giorgos-karamichos-i-doyleia-apo-11-chronon-o-tripsifios-arithmos-stis-gynaikes-kai-oi-oikonomikes-dyskolies-33739
19:34

Γιώργος Καραμίχος: Η δουλειά από 11 χρονών, ο τριψήφιος αριθμός στις γυναίκες και οι οικονομικές δυσκολίες

19:34
Newsroom

Ο Γιώργος Καραμίχος μάς συστήθηκε μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές “Λένη” και “Κανείς δεν λέει σ’αγαπώ” το “Καφέ της Χαράς” και τέλος την “Ονειροπαγίδα”.

Γράφει η Έπη Τρίμη

Advertisement

Γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 1974 και μεγάλωσε στη Βέροια.Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά και γερμανικά. Έχει μεγάλη πορεία στο θέατρο, με παραστάσεις στο Εθνικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες.

Advertisement

Πολλοί είναι αυτοί που του έχουν αποδώσει το τίτλο του ”ζεν πρεμιέ” και όχι άδικα αφού μέσα από κάθε ρόλο που ενσαρκώνει είτε στην τηλεόραση είτε στον κινηματογράφο η στο θέατρο καταφέρνει να κερδίσει και τους πιο δύσπιστους τόσο για τη γοητευτική του παρουσία όσο και τις υποκριτικές του ικανότητες.

Advertisement

Από το 2012 έχει μετακομίσει στο Λος Άντζελες. Εκεί διδάσκει ως καθηγητής στη σχολή Στέλλα Άντλερ, την τεχνική του πάνω στο αρχαιοελληνικό δράμα και από το 2016 και ιστορία θεάτρου. Ανάλογα με το πρόγραμμά του σκηνοθετεί παραστάσεις ή αναλόγια στα πλαίσια της σχολής.

Advertisement

Επίσης τα τελευταία χρόνια τον μισό χρόνο τον περνάει στην Ευρώπη, (Αγγλία) για τις ανάγκες της σειράς “The Durrells”.Έχει 2 παιδιά. Μια κόρη, τη Ρεγγίνα, από το πρώτο του γάμο και έναν γιο, τον Ντιέγκο – Τζον, από το δεύτερο.

Τα παιδικά χρόνια στο κρεοπωλείο της οικογένειάς του

Ο Γιώργος Καραμίχος είχε αποκαλύψει πως για έξι χρόνια, από Α’ γυμνασίου μέχρι Γ’ λυκείου δούλευε στο κρεοπωλείο του αδερφού της μητέρας του. Ο ίδιος είχε πει:”Αγάπησα τη δουλειά γιατί αγαπούσα τον θείο μου, ο οποίος δεν ήταν κρεοπώλης, ήταν αρτίστας. Είχε ψύχωση με όλα, η μπριζόλα έπρεπε να είναι τέλεια, είχε μια αρτιότητα.

Advertisement

Έμαθα αισθητική μέσα στο κρεοπωλείο. Και εκεί εγώ έγραψα και τα πρώτα μου ποιήματα. Η πρώτη μου ποιητική συλλογή γράφτηκε πίσω από τις αποδείξεις του κρεοπωλείου. Καμιά φορά, μετά από ώρες δουλειάς, όταν αισθανόμουν ότι ζαλιζόμουν, αυτό δεν το ξέρει κανείς, δάγκωνα σπλήνα ωμή για να φάω, για να πάρω δύναμη και να ξυπνήσω”.

Υπήρξε περίοδος που πίστευα ότι οι γυναίκες είναι το παν ή που το αντιμετώπιζα με τη λογική της αριθμολογίας

Από τα 17 μου μέχρι τα 19 ήθελα ο αριθμός των ερωτικών μου συντρόφων να γίνει τριψήφιος είχε εκμηστηρευτεί ο ηθοποιός. Ενάμιση χρόνο μετά, είχα πετύχει τον στόχο μου, είχε δηλώσει. Από τα 21 μου και μετά δεν μετρούσαν πια οι αριθμοί γιατί συνειδητοποίησα ότι και οι σχέσεις με τις γυναίκες είναι μια νοητική διαδικασία.

Τι είπε για την οικογένειά του

Ο αγαπημένος ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος, είπε σε προγενέστερη συνέντευξή του ότι η μητέρα του παιδιού του είναι από το Μεξικό και ο μικρός του γιος μιλάει ήδη τρεις γλώσσες: “Έγινα ξανά μπαμπάς πριν από έξι χρόνια (έχει ήδη μια κόρη). Είναι απόφασή μου να μην δουλεύω πολύ για να περνάω ποιοτικό χρόνο με τον γιο μου”.

Οι δυσκολίες στο Λος Άντζελες

Ο ίδιος είχε παραδεχτεί πως όταν έφυγε βρήκε πολλές δυσκολίες κυρίως οικονομικές.  Στην πορεία αντιλήφθηκε ότι η ουσιαστική δυσκολία ήταν η διαφορετική αντίληψη καθώς ήταν βαθιά αντιαμερικάνος επί της ουσίας.

Δεν είχα μακροχρόνιες σχέσεις- Η μεγαλύτερη σχέση μου κράτησε ενάμιση χρόνο

Μιλώντας για το γάμο ο ηθοποιός έχει αποκαλύψει: «”Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσουν τα νταβαντούρια. Ούτε φαντάστηκα ποτέ τον εαυτό μου να ντύνομαι γαμπρός και να φοράω το γοβάκι στην αγαπημένη μου, που θα είχε ντυθεί Σταχτοπούτα. Εγώ τον γάμο μου τον φαντάζομαι αλλιώς. Αν παντρευόμουν ποτέ θα ήθελα να γίνει στο Μάτσου Πίτσου, στο Περού ή στη Νίσυρο”.

Δε δίστασε να αποκαλύψει και το γεγονός ότι είναι σε σχέση με μία κοπέλα από το Μεξικό, με την οποία γνωρίστηκε στο Λος Άντζελες με την οποία έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί του. Ο ίδιος είχε πει: “Δεν μου έκλεψε την καρδιά Αμερικάνα, αλλά Μεξικάνα! Τώρα ήρθε μαζί μου στην Ελλάδα”.