keik-sokolata-amp-8230-kolasi-i-vandi-ftiachnei-kathe-chrono-to-pio-nostimo-glyko-ton-christoygennon-kai-deichnei-ti-syntagi-4827
12:18

Κέικ σοκολάτα… κόλαση: Η Βανδή φτιάχνει κάθε χρόνο το πιο νόστιμο γλυκό των Χριστουγέννων και δείχνει τη συνταγή

12:18
Εύη Κουρίδου

Προ των πυλών βρίσκονται οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και η Δέσποινα Βανδή μοιράζεται τη δική της συνταγή για σοκολατένιο κέικ.

Είναι γνωστό πως πέρα από τραγουδίστρια η Δέσποινα Βανδή είναι και εξαιρετική μαγείρισσα. Συχνά ποστάρει τις δημιουργίες της στο Instagram συγκεντρώνοντας χιλιάδες καρδούλες.

Advertisement

Η Δέσποινα Βανδή αυτή την περίοδο είναι στα καλύτερά της. Πρόσφατα συνόδευσε την κόρη της στην Αγγλία για σπουδές, ενώ πλέει σε πελάγη ευτυχίας δίπλα στον αγαπημένο της Βασίλη Μπισμπίκη.

Αυτή της την χαρά, την μοιράζεται συχνά στα κοινωνικά δίκτυα, όπως επίσης και την αγάπη της για τη μαγειρική. Η Δέσποινα αναρτά συχνά φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram με φαγητό και κυρίως με συνταγές που έχουν πετύχει και θέλει να μοιραστεί με τον κόσμο.

Advertisement

κέικ

Advertisement

Όμως, πέρα από τα κοινωνικά δίκτυα, η διάσημη τραγουδίστρια είχε μοιραστεί το πάθος της για την μαγειρική και μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή που είχε κάνει στο Mega «My Greece», όπου συχνά μαγείρευε στα μέρη που επισκεπτόταν. Σήμερα μας ετοιμάζει το τέλειο σοκολατένιο κέικ.

Υλικά για το κέικ

  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη με 70 % κακάο
  • 45 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. γλυκαντικό στέβια
  • 3 αβγά
  • 40 ml γάλα φρέσκο
  • 90 γρ. μαργαρίνη με λίγα λιπαρά

Για την επικάλυψη:

  • 125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά

Advertisement

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνετε την σοκολάτα σιγά σιγά και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με κακάο ή αλεύρι ένα ταψάκι ή μικρή φόρμα κέικ και ρίχνετε το μείγμα.

Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά μόνο για να μείνει υγρό το κέικ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, χωρίς να βράσει, και την ρίχνετε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να πάρετε ένα λείο μείγμα. Την αφήνετε να κρυώσει μέχρι να πήξει ελαφρά. Βγάζετε από τον φούρνο το γλυκό μας, περιχύνετε με το τη λιωμένη σοκολάτα και σερβίρετε αμέσως.

Advertisement