Όλοι μας ξέρουμε γύρω μας ανθρώπους που έτυχε κάποια περίοδο της ζωής τους να πάνε στα δικαστήρια καθώς είχαν πρόβλημα με το νόμο.
Της: Έπη Τρίμη
Άλλωστε όσο και να προσπαθεί κάποιος να είναι νομοταγής υπάρχουν είτε άτυχες στιγμές, είτε κάποιοι έχουν περισσότερο θράσος πιστεύοντας ότι οι ίδιοι είναι υπεράνω του νόμου.
Έτσι, και οι 10 διάσημοι που ακολουθούν βρέθηκαν κάποια στιγμή στην τσιμπίδα του νόμου.Ωστόσο, όλοι το άφησαν πίσω τους αποτελώντας απλώς μια κακή ανάμνηση.
Ο αγαπημένος τραγουδιστής είχε συλληφθεί για τη Φερράρι του, με την κατηγορία για ψευδή αναφορά στις Αρχές, αφού ο τραγουδιστής είχε δηλώσει ως κλεμμένες τις πινακίδες του πολυτελούς αυτοκινήτου, ενώ βρίσκονταν κανονικά σε αυτό, που ήταν σε έκθεση αυτοκινητών! Και οι περιπέτειες του με το νόμο δεν έχουν τελειωμό, αφού είχε καθίσει ξανά στο εδώλιο με την κατηγορία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος όπου αθωώθηκε.
Ένα θρίλερ με κινηματογραφική καταδίωξη στα Βλάχικα της Βάρης που οδήγησε στη καταδίκη του μουσικοσυνθέτη Νίκου Καρβέλλα και της συζύγου του Αννίτας Πάνια, ολοκληρώθηκε με την πλήρη απαλλαγή του ζεύγους χάρη στον ευνοϊκό «νόμο Παπαϊωάννου».
Η υπόθεση είχε ξεκινήσει στις 12 Νοεμβρίου 2008, όταν το Range Rover με φιμέ τζάμια που οδηγούσε ο Νίκος Καρβέλας με συνεπιβάτη την Αννίτα Πάνια δεν σταμάτησε σε συνήθη έλεγχο των αστυνομικών. Αντίθετα, ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια κινηματογραφική καταδίωξη στην Βάρη-Κορωπίου που, σύμφωνα με την Αστυνομία, έθεσε σε κίνδυνο τους διερχόμενους οδηγούς. Όταν τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα, ο Νίκος Καρβέλας και η σύζυγός του αρνήθηκαν να υποβληθούν σε αστυνομικό έλεγχο κλειδώνοντας την πόρτα του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την δικογραφία, το ζευγάρι εξύβρισε τους αστυνομικούς («είσαστε τραμπούκοι», «άντε και γαμηθ… κωλόμπατσοι») ενώ υπήρξαν και απειλές («Δεν ξέρετε με ποιους έχετε μπλέξει και θα δείτε τι θα σας κάνουμε»).
Η υπόθεση κατέληξε στο δικαστήριο, όπου ο Νίκος Καρβέλας και η Αννίτα Πάνια καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε 14 και 13 μήνες αντίστοιχα για απείθεια και εξύβριση. Το ζευγάρι έκανε έφεση, η οποία όμως δεν θα εκδικάστηκε ποτέ καθώς τους πρόλαβε ο νόμος 4043/2012 που ψήφισε η Βουλή με πρόταση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Ο νόμος ουσιαστικά παραγράφει πλημμελήματα και πταίσματα με ποινές φυλάκισης έως έξι μηνών. Έτσι ο κ. Καρβέλας και η κυρία Πάνια απαλλάχθηκαν οριστικά από το ποινικό μέρος της υπόθεσης.
Ο Αντώνης Ρέμος το καλοκαίρι του 2014 είχε συλληφθεί για χρέη της ΠΑΕ Ηρακλής προς το δημόσιο, για την περίοδο που εκείνος ήταν Πρόεδρος.Η ιστορία με την αγαπημένη του ομάδα κόστισε πολύ στον τραγουδιστή τόσο σε οικονομικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, όπως ο ίδιος έχει εξομολογηθεί.
Είχε διατελέσει πρόεδρος στην ομάδα, αλλά υπήρξαν πολλά οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα, εναντίον του είχε εκδοθεί μέχρι κι ένταλμα σύλληψης. Έτσι ο Ντέμης είχε βρεθεί στη ΓΑΔΑ, κατόπιν κλητεύσεως, προκειμένου να παρουσιάσει τα στοιχεία που αφορούσαν την περίοδο της προεδρίας του.
Το 2007, το Η’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε ερήμην την Άντζελα Δημητρίου όχι για μια αλλά για δυο διαφορετικές υποθέσεις ακάλυπτων επιταγών οι οποίες άγγιζαν τα 160.000 ευρώ. Για τις συγκεκριμένες επιταγές επιβλήθηκαν στην γνωστή τραγουδίστρια ποινές 12 μηνών και 2 ετών, αντίστοιχα, εξαγοράσιμες προς 3.000 και 8.000 ευρώ.
Η γνωστή τραγουδίστρια το Φεβρουάριο του 2007 διεκδίκησε την αναβολή της δίκης, επικαλούμενη κώλυμα του δικηγόρου της.Τα μέλη του δικαστηρίου είχαν κάνει τότε δεκτό το αίτημά της για αναβολή. Τον Οκτώβριο όμως, που ήταν προγραμματισμένη η νέα δικάσιμος της υπόθεσης, απουσίαζαν τόσο η τραγουδίστρια όσο και ο δικηγόρος της κι έτσι δεν κατάφεραν να ακούσουν τη βαριά καταδικαστική απόφαση που ανακοίνωσε το δικαστήριο.
Παραπέμφθηκε στο εδώλιο για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας κατ΄ εξακολούθηση, αφού κατά το κατηγορητήριο έκλεβε την ΔΕΗ από τις 6 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 20 Ιουνίου 2013. Το ρεύμα ήταν αξίας 1.330 ευρώ που με τους τόκους έφτασε τα 1.700, καθώς ο Ανδρέας Μικρούτσικος δεν πλήρωνε τους λογαριασμούς για τους τελευταίους 16 μήνες.
Από τον έλεγχο των τεχνικών της ΔΕΗ προέκυψε ότι ο Ανδρέας Μικρούτσικος κατάφερε να γλιτώσει ρεύμα αξίας 1.330 ευρώ, το οποίο μαζί με τους τόκους αγγίζει τα 1.700 ευρώ, ενώ υπολογίζεται σε περίπου 8.000 κιλοβατώρες. Η υπόθεση είχε φτάσει στα δικαστήρια, ο Μικρούτσικος τιμωρήθηκε και η ΔΕΗ αναμένεται να διεκδικήσει και στο αστικό δικαστήριο το ποσό που της οφείλεται από την κλοπή.
Ο πρώην εκδότης είχε συλληφθεί για χρέη της εταιρείας προς το Δημόσιο. Οι οικονομικές περιπέτειες του Κωστόπουλου έγιναν πρωτοσέλιδο, ενώ ο ίδιος έχει εξομολογηθεί ότι την περίοδο εκείνη είχε “πέσει” στα πατώματα, λόγω ψυχολογικής κατάρρευσης.
Πλήρωσε και αθωώθηκε για τη ρευματοκλοπή η Έφη Θώδη καθώς είχε εξοφλήσει την οφειλή της πριν την πρωτόδικη καταδίκη της – Αθωώθηκε με τον νέο Ποινικό Κώδικα.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο αθώωσε τη γνωστή αοιδό παραδοσιακών τραγουδιών, ανατρέποντας την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση.
Η Έφη Θώδη εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο της, η οποία σημείωσε ότι η οφειλή που έφτανε τα 6.500 ευρώ είχε εξοφληθεί πριν από την πρωτόδικη καταδίκη της.
Πάντως, αν και πράγματι είχε πληρώσει την οφειλή, σύμφωνα με έγγραφα της δικογραφίας, το ρολόι της καταμέτρησης είχε παραβιαστεί εκ νέου.
Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2018 η τραγουδίστρια είχε καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή για ρευματοκλοπή κατ’ εξακολούθηση. Της είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Τότε, η συνήγορός της είχε υποστηρίξει ότι πράγματι έγινε παραβίαση και χρεώθηκε εκείνη ως ιδιοκτήτρια του σπιτιού, αλλά το επίμαχο διάστημα εκείνη βρισκόταν στο εξωτερικό λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Η εμπλοκή του γνωστού λαϊκού τραγουδιστή σε μια σκευωρία, όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο ίδιος, θα τον οδηγήσεί για οπλοκατοχή και «ουσίες» ενώπιων των ελληνικών δικαστηρίων και τελικά στις Αγροτικές φυλακές Τίρυνθας όπου εκεί θα εκτίσει την ποινή του. Ήταν ακριβώς εκείνο το μέρος όπου αργότερα θα ηχογραφούσε και τα νέα του τραγούδια, σε μια αυτοσχέδια «μονωμένη» αίθουσα σε μουσική του Μίμη Πλέσσα.
Το 1938 η Σωτηρία Μπέλλου γνώρισε τον Βαγγέλη Τριμούρα, έναν ελεγκτή λεωφορείων που τη φλέρταρε και μετά από λίγους μήνες παντρεύτηκαν. Ο άντρας της ξενυχτούσε καθημερινά, έπινε και όταν η Μπέλου του έκανε παράπονα εκείνη τη χτυπούσε. Μάλιστα, όταν ήταν έγκυος, τη χτύπησε τόσο πολύ, που τελικά απέβαλε. Η ίδια έκανε υπομονή και παρά τις κακουχίες δεν έπαιρνε την απόφαση να χωρίσει.
Όταν η ίδια έμαθε ότι ο σύζυγός της την απατούσε έχασε την ψυχραιμία της και κατά τη διάρκεια ενός καβγά, του έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή. Η αρχική ποινή ήταν 3 χρόνια φυλάκιση, αλλά τελικά έμεινε κρατούμενη έξι μήνες.