Θανάσης Ευθυμιάδης: Διαλογισμός και διατροφή ήταν τα δύο αγαπημένα τελευταία θέματα που έθιξε ο γνωστός ηθοποιός. Ο ίδιος πριν από λίγο καιρό δημιούργησε νέο λογαριασμό στο Instagram. Αυτό, διότι τον προηγούμενο που είχε, του τον είχε χακάρει ένας Τούρκος.
Ο ηθοποιός που τα τελευταία χρόνια απέχει από τα τηλεοπτικά δρώμενα έχει αφοσιωθεί στην οικογένειά του και σε ένα τρόπο ζωής πιο αγνό και απλό. Στις τελευταίες του αναρτήσεις μιλάει για τα οφέλη του βελονισμού, του διαλογισμού ενώ προτείνει και vegan συνταγές μαγειρικής όπως κουνουπίδι στιφάδο.
Θανάσης Ευθυμιάδης: Τι γράφει για τον διαλογισμό
«Παλιά είχα φόβο με τις βελόνες.
Λιποθυμούσα όταν έκανα εξέταση αίματος
Μέχρι που εμπιστευτικά τα χέρια ενός φίλου βελονιστή.
Τώρα βρίσκω θεραπεία στις βελόνες.
Τις απολαμβάνω.
Ο βελονισμός είναι από αρχαιότερες θεραπειες
Με απαλό, ήπιο τρόπο λύνει τους ενεργειακούς κόμπους και τα μπλοκαρίσματα, που προκαλούν πόνο στο φυσικό μας σώμα.
Το έχετε δοκιμάσει;»
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Θανάσης Ευθυμιάδης: Η πρόταση για τον διαλογισμό
«Ήσυχος διαλογισμός
Έφτιαξα καινούργιο βιντεακι, lock down version,
επειδή στους καιρούς που ζούμε, είναι πολύ σημαντικό βοήθημα!
Κάνε στον εαυτό σου αυτό το δώρο. 15 λεπτά την ημέρα μόνο για εσένα.
Είναι σημαντικό.
Με άδειο στομάχι, φόρεσε άνετα ρούχα, βρες ένα ήσυχο μέρος. Αν είναι στη φύση, καλώς. Αν είναι στο δωμάτιό σου πάλι καλώς (άνοιξε λίγο το παράθυρο).
Βάλε alarm 11 λεπτά στο τηλέφωνό σου και κλείσε το.
Την πρώτη φορά που το δοκίμασα τα 11 λεπτά μου φάνηκαν μία ώρα, για αυτό μην το κρίνεις από την πρώτη φορά. Κάνε το για μία εβδομάδα και μετά αποφασίσε. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, ο διαλογισμός είναι κάτι αποκλειστικά βιωματικό, δεν έχει σχέση με θρησκείες, είναι απλά ένα εργαλείο για την αυτογνωσία και για την ψυχική μας ηρεμία.
Η καλή υγεία βρίσκεται στα απλά πράγματα».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η διατροφή και το κουνουπίδι
«Μόνο τα τελευταία χρόνια ανακαλύπτω την χαρά να μαγειρέψω κάτι μόνος μου από την αρχή.
Παλιά έλεγα ότι δεν έχω χρόνο να μαγειρεύω. Τώρα με συναρπάζει η αλχημεία που χρησιμοποιεί ένας μάγειρας/μαγείρισσα βάζοντας χρόνο, τα υλικά και πολύ πολύ αγάπη για να γίνει το φαγητό νόστιμο. Η κουζίνα είναι η εστία, η καρδιά του σπιτιού, το χειμώνα όλα τα μέλη της οικογένειας χώνονται εκεί», γράφει αρχικά ο Θανάσης Ευθυμιάδης.
Τώρα που βιώνουμε τις πιο μικρές μέρες της χρονιάς, πριν το χειμερινό Ηλιοστάσιο,
βγαίνουν οι παλιές συνταγες από τεφτέρια. Σήμερα–Κουνουπίδι στιφάδο( γιαχνί) ! Είναι θεραπευτικό το σπίτι να μυρίσει μπαχαρικά (κανέλα γαρύφαλλο ξύσμα πορτοκαλιού Δάφνη μπουκοβο σκόρδο τζίντζερ) όλες οι παλιές συνταγές είναι φτιαγμένες με πολύ νόημα και αγάπη ώστε να μας υποστηρίζουν τις ημέρες που το φως λιγοστεύει. Ειναι Οι μυρωδιές που ζεσταίνουν την καρδιά και γαληνεύουν την ψυχή. Λίγες μέρες ακόμα, και το χρυσό φως θα αρχίσει και πάλι να μεγαλώνει. Η καλή υγεία βρίσκεται στα απλά πράγματα», γράφει στη συνέχεια, ο Θανάσης Ευθυμιάδης.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.