γνωστά μαγαζιά του: το «Nolan», το «Proveleggios» και το «Sweet Nolan».
«Δύσκολο. Ευχαριστώ 3 υπέροχες ομάδες κ όλους όσους μας έκαναν την τιμή. Nolan. Proveleggios. Sweet Nolan. Είμαι εκτός», έγραψε ο σεφ.
Το «Nolan» αποτελεί ένα από τα πιο πρωτοποριακά γαστρονομικά στέκια της Αθήνας, προσφέροντας σύγχρονη ελληνική κουζίνα με έντονες ασιατικές επιρροές, δημιουργώντας αυτό που συχνά αποκαλείται «Asian Fusion». Τα πιάτα του χαρακτηρίζονται από φρεσκάδα, ζωντανά χρώματα και είναι ιδανικά για κοινή χρήση, δίνοντας έμφαση στη συνδυαστική γαστρονομική εμπειρία. Δίπλα από το εστιατόριο, λειτουργεί το «Sweet Nolan», ένα ζαχαροπλαστείο που συμπληρώνει το σύνολο της γαστρονομικής ταυτότητας της επιχείρησης.
Τους καλοκαιρινούς μήνες, το Nolan «μετακομίζει» στη Μύκονο, όπου η ομάδα του, με επικεφαλής τον Κοντιζά, λειτουργεί το εστιατόριο από τον Ιούλιο έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, ο σεφ και η ομάδα του Nolan, σε συνεργασία με τον Κώστα Πισσιώτη και τον αρχιτέκτονα Μάνο Μπαμπούνη, δημιούργησαν το «Proveleggios» στον Κεραμεικό, ένα εστιατόριο που στεγάζεται σε κτίριο σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Αριστομένη Προβελέγγιο, από τον οποίο πήρε και το όνομά του το μαγαζί.
Εκτός από αυτά τα καταστήματα, ο Σωτήρης Κοντιζάς έχει δημιουργήσει και το «Tanpopo», ένα αυθεντικό εστιατόριο ιαπωνικής κουζίνας στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο εξειδικεύεται κυρίως στα ramen. Αποτελεί καινοτομία στην ελληνική γαστρονομική σκηνή, καθώς λειτουργεί με το μοντέλο των παραδοσιακών ιαπωνικών μαγαζιών, όπου οι πελάτες απολαμβάνουν τα γεύματά τους γρήγορα και σε σύντομο χρόνο αποχωρούν, αναδεικνύοντας την απλότητα και την αυθεντικότητα της ασιατικής κουλτούρας.
Η ξαφνική απόφαση του Κοντιζά να αποσυρθεί από τα συγκεκριμένα εστιατόρια δεν έχει γίνει ακόμη πλήρως κατανοητή, όμως η επιρροή του στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας παραμένει σημαντική, με τα έργα του να συνεχίζουν να αποτελούν σημεία αναφοράς στον χώρο της υψηλής κουζίνας.
Ο Σωτήρης Κοντιζάς έκανε μια σπάνια και ιδιαίτερη ανάρτηση για τα γενέθλια της συζύγου του, τη Δευτέρα 26/8. Ο γνωστός σεφ συνήθως διατηρεί χαμηλό προφίλ στην προσωπική του ζωή, με ελάχιστες αναρτήσεις και δημόσιες εμφανίσεις με την οικογένειά του.
Ωστόσο, αυτή τη φορά, ο Σωτήρης Κοντιζάς έκανε μια όμορφη εξαίρεση, επιλέγοντας να ευχηθεί δημόσια στη σύζυγό του μέσω μιας ιδιαίτερης ανάρτησης.
Ο γνωστός σεφ και κριτής του MasterChef, Σωτήρης Κοντιζάς, ανάρτησε μια ξεχωριστή φωτογραφία της αγαπημένης του, τραβηγμένη μπροστά σε μια πισίνα με θέα τη θάλασσα. Με την ανάρτηση αυτή, συνοδευόμενη από τους ερωτικούς στίχους του τραγουδιού “Sweetest Thing” των U2, ευχήθηκε δημόσια στη σύζυγό του και μητέρα των τριών παιδιών τους, για τα γενέθλιά της.