Η Βίκυ Λέανδρος πραγματοποιεί την τελευταία περιοδεία της και την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να εμφανιστεί στο Ηρώδειο,αλλά χωρίς να ερμηνεύσει τραγούδια του πατέρα της.
Για ποιο λόγο η Βίκυ Λέανδρος απαγορεύεται να πει τραγούδια του πατέρα της
Ωστόσο, ο πατέρας της, Λεό Λέανδρος, ο οποίος δημιούργησε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της τραγουδίστριας, τής απαγορεύει να τις ερμηνεύσει.
Το εξώδικο του πατέρα της Βίκυς Λέανδρος
Η δημόσια δήλωση του Λέανδρου Λέανδρου συνθέτη, στιχουργού, μουσικού παραγωγού, αναφέρει τα εξής:
«Είχα την ευλογία οι πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις που δημιούργησα ή που συνδημιούργησα σε συνεργασία με φίλους και σπουδαίους συναδέλφους, όπως ο Klaus Munro, ο Ralf Arnie και ο Μichael Κunze, μεταξύ άλλων, να ερμηνευτούν για πρώτη φορά από την κόρη μου Βίκυ Λέανδρος και να αναδειχθούν ως οι μεγαλύτερες επιτυχίες της, με τις οποίες έγινε παγκοσμίως γνωστή: «Ich liebe das Leben», «Dann kamst du/Αprès toi» (με το οποίο η κ. Λέανδρος εστέφθη νικήτρια του 17 ου Διαγωνισμού της Eurovision), «Wo Du Bist (Da Bin Auch Ich)», «Die Bouzouki Klang Durch Die Sommernacht», «Drehorgelmann», «Ich Bin», «Karussel Amour», για να αναφέρω μόνο μερικά τραγούδια που υπογράφω ως δημιουργός και παραγωγός (Leo Leandros, Μario Panas).
Με εξώδικο που ήδη έχω στείλει απαγορεύω τη δημόσια εκτέλεση των τραγουδιών που έχω δημιουργήσει ή συνδημιουργήσει στη συναυλία της Βίκυς Λέανδρος στο Ηρώδειο στις 6 Σεπτεμβρίου 2024.
Ο τρόπος με τον οποίο εξαρχής περιγράφηκε και προωθήθηκε η συναυλία αυτή με τις «μεγαλύτερες επιτυχίες» της Βίκυς, σε συνδυασμό με την τόσο «ηχηρή» παράλειψη αναφοράς του ονόματός μου, υποβαθμίζει και απομειώνει τόσο έμενα ως συνθέτη και δημιουργό, όσο και τα έργα μου, προσβάλλοντας έτσι τα δικαιώματα και την προσωπικότητά μου.
Οι δε όψιμες επικοινωνιακές προσπάθειες αναφοράς σε εμένα και στο όνομά μου που μαθαίνω ότι μεσολάβησαν ύστερα από την επίδοση του εξωδίκου, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να επιβεβαιώνουν την προσβολή αυτή.
Λυπούμαι που βιώνω ξανά τέτοια προσβολή
Αυτή τη φορά όμως αναγκάστηκα να επικαλεστώ τις διατάξεις του νόμου για την προστασία της προσωπικότητας και του έργου μου, διότι το οφείλω στην πορεία, την καριέρα και στον ίδιο μου τον εαυτό, εκατό και πλέον ετών.
Εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση της συναυλίας και στην κόρη μου Βίκυ, προσμένοντας την επίδειξη του δέοντος σεβασμού στις δηλώσεις μου.
Πευκί Ευβοίας, 29 Αυγούστου 2024
Λέανδρος Λέανδρος».
Σικάτη και αγέραστη: Έτσι είναι σήμερα η Βίκυ Λέανδρος, 52 χρόνια μετά τη μεγάλη νίκη της στην Eurovision
Η Βασιλική Παπαθανασίου, γνωστή ως Βίκυ Λέανδρος, είναι μία από τις πιο σημαντικές φιγούρες στην ιστορία του διαγωνισμού Eurovision, κερδίζοντας την καρδιά του κοινού παγκοσμίως με την εξαιρετική φωνή και την έντονη σκηνική παρουσία της.
Από τα Πρώτα Βήματα έως την Eurovision
Γεννημένη στην Κέρκυρα το 1949, η Βίκυ Λέανδρος, κόρη του Λέανδρου Παπαθανασίου, (Το πραγματικό της όνομα είναι Βασιλική Παπαθανασίου). μετακόμισε με τους γονείς της στη Γερμανία το 1959, όπου ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα. Έκανε μαθήματα κιθάρας, φωνητικής, μπαλέτου, χορού και κίνησης από πολύ μικρή ηλικία. Άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι το 1965. Το 1982 παντρεύτηκε τον Έλληνα επιχειρηματία Ιβάν Ζησιάδη, με το οποίο έχει ένα υιό, τον Λέο. Από τον δεύτερο γάμο της, με τον Έννο φον Ρούφιν (γερμ. Enno Freiherr von Ruffin) απέκτησε 2 κόρες, τη Μιλάνα και τη Σάντρα.
Έγινε ευρύτερα γνωστή με το τραγούδι “L’Amour Est Bleu” στο Eurovision το 1967 εκπροσωπώντας το Λουξεμβούργο. Η αποκορύφωση της καριέρας της ήρθε το 1972, όταν κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον ίδιο διαγωνισμό με το τραγούδι “Après Toi”, το οποίο πούλησε πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
Η Μετέπειτα Καριέρα και Οικογενειακή Ζωή
Μετά από μια πλούσια καριέρα, η Λέανδρος αποφάσισε να αποσυρθεί το 1986 για να αφοσιωθεί στην ανατροφή των τριών της παιδιών. Επέστρεψε δυναμικά το 1995, συνεχίζοντας να παράγει μουσική και να εμφανίζεται στη Γερμανία και στην Κεντρική Ευρώπη. Η καλλιτεχνική της συνεισφορά έχει αναγνωριστεί με πολλά βραβεία, ενώ η συνολική πώληση των δίσκων της ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Αν και είχε δοκιμάσει την τύχη της και στα πολιτικά δρώμενα, δεν κατάφερε να εκλεγεί ως υπουργός Πολιτισμού στη Γερμανία.
Δείτε πως είναι σήμερα
Έχει λάβει βραβεία όπως τα Golden Statue (Ιαπωνία), Golden Europa (Γερμανία) και Ξένιος Δίας (Ελλάδα). Το 2006 έλαβε μέρος στην προκριματική φάση για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπούσε τη Γερμανία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2006 μαζί με άλλους δύο συνυποψηφίους, όμως δεν επελέγη.