Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης βρέθηκε στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά», χθες, Παρασκευή, το βράδυ και μίλησε για τη δύσκολη περίοδο που διανύει, αποκαλύπτοντας ότι δεν αισθάνεται καλά με τον εαυτό του, αλλά και για τη συνεργασία του με τον Γιάννη Μπέζο.
Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης περνάει δύσκολα αυτή την περίοδο
Όπως υπογράμμισε ο ηθοποιός «τώρα δεν είμαι πολύ καλά με τον εαυτό μου, δεν έχω τσακωθεί μαζί του, προσπαθώ να καταλάβω τι προσπαθεί να αποφύγει. Είναι η κούραση; Η πολλή δουλειά; Ή αυτό είναι που λατρεύει πολύ; Λέω γιατί να δουλεύω τόσο πολύ, μήπως μου αρέσει; Δεν ξέρω».
Σχετικά με τη συνεργασία του με τον Γιάννη Μπέζο, στη θεατρική παράσταση “Δον Κιχώτης”, επεσήμανε ότι επέλεξε τον συνάδελφό του να τον σκηνοθετήσει, επειδή όπως σημείωσε «είναι ένας πάρα πολύ καλός σκηνοθέτης, μελετάει πολύ, έχει πάρα πολλές γνώσεις και έχει εμπειρία ως ηθοποιός. Δεν είναι καθόλου αυστηρός».
Η σχέση του Βλαδίμηρου Κυριακίδη με τη γυναίκα του
Για τη σχέση με τη σύζυγό του, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ανέφερε ότι «ήρθε ένας άλλος έρωτας με την καραντίνα, μια άλλου είδους επικοινωνία. Όταν δουλεύουμε γύρω στις 18 ώρες την ημέρα, δεν προλαβαίνουμε να δούμε τους φίλους μας, τη γυναίκα μας. Μας δόθηκε η ευκαιρία να ξεκουραστούμε για μία δυο εβδομάδες και αρχίσαμε να επικοινωνούμε ξανά πνευματικά. Έχω την τύχη ο κουμπάρος μου να είναι μεγάλος επιστήμονας στην Αμερική και είναι η καλύτερη πηγή για την εξέλιξη. Ήταν τεράστια προσπάθεια των επιστημόνων για να καταφέρουν κάτι. Δεν γεννήθηκε ακριβώς εκεί ο έρωτας, αλλά ένας διαφορετικός. Ο τελικός έρωτας που υπάρχει είναι από τη στιγμή που αποφάσισα να γίνω οπαδός του έρωτα και όχι της αγάπης. Η αγάπη είναι εφεύρεση του ανθρώπου. Γυμνάζομαι για να ερωτευτώ ξανά τη γυναίκα μου. Όταν ήμουν 20αρης μπορεί να είχα να παίξω έναν 40αρη, άρα έπρεπε να μελετήσω τις συμπεριφορές. Άρα μέσα σε έξι μήνες έτρεχα 20 χρόνια, με έκανε να “γυμνάζομαι” αυτομάτως. Αυτό με βοήθησε».
Όσον αφορά τη δουλειά του, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης αποκάλυψε «η δουλειά μας είναι γεμάτη ανασφάλεια, εποχιακή δουλειά. Εγώ έχω την τύχη να είμαι θιασάρχης, να έχω έναν παραγωγό. Αλλά και πάλι ξέρω ότι κάποια στιγμή θα έρθει μια κάμψη και είναι λογικό. Πάντα είχα στο μυαλό μου το δικό μου όραμα, αυτό που θα ήθελα να κάνω πραγματικότητα και το κυνηγούσα. Δεν περίμενα να μου δώσουν δουλειά, κυνηγούσα. Είχα μια άλλου είδους οργανοτικότητα. Έγινα και παραγωγός και σκηνοθέτης και ηθοποιός. Δεν μπορούν όλοι να το κάνουν αυτό. Για να κάνω πραγματικότητα ένα όραμα που είχα, έπρεπε να το κάνω μόνος μου. Στα χρόνια τα τότε που πήρα δικό μου θέατρο να κάνω τον Άμλετ, δεν ήξερα ότι θα κάνει επιτυχία. Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας παραγωγός να ασπαστεί το όραμά σου. Αποφάσισα ότι πρέπει να βγω μόνος και βγήκα κερδισμένος. Οικονομικά βέβαια δεν βγήκα κερδισμένος, αλλά έτσι είναι το θέατρο. Σαν επιχειρηματίας έχασα λεφτά, αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Οι μεγάλες δουλειές, τα μεγάλα θέατρα, μιούζικαλ δεν κάνουν απόσβεση. Για τον Θάνατο του Εμποράκου μου το πρότεινε ο παραγωγός μου, άρα “γέννησε” ένα παιδί. Με “γύμνασε” πιο πολύ και στην κωμωδία μου. Μου αρέσει να βλέπω την κωμωδία μου».
Βλαδίμηρος Κυριακίδης: “Ο πατέρας μου ήταν από τη Ρωσία, με έκανε στα 62. Ποτέ μου δε μπόρεσα να τον καταλάβω”
Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς του ελληνικής σκηνής, ήταν πρόσφατα καλεσμένος στην εκπομπή «Γεια σου» της Μαρίας Μπακοδήμου, όπου πραγματοποίησε μια άκρως ενδιαφέρουσα και περιεκτική συνέντευξη.
Εκτός από τις επαγγελματικές του επιτυχίες και τις προσωπικές του εμπειρίες, ο γνωστός ηθοποιός άνοιξε την καρδιά του μιλώντας για τη σχέση του με τον πατέρα του. Εξέφρασε τη δυσκολία του να κατανοήσει πλήρως την προσωπικότητα ενός ανθρώπου τόσο σημαντικού στη ζωή του, προσθέτοντας μια πιο ανθρώπινη και ευαίσθητη πτυχή στη δημόσια εικόνα του.
Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Τα όσα ανέφερε
Ειδικότερα, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης εκμυστηρεύτηκε πως «εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα και ο πατέρας μου ήταν από την Ρωσία. Ποτέ όμως δεν μπόρεσα να τον καταλάβω οπότε δεν μπορώ να πω τι ιδεολογία είχε, ποτέ μου δεν μπόρεσα να τον καταλάβω. Ήταν ένας πολύ κλειστός άνθρωπος, δεν καταλάβαινα τι σκέφτεται».
«Αυτή είναι μια δική μου προσπάθεια για να μπορέσω να καταλάβω και εμένα αλλά και την κοινωνία που ζω. ΔηλΑδή να καταλάβω ότι μέσα μου, αν έχω εξασκηθεί να είμαι κυνικός, πρέπει να το αλλάξω. Αν έχω εξασκηθεί να είμαι νάρκισσος, πρέπει να το αλλάξω. Πρέπει δηλαδή να φιλτράρω πολλά πράγματα μέσα μου για να μπορέσω να νιώθω χρήσιμος για μια κοινωνία και όταν μιλάω ή λέω μια γνώμη να μπορέσουν να την ακούσουν 10 άνθρωποι και να μπορέσω να τους επηρεάσω».
«Ο πατέρας μου ήταν ένας πολύ κλειστός άνθρωπος δεν ήταν ανοιχτός. Είχαμε και μια τεράστια διαφορά ηλικίας, με έκανε στα 62 του. Τώρα είμαι εγώ 61, του χρόνου θα είμαι 62, σκέφτομαι πως αν τώρα γεννούσα ένα μωρό παιδί, εκτός του ότι θα μου κάλυπτε κάποιες ανάγκες μου, μετά; Σε 10 χρόνια που θα ήθελε να παίξει, τι θα μπορούσα να του προσφέρω που εγώ έχω αρχίσει να πονάω σιγά σιγά; Δεν κατηγορώ αλλά δεν μιλάμε για την Ελλάδα του ’25, αλλά του ’63 που ακόμα ήταν χωράφια και οι άνθρωποι είχαν μια άλλη νοοτροπία και μια άλλη σκέψη για τα πράγματα» πρόσθεσε, ακόμα, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης στην ψυχαγωγική εκπομπή του ΣΚΑΪ.