mimis-stefanidis-i-agnosti-kinisi-megalopsychias-toy-patera-tis-tatianas-kai-i-terastia-kariera-sto-mpasket-34489
09:52

Μίμης Στεφανίδης: Η άγνωστη κίνηση μεγαλοψυχίας του πατέρα της Τατιάνας και η τεράστια καριέρα στο μπάσκετ

09:52
Νίκη Μουλά

Η Τατιάνα Στεφανίδου είχε καλεσμένο στην εκπομπή της “T-Live” τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος έκανε αναφορά στον πατέρα της παρουσιάστριας, Μίμη Στεφανίδη.

Advertisement

Ειδικότερα, η παρουσιάστρια κάλεσε στην εκπομπή της τον άλλοτε πρόεδρο του ΛΑΟΣ με αφορμή τον Γιώργο Ανατολάκη, ωστόσο, ο κ. Καρατζαφέρης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πατέρα της και την συνεχάρη και για τους δύο γονείς της.

Advertisement

“Θέλω να σε συγχαρώ για τους γονείς που έχεις, θέλω να σε συγχαρώ σε προσωπικό επίπεδο. Τον πολύ μεγάλο αθλητή, τον άνθρωπο, ο οποίος στη δίνη της καρδιάς των γεγονότων με την πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης, έδωσε στέγη σε έναν φίλο του. Το έμαθα και συγκινήθηκα. Όταν έσπευσα να κάνω προσφορά, μου είπαν ότι έρχομαι δεύτερος, μετά τον Στεφανίδη. Εύγε για τον πατέρα και τη μητέρα που έχεις” υπογράμμισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Advertisement

Η Τατιάνα Στεφανίδου συγκινήθηκε αναφερόμενη στους γονείς της

Από την πλευρά της, η Τατιάνα Στεφανίδου επεσήμανε “αυτοί είναι οι γονείς μου, πρόεδρε. Έτσι με έχουν μεγαλώσει. Να δίνουν το σπίτι τους σε κάποιον που έχασε τα πάντα από τη φωτιά. Ευχαριστώ πολύ. Όταν ακούς για τους γονείς σου συγκινείσαι”.

Advertisement

Ποιος είναι ο πατέρας της Τατιάνας Στεφανίδου

Ο Μίμης Στεφανίδης (Δημήτρης Στεφανίδης) είναι πρώην μπασκετμπολίστας, γεννημένος το 1931, στην Κυψέλη. Αγωνίστηκε στην ομάδα μπάσκετ του Πανελληνίου και ήταν μέλος της “Χρυσής Πεντάδας”. Κατέκτησε 2 πρωταθλήματα Ελλάδας (1953, 1955). Το 1953 κατέκτησε το πρωτάθλημα χωρίς ήττα.

Advertisement

Το 1955 αγωνίζονταν στην Ολίμπια Μιλάνο (Μπορλέτι Μιλάνο και Σίμενταλ Μιλάνο) και στη Ρέγιερ. Το 1957 επέστρεψε στην Ελλάδα και κατέκτησε το πρωτάθλημα αγωνιζόμενος με τον Πανελλήνιο. Το 1960 συνέχισε την καριέρα του στην Ολύμπια Μιλάνο (Σίμενταλ Μιλάνο).

Με την εθνική Ελλάδος σε 33 αγώνες και σημείωσε 253 πόντους (7,7 μ.ο.). Συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ 1951, στους Μεσογειακούς Αγώνες 1951 και 1955 και στην Ολυμπιάδα του 1952.

Έχει υπάρξει προπονητής του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Παγκρατίου, του Σπόρτινγκ και του Πανελληνίου. Ήταν προπονητής του Παναθηναϊκού κατά τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας του ΠΑΟ στις 9 Δεκεμβρίου του 1961. Επίσης υπήρξε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Τατιάνα Στεφανίδου πατέρας