Ο Κώστας Καζάκος έδωσε μία σπάνια συνέντευξη στη Λένα Αρώνη και το Art Week στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», το οποίο έχτισε με την αείμνηστο ηθοποιό, με κόπους ζωής και μεράκι για να στεγάσει τις παραστάσεις, που έμειναν με χρυσά γράμματα στην ιστορία.
Πρόκειται για ένα άνθρωπο με μακρά πορεία στο θέατρο και με λόγο που μαγεύει, καθώς προοριζόταν για φιλόλογος, αλλά τον ανακάλυψε ο Κάρολος Κουν και η πορεία του πήρε διαφορετική τροπή.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, είχε την τύχη να συνεργαστεί με κορυφαίες προσωπικότητες του θεάτρου και ανάμεσά τους ξεχωρίζει τον Κάρολο Κουν.
Όπως υπογράμμισε ο Κώστας Καζάκος «ήταν ένας άνθρωπος πλήρης με αδυναμίες, προβλήματα, όταν έκανε τη δουλειά του ήταν η ευγένεια προσωποποιημένη και η αγάπη, όχι η χριστιανική αγάπη, ότι το υψηλότερο σημείο που μπορεί να φτάσει η αγάπη είναι η ανάγκη που έχεις να μεταδόσεις αυτό που ξέρεις στους άλλους, η ουσία της αρετής».
Για την αγάπη του κόσμου στο δίδυμο «Καρέζη-Καζάκος», ο θεατράνθρωπος επεσήμανε «υπήρχε μία καθαρή επαφή με τον κόσμο, ειλικρινής, ανιδιοτελής, ούτε να κερδοσκοπήσουμε, ούτε να πλουτίσαμε, καλά περάσαμε τη ζωή μας αλλά ό,τι βγάλαμε την εποχή των παχιών αγελάδων πάλι τα έφαγε το θέατρο. Το θέατρο δεν μπορεί να σε κάνει πλούσιο, βοήθησε κάποιους ηθοποιούς ο κινηματογράφος».
Σχετικά με την αρρώστια της Τζένης Καρέζη, πάνω στην απόλυτη επιτυχία στο απόγειο της δόξας, ο Κώστας Καζάκος σημείωσε «όταν αρρώστησε η Τζένη και πέθανε με ρωτούσαν αν λυπάμαι. Τι να λυπηθώ; Πέρασε μία ζωή μακάρι να τη ζούσανε όλες οι Ελληνίδες, τιμήθηκε αγαπήθηκε πέρασε καλά, δοξάστηκε».
Όσον αφορά την απόφασή του να ξαναφτιάξει τη ζωή του, ύστερα από χρόνια, τόνισε «όταν αποφάσισα να κάνω νέα οικογένεια μετά την Τζένη, έφαγα ξύλο. Διότι δεν ήταν εύκολο να κατανοηθεί, αλλά μπορούσα να κάτσω να εξηγώ; Και θεωρήθηκε ότι πρόδωσα τη σχέση μου με την Τζένη. Αλλά δεν μπορείς να την προδώσεις αφού την κουβαλάς».