Η Ελένη Μενεγάκη διατηρεί μία άψογη σιλουέτα, παρά το γεγονός ότι έχει φέρει στον κόσμο τέσσερα παιδιά, ακολουθώντας σωστή διατροφή και ένα ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων.
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει την Ελένη μέσα από την εκπομπή της να δοκιμάζει διάφορες λιχουδιές, καθώς της αρέσει πολύ το φαγητό, αλλά όχι τόσο πολύ τα γλυκά.
Η παρουσιάστρια δεν ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των γυναικών που κάνουν δίαιτες στέρησης, προτιμά διατροφή αποτοξίνωσης, ιδίως όταν διαπιστώνει πως έχει πάρει κάποια κιλά.
Δεν φτάνει βέβαια μόνο αυτό αφού και με ένα 30λέπτο πρόγραμμα άσκησης έχει το αποτέλεσμα που θέλει. Συνήθως όταν βρίσκεται σε πρόγραμμα διατροφής περιορίζει τα μακαρόνια, τα οποία λατρεύει, αυξάνει τις σαλάτες και τα όσπρια ενώ τρώει περισσότερο ψάρι.
Μπορεί η ίδια να μην είναι φαν της γυμναστικής, ωστόσο, όταν πρέπει το κάνει και το απολαμβάνει με ιδιαίτερη αδυναμία στις ασκήσεις pilates.
Η παρουσιάστρια, μάλιστα, έχει αποκαλύψει πως η συγκεκριμένη μέθοδος τη βοηθά να επανέλθει στα κανονικά της κιλά μετά από τις παρασπονδίες.
Πρωινό: 2 μικρά παξιμαδάκια ολικής άλεσης με 10 ελιές και τσάι του βουνού/φασκόμηλο/ λουίζα ή 1/2 παλάμη ψωμί ολικής 100% με ταχινόμελο (1 κουτ. γλυκού) και 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι ή 1/2 παλάμη ψωμί από φυτρωμένο σιτάρι με 1 κουτ. του γλυκού αμυγδαλοβούτυρο ή 1/2 παλάμη μαύρο γερμανικό ψωμί 1 κομμάτι τυρί σε μέγεθος σπιρτόκουτου
Δεκατιανό: 1 τουλάχιστον φλιτζάνι φρέσκα φρούτα, π.χ., 1 πορτοκάλι. Συνοδευτικά: 1 ποτήρι Κεφίρ
Μεσημεριανό: ·1-2 φορές/ εβδ. όσο ψάρι ή θαλασσινά (όχι ωμά) με χόρτα ή βρασμένα λαχανικά, π.χ. μπρόκολο ·2 φορές /εβδ. από 2 φλιτζάνια λαδερό, π.χ., αγκινάρες αλά πολίτα ή μερίδα χορτόπιτα με 1 κουτ. της σούπας γιαούρτι σακούλας ·2 φορές/εβδ. από 2 φλιτζ. τσαγιού φακόρυζο ή ρεβιθοπίλαφο
Συνοδευτικά: σαλάτα με 3 διαφορετικά λαχανικά/μυρωδικά, π.χ., μαρούλι, άνηθο, κρεμμυδάκι ·1 φορά/εβδ. 1 παλάμη κόκκινο κρέας ψητό με 1 φλιτζ. τσαγιού καστανό ρύζι ή φαγόπυρο και σαλάτα με 3 χρώματα λαχανικών/μυρωδικών ·1 φορά/εβδ. 1 παλάμη κοτόπουλο με 1 φλιτζ. τσαγιού πατάτες φούρνου (με τη φλούδα) και συνοδευτικά σαλάτα χωριάτικη. (Εναλλακτικό γεύμα: 2 φλιτζ. τσαγιού pasta ολικής άλεσης με σάλτσα λαχανικών, θαλασσινών ή ντομάτας)
Απογευματινό: (πάντα με δύο ώρες τουλάχιστον διαφορά από το προηγούμενο και επόμενο γεύμα): τουλάχιστον 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα φρούτα, π.χ. φράουλες. Συνοδευτικά: 30 γραμμ. ξηροί καρποί ή δυο δάχτυλα παστέλι.
Βραδινό: (μία από τις επιλογές): ·1 γιαούρτι (πρόβειο, παραδοσιακό με την πέτσα) και 1 κουτ. γλυκού μέλι ή με φρέσκα φρούτα •Ενισχυμένη σαλάτα με 1 φλιτζ. τσαγιού υλικά της αρεσκείας σας τύπου χωριάτικη