giorgos-psaltoy-ta-maptypia-dipla-ston-filippidi-o-fovos-na-vgei-sti-skini-i-thlasi-kai-i-symparastasi-31503
12:48

Γιώργος Ψάλτου: Τα μαpτύpια δίπλα στον Φιλιππίδη, ο φόβoς να βγει στη σκηνή, η θλάση και η συμπαράσταση

12:48
Newsroom

Ο Γιώργος Ψάλτος είναι ηθοποιός και έχει συμμετάσχει σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές αλλά και θεατρικές παραστάσεις. Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις «Φον Δημητράκης» (2015) και «Ο καιρός των χρυσανθέμων» (2018).

Της: Έπη Τρίμη

Advertisement

Οι τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει συμμετάσχει είναι οι εξής:

  • «Εμείς κι εμείς», Mega, 1994
  • «Καλά ξεμπερδέματα», ΑΝΤ1, 1996
  • «Η νταντά», Mega, 2003
  • «Το καφέ της Χαράς», ΑΝΤ1, 2003
  • «Στο παρά πέντε», Mega, 2005
  • «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα: Ιδιωτική υπόθεση», Alpha, 2006
  • «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα: Η μελωδία του θανάτου», Alpha, 2007
  • «Υπάρχουν άντρες και άντρες», Alpha, 2008

Advertisement

«Ο Φιλιππίδης με χτύπαγε με το ακουστικό στον ώμο – Είχα μελανιάσει από το ξύλο»

Ο Γιώργος Ψάλτου μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε στη σκηνή δίπλα στον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά και για την καταγγελία που έκανε πρόσφατα στον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Advertisement

Για την καταγγελία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη ο Γιώργος Ψάλτου δήλωσε μιλώντας στο Στούνιο 4: «Δεν ήθελα το θέμα να πάρει δημοσιότητα. Είχα πει στον δικηγόρο μου να μη φανεί ούτε το όνομά μου. Στη συνέχεια μου είπε ότι θα βγει για να δώσει μια συνέντευξη τον παρακάλεσα να μην αποκαλύψει το όνομά μου και το σεβάστηκε απόλυτα. Είναι ο Γιώργος Γεραρής ο δικηγόρος ο οποίος για να παρουσιάσει αυτή την καταγγελία, δεν μου πήρε χρήματα. Μετά τη συνέντευξη του δικηγόρου, ο κόσμος κατάλαβε για ποιον μιλούσε, χωρίς να έχει αναφέρει το όνομά μου».

«Τον Πέτρο Φιλιππίδη τον γνώρισα μέσω του Χρήστου Σιμαρδάνη, ο οποίος με πρότεινε ως συνεργάτη του προκειμένου να καλύπτω εξωτερικές του δουλειές. Εκεί συνεργαστήκαμε με τον Πέτρο Φιλιππίδη για πρώτη φορά. Όταν η συνεργασία μας πέρασε στο θεατρικό κομμάτι, μπαίνοντας μαζί του στο θέατρο σύντομα είδα πως είχα να κάνω με έναν άλλο άνθρωπο. Μεταμορφωνότανε…» αποκάλυψε ο ίδιος για τη συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη.

Advertisement

Ο Γιώργος Ψάλτου μίλησε ακόμα και για τα χτυπήματα στο σώμα του από την επιθετική συμπεριφορά του σκηνοθέτη. «Παραμονή της πρεμιέρας ανακοινώνεται σε μένα και στην κοπέλα που παίζαμε μαζί σε αυτή τη σκηνή, ήταν μια σκηνή ανάκλησης στη συγκεκριμένη παράσταση στο θέατρο “Φον Δημητράκη” ότι θα τρώμε ξύλο. Το ακούσαμε αυτό, ότι θα φάμε ξύλο, θεατρικό θα είναι…Και ξεκινάει το όλον…Και δεν είναι θεατρικό αυτό που συμβαίνει είναι ξύλο κανονικό. Στο γραφείο του υπήρχε ένα παλιό τηλέφωνο από αυτά τα βαριά, εκεί λοιπόν με χτύπαγε με το ακουστικό στον ώμο μου», είπε ο Γιώργος Ψάλτου.

Και κατέληξε για τον Πέτρο Φιλιππίδη: «Το σταμάτησε αυτό μετά τον πρώτο μήνα γιατί είχα μελανιάσει από τα χτυπήματα. Ήταν ένα αποδεικτικό στοιχείο και εκεί το σταμάτησε, την υπόλοιπη συμπεριφορά του όμως τη συνέχισε».

Advertisement

«Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή»

Από τις κακουχίες, ο κ. Ψάλτου υποστηρίζει ότι έπαθε θλάση και φλεγμονή, ωστόσο το υπέμενε καθώς βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση. Υπήρχαν μάλιστα στιγμές που δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει. «Καθόμουν γιατί η ανάγκη είναι ο εχθρός της ελευθερίας», είπε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση του ηθοποιού για τους συναδέλφους του

«Ενημερώθηκα ότι έχει ξεκινήσει από χθες μια δημόσια συζήτηση, κυρίως στα social media, για το αν οι συνάδελφοί μου έκαναν κάτι για να αποτρέψουν την κακοποίηση που δέχτηκα στη συγκεκριμένη παράσταση. Θα ήθελα λοιπόν να βάλω τα πράγματα στη θέση τους για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και παρερμηνείες των όσων είπα. Προς όλους όσοι έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπό μου (και τους ευχαριστώ από καρδιάς!) θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η όποια κατηγορία αφορά τη συμπεριφορά του καταγγελλόμενου και μόνο.

Δυστυχώς, ήταν πολύ δύσκολο για εμένα να επικοινωνήσω αυτό που μου συνέβαινε ακόμα και προς τους συναδέλφους μου. Ήταν από τη φύση της μια εξαιρετικά δύσκολη για εμένα συνθήκη, την οποία είχα μοιραστεί με κάποιους συναδέλφους με τους οποίους είχαμε έρθει πιο κοντά και βρίσκονταν όπως και εγώ στα κάτω καμαρίνια. Οι συνάδελφοί μου δεν ήταν εκ των πραγμάτων σε θέση να δουν με τα μάτια τους αυτό που βίωνα επί σκηνής, και ιδίως την έκταση και έντασή του, διότι την ώρα της επίμαχης σκηνής βρίσκονταν στα καμαρίνια τους, όπου συγκεντρώνονταν για να βγουν την κατάλληλη στιγμή για τις δικές τους σκηνές.

Δυστυχώς, δεν βρήκα το θάρρος, λόγω της ψυχολογικής μου κατάστασης, αλλά και του τρόμου που βίωνα, να ζητήσω ενεργά τη βοήθεια τους. Οφείλω επίσης να αναφερθώ στο γεγονός του ξυλοδαρμού μου που συνέβη προς το τέλος των παραστάσεων στα παρασκήνια, στο οποίο υπήρξε άμεση παρέμβαση των συναδέλφων μου που ήσαν παρόντες. Αναφέρομαι στον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, τον Δημήτρη Μαυρόπουλο, τη Μαρία Κατσανδρή, αλλά και τον Θανάση Ισιδώρου, που έτρεξαν να με σώσουν κυριολεκτικά από τα χέρια του και να με προστατέψουν. Χάρη σε αυτούς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Επίσης αναφέρομαι στην αγαπημένη μου φίλη Αμαλία Αρσένη, η οποία σταθερά μου συμπαραστάθηκε με κάθε τρόπο σε όλη αυτή τη δοκιμασία. Στο συγκεκριμένο γεγονός ήταν και αυτή παρούσα από την αρχή του συμβάντος και γνωρίζω πως ο πόνος και η συντριβή που ένιωσε μέσα της ήταν κυριολεκτικά εφάμιλλος με τον δικό μου. Αυτά οφείλω να πω, για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Επιρρίπτοντας ευθύνη προς τους συναδέλφους μου, τους αδικούμε κατάφωρα, ενώ παράλληλα τείνουμε να χάσουμε το ζητούμενο, που είναι η ηθική καταδίκη κάθε είδους κακοποιητικών πράξεων και των ανθρώπων που τις έχουν διαπράξει – και, κυρίως, η διασφάλιση ότι αυτές δεν θα ξανασυμβούν ποτέ στο μέλλον. Ας επικεντρώσουμε όλοι την προσοχή μας στο πως θα γιατρέψουμε το άρρωστο δέντρο και ας μην κάψουμε στην προσπάθεια αυτή ολόκληρο το δάσος”