amp-8220-ithele-alla-amp-8221-gi-amp-8217-ayto-den-ekane-pote-paidi-o-giannis-fertis-para-toys-3-gamoys-oi-diasimes-syzygoi-amp-038-to-amp-8220-agkathi-amp-8221-249246
21:46

“Ήθελε αλλά..”: Γι’αυτό δεν έκανε ποτέ παιδί ο Γιάννης Φέρτης παρά τους 3 γάμους-Οι διάσημες σύζυγοι & το “αγκάθι”

21:46
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις που είχε δώσει ο Γιάννης Φέρτης ήταν στο Πρωινό και στον Άρη Καβατζίκη. Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε μιλήσει για τον λόγο που δεν έκανε παιδιά και για τις διάσημες κυρίες που πέρασαν από τη ζωή του.

«Θα ήθελα να κάνω παιδιά. Από βλακεία δεν έκανα γιατί… να μην πω γιατί θα αναφερθώ σε γυναίκα. Ήθελε και δεν μπορούσε. Μετά πέρασαν κάποια χρόνια που δεν ήθελα πια κι όταν παντρεύτηκα με την Μαρίνα, ήμουν μεγάλος στα 63 και της είπα πως δεν θέλω γιατί μπορεί σε 2-3 χρόνια να πεθάνω. Πέρασαν αρκετά χρόνια και είπα ότι έκανα βλακεία.

Advertisement

Την Μαρίνα Ψάλτη τη γνώρισα στο θέατρο και κάναμε και παρέα και τα φτιάξαμε. Με την Ξένια Καλογεροπούλου γνωριστήκαμε σε ταινία και μας είχαν πάρει είδηση όλοι πως κάτι τρέχει μεταξύ μας. Με την Μιμή Ντενίση γνωριστήκαμε στον «Συμβολαιογράφο». Μία χαρά γυναίκες είναι. Δεν έχω με όλες καλή σχέση» είχε εξομολογηθεί ο Γιάννης Φέρτης.

Advertisement

Πέθαvε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Σε ηλικία 86 ετών, έκλεισε το τελευταίο κεφάλαιο της ζωής του ο επιφανής ηθοποιός Γιάννης Φέρτης.

Advertisement

Αναφορικά με το γεγονός, πληροφορίες αναφέρουν ότι απεβίωσε το πρωί της Κυριακής 14.04, προκαλώντας βαθιά θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Την είδηση επιβεβαίωσαν μέσω αναρτήσεων τους τόσο ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, όσο και ο Αντώνης Μποσκοΐτης.

Γεννημένος τον Απρίλιο του 1938, ο Γιάννης Φέρτης αποφοίτησε από την Σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν το 1958 και από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε μια λαμπρή καριέρα στον κόσμο του θεάτρου.

Το ντεμπούτο του στη θεατρική σκηνή σημειώθηκε το 1959, όταν εμφανίστηκε στο έργο «Η ηλικία της νύχτας» του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ακολούθησαν σημαντικά έργα όπως ο «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, η «Ευρυδίκη» του Ζαν Ανούιγ, το «Γλυκό Πουλί της Νιότης» του Τενεσί Ουίλιαμς και ο «Δικέφαλος Αετός» του Ζαν Κοκτώ. Ήταν επίσης συνιδρυτής του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου και συμμετείχε σε έργα όπως «Καπιταίν Σελ Καπιταίν Εσό» του Σερζ Ρεζβάνι και «Η Μάνα» του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Advertisement

Για δέκα ολόκληρα χρόνια, από το 1967, ως θιασάρχης μαζί με την Ξένια Καλογεροπούλου, παρουσίασαν σημαντικά θεατρικά έργα.

Εκτός από το θέατρο, υπέδειξε μεγάλη συμβολή και στο Αρχαίο Θέατρο, στον ελληνικό κινηματογράφο, στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.
Γιάννης Φέρτης