Η Λένα Παπαρρηγοπούλου στέφθηκε Σταρ Ελλάς το 2002. Ωστόσο, έκανε αλλαγή καριέρας τόσο γράφοντας ένα βιβλίο που το υπογράφει ως Ελένη-Χρυσηίς όσο και γιατί επί διακυβέρνησης Τσίπρα διετέλεσε επιστημονική σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών για θέματα θρησκευτικής και πολιτιστικής διπλωματίας, αποτελώντας μέλος του επιτελείου του τότε υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη.
Της: Έπη Τρίμη
Η πανέμορφη Λένα Παπαρηγοπούλου είναι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στη Θρησκεία, Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία στο ίδιο πανεπιστήμιο, ήταν χρήσιμη στο επιτελείο του υφυπουργού Εξωτερικών, που έχει στην αρμοδιότητά του τα θρησκευτικά θέματα.
Η Λένα Παπαρρηγοπούλου είναι επίσης απόγονος της οικογένειας του ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Δ. Παπαρρηγόπουλου. Η ίδια έχει πει σχετικά: «Σαν έφηβη ήμουν επαναστάτρια, αλλά ένιωθα την παρουσία του Θεού. Αν νιώσεις την παρουσία είναι εύκολο να το πιστέψεις. Όταν ήμουν μικρή και κοιμόμουν στην γιαγιά μου, ένα βράδυ παρατήρησα την ασφάλεια που αισθάνθηκα στο σκοτάδι, δεν φοβόμουν. Δεν πρέπει να στεναχωρείς τον Θεό, όπως δεν πρέπει να στεναχωρείς τον πατέρα σου».
Η Λένα Παπαρρηγοπούλου, πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε το βιβλίο «Στωική φιλοσοφία της θρησκείας» από τις Εκδόσεις Πεδίο, το οποίο αναφέρεται στους αρχαίους Έλληνες στωικούς φιλοσόφους Ζήνωνα και Κλεάνθη. Η ίδια είχε πει στα πλαίσια συνέντευξής της στη Σάσα Σταμάτη: «Ήθελα να δώσω κάποιες επιπλέον απαντήσεις στον εαυτό μου για τον Θεό. Για το πώς μπορεί να δημιουργήθηκε ο κόσμος βάσει των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων (στωικών) και για τον άνθρωπο», και συνέχισε λέγοντας πως ακολουθούν και άλλα βιβλία. «Ετοιμάζω και ένα δεύτερο βιβλίο, που είναι στα σκαριά και θα είναι πιο εύπεπτο. Με σκέψεις δικές μου για τον Θεό, τις σχέσεις, την αγάπη, τον άνδρα και τη γυναίκα».
Η ίδια, μιλώντας για το περιεχόμενο του βιβλίου, ανέφερε πως «πραγματεύεται τις θέσεις του Ζήνωνα και του Κλεάνθη για τον Θεό, τον κόσμο και τον άνθρωπο. Τα πάντα αποτελούν ένα κομμάτι της θεϊκής ύπαρξης, η οποία ενυπάρχει στα πάντα. Μια αιτιατή σύνδεση συγκροτεί τον κόσμο και καθορίζει όλα τα πράγματα».
Όταν ανακοινώθηκε ότι θα έπαιρνε μέρος στα καλλιστεία, στα τηλεοπτικά κανάλια ξέσπασε έντονος θόρυβος, με ιερείς να αντιτίθενται στη συμμετοχή της στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Τι είχε συμβεί; Κάποιοι ρασοφόροι έκριναν ότι είναι λάθος να πάει σε διαγωνισμό ομορφιάς μια θεολόγος. Η ίδια, ωστόσο, δεν απάντησε ποτέ σε αυτές τις επιθέσεις. Απέφευγε ακόμα και να τις σχολιάσει, ενώ δεν ξεχνούσε να λέει πόσο πολύ θαύμαζε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
Την ίδια περίοδο, εκπροσώπησε τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς Μις Υφήλιος. Ακολούθησαν συμμετοχές της σε επιδείξεις μόδας ορισμένων εγχώριων οίκων και φωτογραφήσεις για περιοδικά, με την ίδια να προσπαθεί να τις αποφύγει.
«Δεν ήθελα να πάω, ήθελα να γίνω μοντέλο είχε πει η Λένα Παπαρηγοπούλου. Επειδή οι γονείς μου ήταν πολύ προχωρημένοι, ήταν ενθουσιασμένοι για τα καλλιστεία. Οι ιερείς το θεωρούσαν αντιφατικό. Αλλά εγώ πιστεύω ότι το αντιφατικό είναι στο μυαλό κάποιων ανθρώπων. Κάνω πάντα αυτό που αισθάνομαι ότι είναι σωστό και αυτό που μου λέει η συνείδηση μου. Η θεϊκή φωνή μέσα σου. Αν κάτι δεν σου αρέσει, δεν το κάνεις. Όμως τα καλλιστεία για μένα ήταν κάτι δύσκολο. Ήταν μια προβολή, κι ας μου έλεγαν όλοι να πάω. Έπρεπε να σκεφτώ λογικά. Τη θυμάμαι αυτή τη βραδιά. Ήμουν πολύ αγχωμένη. Στα Μις Υφήλιος αισθάνθηκα σαν φυλακισμένη, λες και ήμασταν στον στρατό. Κάποια στιγμή μου την έδωσε και έβγαλα την κορδέλα μου».
«Δεν άντεχα άλλο. Αισθανόμουν ότι έχει τελειώσει, δεν μου προσφέρει κάτι. Ο χώρος της μόδας ασχολείται με την επιφάνεια» συμπλήρωσε το πρώην μοντέλο στην Ελεονώρα Μελέτη.