Ο Γιάννης Καψάλης γεννημένος στη Ζίτσα Ιωαννίνων, ξεκίνησε ακούγοντας τον παππού του Πολυχρόνη Καψάλη.
Της: Έπη Τρίμη
Ο πατέρας του, Σταύρος, τον έβαλε να μάθει κιθάρα, φωνητική και Βυζαντινή μουσική, ενώ πρώτη φορά τραγούδησε σε πανηγύρι στο χωριό του σε ηλικία 12 ετών και είπε το “Πιο καλή η μοναξιά” του Γιάννη Πάριου. Είναι γνωστός και μέσα από την συνεργασία του με την τραγουδίστρια Γιώτα Γρίβα.
Η αφιέρωση στον Βασίλη Καρρά
«Είναι ψυχούλα, αυθόρμητος και ότι έχει θα στο πει εκείνη την ώρα. Σε ένα live που ήμασταν στην Γερμανία, έφευγε το αεροπλάνο 11 και εμείς μέχρι 10.30 ήμασταν ακόμα στο μαγαζί που παίζαμε. Καταφέραμε να φύγουμε μόνο επειδή η εταιρεία έκανε καθυστέρηση. Του αφιερώνω ένα τραγούδι που μου έχει γράψει αυτός: ‘Ένας ξένος σου φωνάζει σ’ αγαπάει…’», είπε ο Γιάννης Καψάλης.
Ο τραγουδιστής ερμήνευσε τραγούδια από το προσωπικό του ρεπερτόριο αλλά και αγαπημένα κομμάτια του ελληνικού κοινού.
«Βρήκα τον μπελά μου», «Πρέπει να σε ξεχάσω», «Καγκέλια», «Παραπονιάρα μου καρδιά», «Τα ξεχωρίσματα» και «Σελημπέης» και το γλέντι συνεχίζεται με αμείωτο κέφι.
Οι λοιμωξιολόγοι έσωσαν τη χώρα από τον κορονωϊό, πρέπει να σώσουν και τους καλλιτέχνες από την πείνα
Πριν από την απαγόρευση, διοργανωτές πανηγυριών ζήτησαν από τους αρμόδιους να τους ενημερώσουν για τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Ό,τι ισχύει για την εστίαση, ισχύει και για εσάς» φέρεται να τους είπαν.
«Κόψαμε την πίστα και τοποθετήσαμε μπροστά μας μια μεγάλη πασαρέλα, με δική μου πρωτοβουλία. Στη συνέχεια αυτό το υιοθέτησαν και άλλοι τραγουδιστές. Ο χορός γινόταν δίπλα στα τραπέζια σε περιορισμένο επίπεδο. Κάποια μεμονωμένα περιστατικά μεγάλου συνωστισμού δεν σημαίνει ότι αποτελούν τη γενική εικόνα» λέει ο Γ. Καψάλης.
«Είναι δύσκολη η κατάσταση. Σαν να έχουμε πέσει μέσα σε έναν ωκεανό και μας λένε να κολυμπήσουμε. Όμως, όπως οι λοιμωξιολόγοι έσωσαν τη χώρα από τον κορονοϊό, πρέπει να σώσουν και τους καλλιτέχνες από την πείνα. Δεν αναφέρομαι σε προσωπικό επίπεδο, αλλά γενικότερα στον κλάδο. Υπάρχουν κάποιοι μουσικοί που κυριολεκτικά ζουν από 10-15 εμφανίσεις το καλοκαίρι. Πολλοί εξασφαλίζουν τον βιοπορισμό του χειμώνα από τα πανηγύρια. Όλος αυτός ο κόσμος θα ξεσηκωθεί καθότι δεν θα έχει να πληρώσει καθημερινές ανάγκες και αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό».
Την ίδια στιγμή εκφράζει τους φόβους του για τον Αύγουστο και την ενδεχόμενη επέκταση της απαγόρευσης, ενώ καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει άμεσα την απόφασή της.
«Τελικά τα πανηγύρια είναι το κακό της χώρας; Είναι η παράδοσή μας και ένα βασικό είδος διασκέδασης για τον Έλληνα. Οι αρμόδιοι να θυμούνται ότι οι απελπισμένοι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτά είναι πολλοί και οι αντιδράσεις τους απρόβλεπτες», είπε στο sputniknews.gr ο Γιάννης Καψάλης.