polina-gkionaki-ta-teleytaia-logia-toy-patera-tis-i-parenochlisi-ston-gio-tis-kai-i-kakopoiisi-apo-syntrofo-110499
18:40

Πωλίνα Γκιωνάκη: Τα τελευταία λόγια του πατέρα της, η παρενόχληση στον γιο της και η κακοποίηση από σύντροφο

18:40
Newsroom

Η Πωλίνα Γκιωνάκη είναι ένα από τα πιο γλυκά και αξιοπρεπή άτομα του χώρου της υποκριτικής. Είναι ζεστή, άμεση και ειλικρινής και ενώ έχει βιώσει πολύ πόνο εντούτοις ξέρει τον μηχανισμό να αναγεννάται από τις στάχτες της.

Της: Έπη Τρίμη

Advertisement

Δεν κρύβεται πίσω από τις λέξεις, αντιθέτως δεν διστάζει να πει πράγματα που τελικώς τη συνέδεσαν μαζί της και ίσως και καπελώνουν το ταλέντο της. Τα τελευταία χρόνια που έγινε γιαγιά η ευτυχία της διπλασιάστηκε καθώς η σχέση με το γιο της έχει ένα μοναδικό δέσιμο αλλά και μια ελευθερία που αποδεικνύει το ελεύθερο πνεύμα της.

Αγαπά το θέατρο και ιδιαίτερα τους μονολόγους και έχει παίξει και σε βιντεοκασέτες μεταξύ άλλων.

Advertisement

Δεν ένιωσα καμία έκπληξη με αυτά που βγήκαν στην επιφάνεια

Η Πωλίνα Γκιωνάκη παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπή «Love it» και μίλησε για τα προσωπικά της βιώματα σχετικά με τη βία. Η γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε ότι έχει υποστεί βία σε προσωπική της σχέση καθώς επίσης έχει δεχτεί ανήθικες προτάσεις προκειμένου να παίξει έναν ρόλο.

Advertisement

Η Πωλίνα Γκιωνάκη μίλησε για τη συνεργασία που είχε στο παρελθόν με τον Γιώργο Κιμούλη λέγοντας πως «έχω συνεργαστεί με τον Γιώργο Κιμούλη, ήμουν πολύ νέα. Δεν ένιωσα καμία έκπληξη με αυτά που βγήκαν. Εμείς είμαστε μια οικογένεια στο θέατρο και όλα μαθαίνονται. Τα ξέραμε, είχαμε ακούσει ότι συμβαίνουν διάφορα. Δεν ήταν από ένα άτομο αλλά από πολλές κοπέλες. Όταν τελείωσε η σεζόν όλες ήταν έξαλλες. Είναι εξευτελιστικό να σε κλοτσάνε. Δεν μου έτυχε κάτι τέτοιο αλλά οι παρενοχλήσεις που κάνουν όταν αρνηθείς».

Αναφορικά με τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε ο γιος της από γνωστό σκηνοθέτη η ίδια αποκάλυψε πώς το γνώριζε το περιστατικό.

Advertisement

«Ο γιος μου (σ.σ.Λευτέρης Παπανικολάου)  τότε με πήρε τηλέφωνο με το που βγήκε από το ραντεβού και μου είπε “μάνα την έχασα τη δουλειά γιατί ο κύριος μου έκανε πρόταση…”. Του είπα ότι δεν πειράζει και ότι τέτοια περιστατικά θα αντιμετωπίσει στη δουλειά, αλλά δεν είναι όλοι έτσι».

«Όταν είναι σύντροφος, όταν υπάρχει αγάπη ή έρωτας είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Πάντα δικαιολογείς κάποιες καταστάσεις. Εμένα έγινε βίαιος απέναντί μου, γιατί μου έλεγε θα παίξεις αυτό το κείμενο στο θέατρο κι εγώ έλεγα δεν το θέλω», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός για το γεγονός ότι υπέστη βία στην προσωπική της ζωή.

Advertisement

Μη με αφήσεις να πεθάνω

Καλεσμένη στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» βρέθηκε το 2020  η Πωλίνα Γκιωνάκη.

Η Πωλίνα Γκιωνάκη μίλησε για τη σχέση με τον αείμνηστο πατέρα της, για το αντίκτυπο που είχε η διασημότητα του πατέρα της στη δική της ζωή, τη μεταξύ τους σχέση και αποκάλυψε χαρούμενες αλλά και στιγμές που θα ήθελε να ξεχάσει.

Η ηθοποιός σε μια συγκινητική εξομολόγηση, αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο που ο πατέρας της βρισκόταν κατάκοιτος, ενώ μοιράστηκε με τους τηλεθεατές και τα τελευταία λόγια που της είπε πριν φύγει από τη ζωή.

«Η τελευταία λέξη που είπε, την οποία πολλές φορές σκέφτομαι, μου είπε “μη με αφήσεις εσύ να πεθάνω”. Ο πατέρας μου υπέφερε τέσσερα χρόνια από ζάχαρο. Και το ζάχαρο δημιουργεί πολλά προβλήματα. Ο μπαμπάς έπαθε εγκεφαλικό και μετά ήταν τέσσερα χρόνια κατάκοιτος. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια μπήκαμε και βγήκαμε στο νοσοκομείο δεν ξέρω πόσες φορές» είπε η Πωλίνα Γκιωνάκη.

«Καταφέραμε η αδελφή μου κι εγώ και το κρατήσαμε μακριά από όλα τα μέσα ενημέρωσης» συνέχισε η ίδια ενώ συνεχίζοντας είπε: Tο θεωρώ πολύ σημαντικό και για εκείνη και για μένα γιατί παλέψαμε γι’ αυτό. Δεν θα ήθελα ποτέ να έβλεπε ο κόσμος τον πατέρα μου λίγο πριν φύγει. Θέλαμε να τον θυμούνται όπως τον ήξερε ο κόσμος. Ο πατέρας μου έδωσε γέλιο στον κόσμο και δίνει ακόμα.

Όταν “έφυγε” ο μπαμπάς (σ.σ. Γιάννης Γκιωνάκης) ήταν αδύνατο να τον δω στην τηλεόραση. Ήταν το πιο σκληρό πράγμα οι συγγενείς, οι άνθρωποι που μένουν πίσω να βλέπουν τον άνθρωπό τους ολοζώντανο, είναι τρομερό αυτό.

Γι’ αυτό και όταν έγραψα ένα βιβλίο για τον μπαμπά, έγραφα μέσα “μισώ το γυαλί, μισώ το πανί”.

Ήταν αδύνατο να τον δω. Έβλεπα τα χέρια του, το δαχτυλίδι του, έκλαιγα πάρα πολύ. Τώρα τον βλέπω, τον βλέπω και του απαντάω, του μιλάω, του λέω “ήσουν μεγάλος ηθοποιός”. Του μιλάω, κάνουμε διάλογο», υπογράμμισε η Πωλίνα Γκιωνάκη.

Κάθε φορά που δεχόμουν κακοποίηση έφευγα αλλά επέστρεφα

«Συμβαίνει αυτό όταν μπαίνεις σε μια σχέση με έναν άνθρωπο ιδιοφυή. Οι περισσότεροι είναι πολύ έξυπνοι και πάρα πολύ χειριστικοί. Αν μπλέξεις με έναν τέτοιο άνθρωπο φοβάσαι, δειλιάζεις. Υπάρχουν πολλά μέσα μας που και εμείς οι ίδιοι μετά από καιρό δεν μπορούμε να εξηγήσουμε το «γιατί». Νομίζω ότι δεν είμαι η μόνη γυναίκα που όταν φεύγουμε από μια σχέση που δεν ζούμε καλά σε αυτή μας απασχολεί αυτό το ερώτημα. Όταν μου έλεγε «δεν θα ξαναγίνει, νόμιζες ότι…, συγγνώμη…» έκανα πίσω. Κάποια στιγμή όμως χτυπάει το καμπανάκι και ξυπνάει. Είχα την τόλμη παρότι είμαι επώνυμη να απευθυνθώ στις κακοποιημένες γυναίκες. Δεν πήγα τυχαία στη δομή. Ήθελα να δεσμευθώ κατά κάποιο τρόπο ότι δεν θα κάνω πίσω. Φοβόμουν τον εαυτό μου. Εκεί βρήκα ανθρώπους να με στηρίξουν.

Η βία έχει πολλές σταδιακές μορφές ανάπτυξης. Όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο δεν σε πλακώνει στα χαστούκια. Αρχίζει με λεκτική – ηλίθια τι είναι αυτά που κάνεις – και ψυχολογική βία – δεν μπορείς χωρίς εμένα, είμαι το στήριγμά σου, κανείς δεν θα σε αγαπήσει όσο σε αγαπάω εγώ. Αυτά δεν μπορούσα να τα αναγνωρίσω. Μιλώντας με ψυχολόγο συνειδητοποίησα ότι συνέβη. Μετά καταλήγει όταν υπάρχει μια διαφωνία και στη σωματική. Είναι πολλές γυναίκες που το υφίστανται αυτό και δεν μιλούν. Ο λόγος της αποκάλυψης αυτής της κακοποίησης δεν ήταν για να τιμωρήσω τον συγκεκριμένο άνθρωπο, αλλά να ξυπνήσουν και άλλες γυναίκες. Να προσφέρω κάτι.».

Έχω κάνει τρεις γάμους και τελικά είμαι μόνη

«Έχω κάνει τρεις γάμους και τελικά είμαι μόνη. Τον έναν τον έχασα, πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 47 ετών. Με τους άλλους δύο νομίζω ότι το λάθος ήταν δικό μου. Επέλεξα άνδρες, και οι δύο, 30 χρόνια μεγαλύτερούς μου κι αυτό σημαίνει άλλες γενιές, άλλος τρόπος σκέψης, άλλος τρόπος ζωής».