Ο Γιώργος Καπουτζίδης έδωσε το παρών στο Upfront Initiative, το ετήσιο συνέδριο της LiFO και της Tsomokos για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο.
«Ο εαυτός μας είναι το όχημα να επικοινωνήσει με τους άλλους. Πριν επικοινωνούσα, αλλά λειψά. Αν ένα όχημα του βγάλεις εξαρτήματα, πάλι θα κινείται στη Μεσογείων, αλλά θα πηγαίνει λειψά» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καπουτζίδης, εξηγώντας τον λόγο που μιλάει για την διαφορετικότητα.
«Η σεξουαλικότητά μας είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του εαυτού μας. Πριν το κάνω, μπορούσα να μοιραστώ λιγότερα πράγματα», επεσήμανε ο σεναριογράφος. «Όταν είσαι τελείως ανοιχτός, επικοινωνείς πολύ καλύτερα. Άλλαξε αυτά που ήθελα να πω ένα τηλεφώνημα ενός γκέι φίλου μου. Μου λέει “θα μιλήσεις πάλι; Μιλάς πολύ”. Λέει ότι, όπως οι στρέιτ δεν μιλάνε για τη σεξουαλικότητά τους, έτσι δεν πρέπει να μιλάνε και οι γκέι. Του λέω “οι στρέιτ μιλάνε για τη σεξουαλικότητά τους 24 ώρες το 24ωρο”. Οι στρέιτ πάνε σε δημόσια υπηρεσία, σε τράπεζα, γράφουν στο έγγραφο, “ο/η σύζυγός μου”.
Του λέω “όταν βλέπεις μια κοπέλα με νυφικό έξω από μια εκκλησία, δεν έχει πάει να κοινωνήσει. Λέει “είμαι η Κατερίνα, είναι ο Χαράλαμπος”, δίνεις εσύ λεφτά στον λογαριασμό τους (για τον γάμο). Οι στρέιτ το λένε πολύ ξεκάθαρα τι θα κάνουν στο κρεβάτι τους», εξήγησε.
«Έχουμε μεγαλώσει με το τι κάνουν οι στρέιτ στο κρεβάτι τους. Η διαφορά είναι ότι δεν χρειάστηκε να εξηγήσουν. Εμείς χρειάζεται να εξηγήσουμε. Αν δεν το κάνουμε εμείς, θα προσπαθήσουν να το κάνουν οι στρέιτ. Και δεν τα πήγαν πολύ καλά σ’ αυτό τα τελευταία 2.000 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καπουτζίδης, μιλώντας στο Upfront Initiative.
«Το έχουν πει αμάρτημα, ψυχική ασθένεια, κατάρα που έχει έρθει από άλλο γαλαξία. Και λες, επειδή δεν το έχουν εξηγήσει πολύ καλά, ίσως να το πούμε κάπως καλύτερα. Προφανώς πρέπει να το εξηγήσουμε. Είναι έτσι οι κοινωνία, η θρησκεία και αυτό είναι περίεργο. Ο Χριστός δεν μίλησε για την ομοφυλοφιλία», σημείωσε ακόμη στην ομιλία του.
«Έτσι φτιάξανε την κοινωνία μας. Και στη θρησκεία μας. Επιστολή προς Σερραίους εγώ δεν ξέρω. Γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να συνεχίσω να μιλάω. Επιστολή προς Σερραίους δεν υπήρξε ποτέ, στη Ρώμη πήγαινε η επιστολή», ανέφερε σε άλλο σημείο αστειευόμενος ο Γιώργος Καπουτζίδης.
Αρχικά, σημείωσε, το έκανε για να αισθάνεται ο ίδιος καλύτερα. «Μετά γιατί θεωρούσα ότι θα βοηθήσω κόσμο. Και βοηθάω κόσμο», πρόσθεσε. Όταν βλέπει σχόλια, δεν στεναχωριέται για τον ίδιο, συμπλήρωσε.
«Στεναχωριέμαι για τη χώρα μου, γιατί καθρεφτίζεται μια αδυναμία της χώρας να κινηθεί προς τα μπροστά. Όταν έχεις μεγαλώσει 40 χλμ από τα σύνορα, χτυπάει λίγο πιο ιδιαίτερα η καρδιά σου. Μαθαίνεις να αγαπάς και τον απέναντι πιο εύκολα. Οπότε γι’ αυτό γίνεται το coming out, για να εκφραστείς καλύτερα και να εξηγήσεις κάποια πράγματα», επεσήμανε.
«(Λένε) Ο Θεός έπλασε γυναίκα από τον πλευρό του Αδάμ και εγώ ρωτάω: ήσουν πίσω από καμία φραουλιά και έβλεπες;», είπε αστειευόμενος.
«Χριστιανός ορθόδοξος είμαι και πιστεύω σε αυτούς που δίδαξαν την αγάπη αλλά θεωρώ ότι η εκκλησία μπορεί να μας βοηθήσει. Έξω μέχρι και γάμοι γίνονται εκεί πρέπει να εστιάσουμε στην πρόοδό μας», υπογράμμισε ο Γιώργος Καπουτζίδης.
Το ετήσιο μονοήμερο συνέδριο της LiFO και της Tsomokos για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο, διεξάγεται στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών, υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.