Στην εκπομπή, Πάμε Δανάη, παραχώρησε συνέντευξη η Κατερίνα Γερονικολού, η οποία μίλησε τόσο για τη σχέση της με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην επαγγελματική της ζωή.
Η ηθοποιός τοποθετήθηκε και για το κίνημα #metoo και τις καταγγελίες αλλά και την υπερέκθεση που πήρε σε σημείο να χάνει το πραγματικό του νόημα.
«Η ταινία ‘Κουραμπιέδες από χιόνι’, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Τσιμιτσέλη, βγαίνει στις αίθουσες στις 14 Δεκεμβρίου. Ο Γιάννης οραματίστηκε μια ταινία για όλους, με συγκίνηση, χιούμορ, όμορφα τοπία, χωρίς να ξεχνάει ότι τα Χριστούγεννα υπάρχουν άνθρωποι που είναι μόνοι. Αυτή η ταινία μάς άλλαξε όλους, εγώ γνωρίστηκα καλύτερα με τον Γιάννη, τον είδα με μια άλλη ιδιότητα, καθώς είναι η πρώτη φορά που σκηνοθετεί.
Αυτό που με εξέπληξε στον Γιάννη είναι ότι ενώ έβαλε όλο του το είναι, το έχειν, το μυαλό, την ψυχή και την ενέργεια, ήταν ήρεμος και όλο αυτό θα του έρθει πίσω. Τα Χριστούγεννα και οι διακοπές μεγεθύνουν την απώλεια, καθώς όταν έχεις ελεύθερο χρόνο σκέφτεσαι και όταν συμβαίνει αυτό, βιώνεις την απώλεια».
«Η δεκαετία από τα 20 μέχρι τα 30 μου είχε πολλή ταλαιπωρία σε όλα τα πεδία, από τα 30 και μετά έμαθα τον εαυτό μου και έβαλα τα όριά μου σε όλους τους τομείς. Δεν ήξερα πώς να χειριστώ καταστάσεις και πρόσωπα, παρέπαια και επαγγελματικά και προσωπικά. Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που σε υποτιμούν, κανείς δε μας χρωστάει έναν καλό λόγο και συνέχεια κρινόμαστε. Ο καλός λόγος δε θα ακουστεί κάθε μέρα.
Δύο πράγματα που συζήτησα με την τηλεόραση, έτυχε να μη γίνουν με εμένα τελικά και επίσης είχα κλείσει τη συμμετοχή μου στο ‘Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη’. Θα είμαστε για δύο ολόκληρους μήνες στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής, και θα ήταν πολύ κρίμα να μη δουν οι Μακεδόνες την παράσταση».
«Βλέπω τις ερωτικές σκηνές του Γιάννη στο σήριαλ ‘Ο πρώτος από εμάς’ αλλά δεν είμαι ζηλιάρα και κτητική όπως ήμουν στη δεκαετία 20 – 30. Με νοιάζει που τον βλέπω σε ερωτικές σκηνές γιατί είναι ο άνθρωπός μου, αλλά πλέον έχω την ψυχραιμία να αντιμετωπίζω τη δουλειά ως δουλειά. Συμβαίνει και με μένα αυτό με τις ερωτικές σκηνές, το κάνω κι εγώ.
Η ζωή με τον Γιάννη είναι εύκολη, νομίζω ότι απλά ταιριάζουμε, συζητάμε και είναι σημαντικό γιατί ό,τι πρόβλημα υπάρχει, λύνεται. Αυτό που έχουμε είναι οικογένεια. Σε σχέση με τη συμβίωση με την κόρη του, αισθάνομαι ότι έρχομαι σε επαφή με ένα πολύ καλό παιδί. Μια σχέση εκθέσεως δεν είναι εύκολη, αλλά δεν είχα ποτέ δυσκολία και πρόβλημα στο να έρθω κοντά με το πιο αγαπημένο πρόσωπο του αγαπημένου μου. Όλοι έχουν έναν ρόλο σε αυτές τις σχέσεις. Νιώθω αμηχανία μιλώντας για την κόρη του Γιάννη, αυτό το παιδί δεν ανήκει σε μένα, αλλά οι γύρω του άνθρωποι έχουν κάνει φοβερή δουλειά».
«Όλα τα κωμικοτραγικά που έγιναν και ζήσαμε με το #Metoo, ήταν και χρήσιμα, μας έκαναν να είμαστε καλύτερα στους χώρους όπου υπάρχει εξουσία. Τα χαρακτηρίζω κωμικοτραγικά γιατί το φινάλε αυτής της ιστορίας δεν ήταν σοβαρό, ξεχείλωσε, όπως συμβαίνει τώρα με τον Κασσελάκη. Δεν κρατάμε το μέτρο ώστε να γίνει μια δήλωση, να αναδιαμορφωθούμε και να προχωρήσουμε, πρέπει να γίνει ‘σούπα’, να το ξεχειλώσεις και να το σιχαθείς.
Όταν υπάρχει ουσία και πόνος, δεν μπορείς να μιλάς γι΄ αυτό 15 ώρες την ημέρα, γιατί θα ευτελιστεί η αξία ενός σημαντικού μηνύματος. Όταν μιλάς 15 ώρες την ημέρα για ένα θέμα, θα ακουστούν πολλές γελοιότητες, πολλά κουτσομπολιά, πολλές άχρηστες πληροφορίες και θα χαθεί το νόημα. Στο #Metoo είπα ό,τι είχα να πω και δεν είχα να πω κάτι άλλο, όταν δεν έχεις κάτι παραπάνω να πεις, μπορεί η επανάληψη να σε κάνει γραφικό».